به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، قیمتها در این بازار همانند جنس این لوازم، مانند صخره فولادین بوده و حدودا پس از 4 سال، افزایش بیرویه قیمتها را دیگر به خود ندیده است. تا مدتی قبل نمودار قیمتها در این بازار به صورت افسارگسیختهای رو به بالا حرکت میکرد و پیشبینی میشود تا ماههای آینده با واردات حجم زیادی از قطعات یدکی چینی حتی کاهش قیمت نیز در این بازار دیده شود.
قسمت اعظم این بازار از کشورهای خارجی نظیر چین، ژاپن، آلمان و حتی ترکیه تأمین میشود که البته تولیدات ایرانی نیز در این بازار نقش پررنگی دارند. لوازم یدکی و موتوری ساخت ژاپن و آلمان همواره بیشترین قیمتها را داشته و لوازم چینی کف بازار را از نظر قیمتی در برمیگیرند.
میزان استقبال مردم نیز به سطح درآمد و اتومبیل آنان بستگی دارد، آن دسته از مشتریانی که خودروهای داخلی سوار میشوند بیشتر دنبال لوازم تولید داخل بوده و از طرفی چرخ صنعتگر ایرانی را هم میچرخانند. خودروهای کار و امداد نیز اغلب به استفاده از لوازم ساخت چین روی آورده و استهلاک بالای اتومبیل را توجیه این انتخاب خود عنوان میکنند.
سطح انتظار و مشکلات مردم
عمده مشکلات مردم به کاهش کیفیت لوازم ایرانی که اغلب انواع واشرها را دربرمیگیرد و همچنین عدم خدمات پس از فروش لوازم ساخت چین مربوط میشود. لوازم و قطعات ایرانی و مخصوصا واشرها کیفیت مطلوبی نداشته و خریدار را همواره با شک و تردید راهی فروشگاهها میکند. همچنین عدم پشتیبانی قطعات چینی نیز به غده سرطانی این بازار تبدیل شده که روز به روز در حال گسترش است. به همین منظور سطح انتظار مشتری ایرانی برای خرید کالای داخل به شدت پایین آمده و در صورت تمکن مالی و توضیح فروشنده مبنی بر وجود جنس خارجی مشابه، مشتری خرید کالای خارجی را ترجیح میدهد.
اما بزرگترین مشکل مردم به تداخل صنفی فروشندگان قطعات یدکی و مکانیکها برمیگردد. تخلف مکانیکها و فروش قطعات یدکی باعث شده تا مردم از نظر قیمت تمام شده و انتخاب مکانیک مبنی بر نوع و استاندارد بودن قطعه دچار مشکل شده و با رضایت کامل به خانه برنگردند.
به هر روی لوازم و قطعات موتوری هر خودرو با توجه به قیمت آن، جیب مالک را به چالش میکشد و قیمتهای بالا اغلب مشتریان را در اولین تجربه خود در این بازار متعجب میکند.