بهگزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، در حال حاضر یک میلیون و 500 هزار خودروی فرسوده و 9 میلیون و 500 هزار موتورسیکلت فرسوده در کشور تردد میکند که این خودروها آلودگی زیادی دارند. این در حالی است که در دولت یازدهم و طبق مصوبه هیات وزیران، خودروساز داخلی باید در ازای تولید هر خودرو با مصرف سوخت بالای هشت و نیم لیتر، یک خودرو فرسوده از رده خارج میکرد.
این مصوبه اصلاحیه خورد و قرار شد خودروساز در ازای تولید خودرو با مصرف سوخت بین هشت تا 10 لیتر، یک خودرو را اسقاط کند و در ازای تولید خودروی با مصرف سوخت 10 لیتر به بالا، دو خودروی فرسوده را از رده خارج کند.
این مصوبه در در ابتدای دولت دوازدهم، حذف و ماجرا کلاً به فراموشی سپرده شد اما مجلس شورای اسلامی در این حوزه ورود کرده و با شرایط جدید، برای خودروهای داخلی نیز طرح اسقاط احیا شد، چون این معقول نبود که در قبال واردات خودروهای خارجی که دارای استانداردهای روز دنیا هستند؛ اسقاط داشته باشیم، اما خودروهای داخلی از اسقاط مصون باشند.
قانون جدید دولت نیز این بود که کارت سوخت به خودروهای فرسوده تعلق نگیرد، در همین راستا در ابتدا، یک کارگروه برای آن تشکیل و در نهایت تصمیم قطعی در این باره گرفته شد تاجاییکه طبق گفتههای فاطمه کاهی - سخنگوی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی - براساس آییننامه هیات دولت، کارت سوخت خودروهای دارای شرایط فرسودگی ابطال میشود.
به طور کلی براساس آییننامه هیات دولت خودروهای سواری شخصی با عمر 25 سال، سواری دولتی با عمر 15 سال، تاکسی با عمر 10 سال، مینیبوس با عمر 15 سال، اتوبوس درون شهری با عمر 10 سال، اتوبوس برونشهری با 15 سال، کامیون و کشنده با 15 سال عمر، وانت با 15 سال، موتورسیکلت با 10 سال و سایر وسائل نقلیه با گذشت 25 سال از تاریخ ساخت به عنوان خودروی فرسوده و از رده خارج محسوب میشوند.
براساس این تصمیم که از سال 1388 تاکنون در جریان است، تمام وسائل نقلیهای که شامل این قانون میشوند، امکان برخورداری از کارت سوخت را ندارند و باید از سهمیه آزاد بنزین استفاده کنند.
از بامداد روز جمعه 24 آبان، بنزین سهمیهبندی شد و بر این اساس قیمت بنزین معمولی سهمیهای ( ماهانه 60 لیتر برای خودروهای شخصی) از قرار هر لیتر 1500 تومان، قیمت بنزین معمولی غیرسهمیهای از قرار هر لیتر 3000 تومان و قیمت بنزین سوپر نیز از قرار هر لیتر 3500 تومان تعیین شده است.