به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از مهر، سرهنگ مراد مرادی با اشاره به اینکه یک سوم از جمعیت کشور ما تحت تأثیر مستقیم فعالیتهای این نهاد است افزود: کودکان، نوجوانان و جوانان بهترین و مساعدترین زمانهای زندگی خود را در مدارس و دبیرستانها میگذرانند. همچنین آموزش و پرورش عهدهدار حفظ نظم اجتماعی از طریق درونی کردن ارزشهای اصلی جامعه است.
معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمائی و رانندگی تهران بزرگ ادامه داد: آموزش و پرورش به عنوان کلیدیترین نهاد آموزشی برای توسعه همه جانبه به شمار میرود. ونیز برپایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه است که نظم و انضباط اجتماعی، حالت درونی و نهادی به خود میگیرد و عامه مردم به طرف فرهنگ ترقی و توسعه حرکت میکنند.
سرهنگ مرادی افزود: آموزش و پرورش در شکل فراگیر و رسمی آن، حتی برای چند ساعت آموزش رسمی روزانه در مدرسه، توانایی آن را دارد تا در توسعه و ارتقاء فرهنگ ترافیک افرادیک جامعه مؤثر باشد و با جامِهی عمل پوشاندن به کارکردهای عمدهی خود بتواند یکی از سهامداران اصلی تغییر و تحول فرهنگ ترافیک جامعه باشد.
وی ادامه داد: توسعهی انسانها بیش از همه به آموزش و پرورش و تحولات برنامهای، روشی و کارکردی آن در تربیت انسانهایی بالنده و خود شکوفا وابسته است.پس برای تحقّق چنین معیارها و شاخصهایی میباید به نقش آموزش و پرورش و معلمان از یک طرف و خانواده و جامعه از سوی دیگر، نگاهی دوباره و عمیق داشت.
سرهنگ مرادی گفت : آموزش و پرورش باید آموزش های ترافیکی و ایمنی را به دانش آموزان به عنوان یکی از مهارت های زندگی اجتماعی به عنوان وظیفه خود قرار دهد که از سنین پایین این آموزش ها شروع شده تا در وجود کودکان نهادینه شود و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی به عنوان یک وظیفه برای آنها تلقی شود.
وی افزود: با توجه به اینکه بیش از 13 میلیون نفر از جمعیت کشور را دانش آموزان تشکیل دادند و دانش آموزان تا سن 17 سالگی بخش اعظم آموزش ها و مهارت های زندگی را در آموزش و پرورش می بینند پس نقش آموزش و پرورش در فرهنگسازی ترافیک بسیار موثر و غیر قابل انکار است؛ دانش آموزان بهترین پلیس و بهترین تذکردهندگان هستند چون اکثر خانواده ها به تمام تذکرات آنها اهمیت می دهند؛ پس آموزش و آگاه سازی کودکان نسبت به قوانین راهنمایی و رانندگی یک امر مهم در ارتقاء فرهنگ تلقی می شود.
وی گفت: یکی از علل کاهش تصادفات این است که دانش آموزان با بهره گیری از آموزش های پلیس به خانواده های خود در باره فرهنگ صحیح رانندگی تذکرات لازم را گوشزد می کنند.
سرهنگ مرادی ادامه داد: در راستای آموزش فرهنگ ترافیک از طریق آموزش و پرورش می توان از شیوه های زیر بهره جست:
- بخشهایی از آیین نامه رانندگی با توجه به سن دانش آموزان در دروس آخرین سال تحصیلی مقطع متوسطه به عنوان مطالعه آزاد جای داده شود.
- تشکیل دوره های آموزشی کوتاه مدت با همکاری کارشناسان راهنمایی و رانندگی به منظور آماده سازی مربیان پرورشی و سایر معلمان داوطلب و علاقه مند جهت تدریس آموزش های ترافیکی به دانش آموزان
- انجام برخی آموزش های علمی در حد ممکن مانند آموزش علمی چگونگی عبور از عرض خیابان با دقت به خط کشی عابر پیاده، توجه به توقف عابر پیاده هنگام چراغ قرمز عابر پیاده و عبور به موقع هنگام چراغ سبز عابر پیاده و سایر نکات و موارد ایمنی به دانش آموزان.
- استفاده از کتب و جزوه های آموزشی متناسب با سن دانش آموزان
- بهره گیری از فیلمهای آموزشی
- استفاده از ساعات فراغت دانش آموزان جهت ارتقاء فرهنگ ترافیک
- برگزاری کارگاه های آموزش در پارک های ترافیک و شبیه سازی رانندگی با رعایت قوانین و مقررات
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.