به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از همشهری، امروز هزار دستگاه مینیبوس با متوسط عمر بالای 20سال در تهران در حال تردد هستند که نه نوسازی میشوند و نه میتوان آنها را از چرخه خدمترسانی حذف کرد، درحالیکه پیش از این نه دولت، نه سازمان محیطزیست و نه ستاد مدیریت سوخت به تعهدات خود عمل نکردند و تنها شهرداری تهران بوده که براساس مصوبه شورای شهر، 20میلیون تومان برای نوسازی هر دستگاه مینی بوس اعتبار تخصیص داده اما آیا با 20میلیون تومان برای هر دستگاه میشود مینیبوسهای شهر را نوسازی کرد؟
در تابستان سالجاری مدیریت شهری برای حل معضل مینیبوسهای فرسوده همزمان با اختصاص بودجه فوق، طرح 3گزینهای مطرح کرد. در گزینه اول، مبلغی بالغ بر 30میلیون تومان بهعنوان کمک بلاعوض به مالک مینیبوس فرسوده پرداخت و خودروی فرسوده از رده خارج میشود. در گزینه دوم با هماهنگی شرکت واحد اتوبوسرانی، مینیبوس فرسوده از رده خارج شده و به جای آن یک دستگاه اتوبوس با شرایط ویژه در اختیار متقاضی قرار میگیرد. در گزینه سوم نیز اخذ وام کم بهره از بانکها و واگذاری آن به متقاضیان در دستور کار قرار دارد تا بتوانند وسیلهای دیگر مانند ون و تاکسی تهیه کنند.
انتقادها نتیجه داد
ماه گذشته بود که مدیرعامل شرکت واحد تهران در یکصد و هشتاد و چهارمین جلسه شورای شهر سخن از وضع نامناسب مینیبوسهای تهران گفت: مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی روز گذشته نیز اظهار داشت: انتقادها سرانجام نتیجه داد و جلسهای با مدیر جدید ستاد سوخت برگزار شد که طی آن موضوعاتی درخصوص نوسازی مینیبوسهای فرسوده مطرح شد. پیمان سنندجی در اینباره به همشهری گفت: نتیجه جلسه اخیر اینبود که طبق موافقت ستاد سوخت با یکی از گزینههای شهرداری، شاید بتوانیم آنها را با خودروهای ون جایگزین کنیم. طرح ون به جای مینیبوس البته یکی از گزینههای مدیریت شهری است و بر این اساس تلاش میشود طی یک نظرسنجی از رانندگان مینیبوس دریابیم که آیا آنها تمایلی برای انجام این طرح دارند یا نه؟
سنندجی درخصوص ویژگیهای مثبت این طرح گفت: همینکه مینیبوس فرسوده از رده خارج میشود و آلودگی هوای ناشی از این وسایل حذف میشود، مزیتی برای طرح جایگزینی ون به جای مینیبوس است. وی ابراز امیدواری کرد که با ستاد مدیریت حمل ونقل و سوخت این کار را جلو ببریم تا شرایط جدید برای تولید داخلی فراهم شود و بتوانیم مینیبوسهای جدید را در تهران ببینیم.
حذف یک مد حمل ونقل ارزان
اگرچه طرح مذکور از نظر آلودگی هوا و مسائل محیطزیستی و کاهش هزینههای سربار اهمیت فراوان دارد اما نباید فراموش کرد که مینیبوسها یک مد حمل ونقلی خاص، همهگیر و نیمه سبک هستند که تردد آنها در شهری مانند تهران بسیار آسانتر از اتوبوسهاست.
همچنین حذف مینیبوسها موجب افزایش کرایه تردد برای مسافرینی میشود که هر روز با قیمتی معین و کمتر از تاکسی و ون در معابر مختلف شهر سفر میکردند. حال باید میان سلامتی مردم و باقی ماندن یک مد حمل ونقلی ارزان و نیمه سبک یکی را انتخاب کرد که سلامتی مردم اهمیت بیشتری دارد.
اهمیت کمک دولت
دولت ظرفیت گستردهای در از رده خارج کردن وسایل نقلیه فرسوده و نوسازی آنها دارد و وزارت کشور این مأموریت را بهعهده دارد. به گفته سنندجی، نوسازی مینیبوسهای فرسوده نیاز به تعهد دولت دارد و بدون عمل به تعهد سازمانهای دولتی نمیتوان مشکل مینیبوسهای فرسوده را حل کرد. بنابراین باید در طرح جایگزینی ون به جای مینیبوس، دولت بهعنوان متولی اصلی وارد شود و از ظرفیتهای خود برای اسقاط این وسایل نقلیه از رده خارج به نفع سلامتی مردم پایتخت که یک هشتم جمعیت کشور هستند، استفاده کند.
جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.