به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایران اکونومیست، حسن کریمی کارشناس خودرو در این زمینه گفت : در کشورهای پیشرفته شرایط را به سویی میبرند که مالک خودروی فرسوده خود مایل به اسقاط خودرویش شود. در این کشورها هزینه نگهداری خودروی مستعمل بالاست و دولتها تحت عناوینی چون اخذ مالیات، مصرف سوخت، آلایندگی و استاندارد شرایط سختی را پیش روی مالک خودرو قرار میدهند تا او با استفاده از تسهیلات لیزینگی و اقساطی نسبت به خرید خودروی نو اقدام کند.
وی ادامه داد: ما هم هم اکنون در شرایط تحریم نمیتوانیم به خودرو سازان برای اسقاط فرسودهها فشار بیاوریم اما میتوانیم با اعمال قوانینی شرایط را برای صاحبان این نوع خودروها طوری فراهم کنیم که هزینه نگهداری خودرو برایشان بالا باشد و با دادن وامهای کم بهره و عرضه خودروهای نو آنها را مایل به خرید خودرو نو با شرایط آسان کنیم.
وی تصریح کرد: سیاست توامان تنبیهی و تشویقی میتواند برای مصرف کننده خودرو کار ساز باشد و صاحبان این خودروهای فرسوده را به سمت جایگزینی نو با کهنه بکشاند. ما نمیتوانیم نزدیک به دومیلیون خودرو فرسوده را نادیده بگیریم و برایش فکری نکنیم. اگرچه تیراژ تولید خودروهای نو ما کاهش یافته اما این دلیل نمیشود که از فرسودهها غافل شویم.