عصر خودرو- نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد خزههایی که بر روی درختان مناطق شهری رشد میکنند شاخص زیستی خوبی از آلودگی هوا به کادمیوم محسوب میشوند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، مطالعهای که در ایستگاه تحقیقاتی خدمات جنگل شمال شرق اقیانوس آرام به انجام رسیده نشان میدهد که خزهها میتوانند به عنوان شاخصهای زیستی در بررسی وضعیت آلودگی هوای شهرها کارایی خوبی داشته باشند. در این مطالعه برای اولین بار از خزهها برای تهیه نقشه دقیق و جزیی از آلودگی هوا استفاده شده است.
آنچه این مطالعه را منحصربهفرد میکند این است که از خزه برای ردیابی منابع ناشناخته آلودگی در یک محیط شهری پیچیده که دارای تعداد زیادی منابع آلاینده هواست، استفاده شده است.
خزهها پیش از این نیز به عنوان شاخص زیستی مورد استفاده قرار گرفتهاند. شاخص زیستی به معنای ارگانیسم زندهای است که میتواند به پایش و بررسی سلامت محیط زیست کمک کند. از آنجا که خزهها فاقد ریشه هستند، تمامی آب و موادغذایی مورد نیاز خود را از اتمسفر میگیرند. آنها این کار را به طور غیرانتخابی انجام میدهند در نتیجه هر ترکیبی را که در هوا وجود داشته باشد در خود ذخیره میکنند.
این مطالعه نشان میدهد که شاخصهای زیستی خزهای میتوانند به عنوان ابزاری برای پایش کیفیت هوا مورد استفاده قرار گرفته و به این ترتیب به کمک شهرها بیایند. آنالیز فلزات سنگین در خزهها در هر ایستگاه تنها 50 دلار هزینه در بر دارد که همین امر کمک میکند نمونهبرداری در تعداد و دفعات زیاد انجام شده و با بررسی پایش نقاط حساس و آلوده شهری دقت عمل افزایش پیدا کند.