به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، محمدرضا نجفی منش انتظار بوجود آمده برای کاهش قیمت ها در پی مثبت شدن نتایج مذاکرات ایران و گروه 5+1 را متفاوت با انتظاری که بعد از پایان دوران دفاع مقدس بوجود آمد دانست.
وی با بیان آنکه درآن زمان شرایط کاهش قیمت ها در همه بخش ها بوجود آمد و سپس بتدریج افزایش قیمت ها شروع شد، افزود: اکنون سیاست کلی بانک مرکزی یکسان سازی نرخ ارز و تعیین قیمت توسط بازار است.
وی با اشاره به تعیین نرخ 2850 تومان برای هر دلار در بودجه از سوی مجلس شورای اسلامی و عبور این رقم از سه هزار تومان نیز گفت: این موضوع نشان می دهد حرکت به سمت تک نرخی شدن و تعیین نرخ بازار آغاز شده است.
نجفی منش با بیان اینکه نرخی که اکنون وجود دارد نرخ واقعی ارز نیست و نرخ واقعی آن گران تراست، در تشریح آن افزود: هر کیلوگرم گندم در داخل از کشاورز یک هزار و 200 تومان خریداری می شود درحالی که نرخ واردات آن 800 تومان است یا هر کیلوگرم شیر از دامدار یک هزار و 400 خریده می شود اما نرخ بین المللی آن 700 تومان است پس این نیست که تولیدکننده داخلی گندم و شیر را گران می فروشد بلکه مقایسه آن که همان نرخ تسعیر ارز است، ایراد و اشکال دارد.
این فعال صنعت خودروی ایران با تاکید بر اینکه پیش بینی ها نشان از آن است که نرخ ارز افزایش خواهد یافت و به نرخ آزاد خواهد رسید، تصریح کرد: بنابراین محلی برای کاهش قیمت خودرو وجود ندارد و انتظار مردم نابجاست.
وی عامل دیگر کاهش نیافتن قیمت خودرو را افزایش نزدیک به 22 درصدی دستمزدها و رشد یک درصدی عوارض و مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرد و افزود: علاوه بر آن عوارض گمرکی واردات بین 4 تا 6 درصد و هزینه شماره گذاری نیز افزایش یافته است بنابراین هیچ علامتی برای کاهش قیمت خودرو وجود ندارد که خودرو ساز بخواهد این کار را انجام دهد.
نجفی منش فروش همراه با ضرر خودروسازان را یادآور شد و دلیل آن را ثابت نگهداشته شدن قیمت ها عنوان کرد و افزود: اگر دولت از قیمت گذاری خارج شده و آن را به بازار واگذار کند این انتظارات مردمی نیز کمی تعدیل شده و درست خواهد شد.
عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان ایران گفت: البته اکنون برخی از قیمت هایی که در بازار و نه در خودروسازی ها بی جهت بالا رفته بود تعدیل شده و کاهش یافته است اما قیمت تولیدات خودروسازی ها کاهشی نداشته است.
وی انتظار مردم برای افزایش کیفیت خودروهای داخلی را به حق دانست و قدیمی بودن تکنولوژی ها را از عوامل آن عنوان کرد و افزود: قدیمی بودن مدل خودروها که به بیش از 30 سال پیش برمی گردد از دیگر عوامل نارضایتی مردم است.
نجفی منش با اشاره به گام هایی که خودروسازان داخلی برای افزایش کیفیت خودروها برداشته اند، به بازار آمدن خودروهایی با مدل های جدید را ازجمله گام های برداشته شده در این بخش ذکر و خاطرنشان کرد: شکایت های مردمی در زمینه کیفیت مدل های جدید بسیار کمتر است کمااینکه با ورود خودرو تندر رضایت نسبی مردم جلب شد.
این کارشناس مسایل خودروی ایران خبر از ارائه مدل های جدید تر خودرو به بازار کشور طی یک ماه آینده داد و تاکید کرد: در این اقدام شاهد عرضه 2 سری از مدل ها خواهیم بود و به این ترتیب نیاز مردم به خودروهای جدید تا حدودی برطرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه دیگر برای مدل های قدیمی کاری نمی توان کرد، تصریح کرد: خودروسازان ارائه مدل های جدید را در دستور کار خود دارند.
نجفی منش اثرات توافقات بین المللی جدید بر بازار خودرو کشور در زمینه قیمت را افزایشی دانست و در تشریح دلایل آن گفت: تاکنون دنبال خودروها و فنآوری های چینی رفته ایم لذا اگر خودروهای اروپایی که از کیفیت به مراتب بالاتری برخوردار هستند وارد شوند قیمت ها را بالاتر خواهند برد.
این فعال خودرویی اثر توافقات بین المللی برای استفاده از تکنولوژی های به روزتر را مورد تاکید قرار داد و افزود: دنبال این هستیم که این خودروسازها و قطعه سازهای وابسته را تشویق کنیم در داخل کشور سرمایه گذاری مشترک نمایند زیرا این کار هم باعث افزایش رشد کیفی محصولات داخلی و هم سبب ایجاد بازار های صادراتی برای کشور خواهد شد.
وی با اشاره به برنامه 10 ساله برای صادرات یک میلیون دستگاه خودرو، تصریح کرد: مسلما برای صادرات نمی توان خودروی20 سال پیش را صادر کرد بلکه باید تولید مدل های جدید را مدنظر قرار داد تا صادرات این بخش محقق شود.