به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، شهرام آزادی اظهار کرد: با توجه به اظهار نظرات مختلف مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیران گروه خودروسازی سایپا، انتظار می رود که قرارداد جدید سایپا و سیتروئن ویژگی هایی شامل تولید چندین محصول به روز و برخوردار از فناوریهای پیشرفته و قیمت های مختلف، انتقال گسترده فناوری و تولید صادرات محور را در بر گیرد.
وی با بیان این که مطالبه امروز مشتریان خودرو، تولید محصولات دارای فناوری روز است که همزمان در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود، افزود: تجربیات گذشته در همکاری با شرکای اروپایی میتواند منجر به یک قرارداد بسیار خوب همکاری با شرکت سیتروئن شود.
این کارشناس صنعت خودرو در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد: انتقال فناوری از سوی شرکت سیتروئن به داخل کشور نباید به تولید قطعات ساده مانند قطعات بدنه و تزئینی خودرو اکتفا شود، بلکه تولید قطعاتی در دستور کار قرار گیرد که از فناوریهای پیچیده و بالا برخوردارند تا از این طریق دانش فنی قطعه سازان نیز ارتقا یابد. هرچند که در انتخاب این نوع قطعات باید به گونهای عمل شود که توجیه اقتصادی نیز داشته باشد. یک راه برای اقتصادی کردن این موضوع وارد شدن در زنجیره تامین شرکت پژو سیتروئن است.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در ادامه گفت: قرارداد با سیتروئن باید به گونه ای باشد که مسائل و اختلاف نظرات جزئی سیاسی نتواند آن را تحت تاثیر خود قرار داده و روند کار را با اختلال مواجه کند.
وی در خصوص تولید محصولات مورد توافق در سایه این قرارداد خاطرنشان کرد: باید سطوح مختلفی از محصولات با قیمت ها و ویژگی های متفاوت در سایپا تولید شود زیرا تولید خودروهای صرفا لوکس و گران قیمت سیتروئن نمی تواند توجیه اقتصادی داشته باشد، زیرا عرضه این محصولات با تیراژ کم خواهد بود و انتقال تکنولوژی برای این تعداد امکانپذیر نیست.
آزادی ادامه داد: باید تولید خودروهای دارای قیمت اقتصادی و رقابتی در سطوح پایین و متوسط در تیراژ بالا در دستور کار قرار گیرد و تولید خودروهای گران قیمت و لوکس نیز در تیراژ پایین تر هدفگذاری شود. راه اندازی خطوط تولید برای مونتاژ خودروهای لوکس تنها موجب ضرر و زیان برای اقتصاد کشور خواهد بود و هیچ ارزش افزوده ای را برای صنعت خودروسازی به همراه نخواهد داشت.
وی اولویت اصلی سایپا در فرایند همکاری با سیتروئن را انتقال دانش فنی و تولید خودرو با برند مشترک عنوان کرد و گفت: باید استفاده از ظرفیت های سیتروئن برای توسعه محصول و تولید خودرو با برند مشترک در دستور کار گروه خودروسازی سایپا قرار گیرد.
این کارشناس صنعت خودرو با یادآوری قراردادهای گذشته خودروسازان داخلی با شرکت های اروپایی تصریح کرد: در گذشته این قراردادها تنها با هدف تولید یک نوع خودرو منعقد می شد و هیچ برنامه ای برای توسعه محصول وجود نداشت؛ بر همین اساس به نظر میرسد این بار سایپا با استفاده از تجربیات گذشته اقدام به یک برنامهریزی برای توسعه محصول و تولید خودروهای متنوع با همکاری سیتروئن کرده است.
آزادی با اشاره به نحوه همکاری شرکت های اروپایی با ایران در شرایط کنونی پسا برجام، اظهار کرد: شرکت های اروپایی در تمامی قراردادهای خود با ایران، همه چیز را موکول به گذر زمان کرده اند و این موضوع فقط مختص صنعت خودرو نمیشود، بنابر این در کوتاه مدت نمیتوان انتظار داشت تمامی مفاد قراردادهای خودروسازان به صورت دقیق اجرا شود، اما به نظر میرسد در صورت ادامه همین روند، در دراز مدت موفقیت های بسیار خوبی نصیب خودروسازان داخلی به ویژه گروه خودروسازی سایپا خواهد شد.