رییس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت تشریح کرد
علل رفتارهای مخاطرهآمیز جوانان در رانندگی
عصر خودرو- رئیس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت برنامههای این وزارتخانه برای کاهش مرگ و میر گروه سنی جوان به علت سوانح ترافیکی و همچنین ترویج ازدواج سالم را تشریح کرد.
جمعه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۶:۰۰
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، دکتر گلایل اردلان یکی از اهداف وزارت بهداشت در زمینه سلامت جوانان را کاهش رفتارهای مخاطره آمیز در سوانح ترافیکی نام برد و گفت: در سال 90 بیش از 35 درصد علت مرگ و میر جوانان مربوط به سوانح ترافیکی بود که با آموزش و مشارکت دستگاههای مختلف به 24.4 درصد رسید.
وی افزود: طی بررسی که در زمینه عوامل و رفتارهای موثر در بروز این تصادفات انجام شد، استفاده از داروهای خواب آور، موبایل، مواد محرک و الکل و ... مد نظر قرار گرفت. در این بررسی مشخص شد که 13.8 درصد از جوانان رانندگی پرخطر و نقض قانون داشتهاند، 13.6درصد طی سه سال گذشته دچار سانحه شدند، 1.5 درصد سابقه مصرف مواد محرک قبل از وقوع حادثه را داشتند. در نتیجه بستهای آموزشی در این زمینه تدوین شد که به واسطه آن 100 هزار جوان آموزش دیدند و 600 مربی تربیت شدند.
اردلان درباره برنامههای این وزارتخانه برای گروه سنی جوان در کشور گفت: درحال حاضر بیش از 22 درصد جمعیت کشور را جوانان گروه سنی 18 تا 29 سال تشکیل میدهند که گروه سنی 24 تا 29 یکی از پرجمعیتترین گروههای سنی را تشکیل میدهند. بر این اساس وزارت بهداشت سیاستهای توانمندسازی جوانان در حوزه ازدواج سالم را منطبق بر بند دوم سیاست های ابلاغی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری و بند چهارم سیاست های ابلاغی کلان در حوزه خانواده برنامه ریزی کرده است؛ یکی از دلایل این امر روند رو به کاهش ازدواج در کشور بوده است.
وی افزود: یکی از برنامههای وزارت بهداشت ساخت اپلیکیشنی برای ارزیابی سلامت جوانان و ارائه برخی آموزشها در این حوزه بود که ضریب بالای استفاده و تمایل بیشتر جوانان به اپلیکیشنها و فضای مجازی از دلایل انتخاب این روش بوده است. همچنین شرکت در مسابقات مقاله نویسی، عکاسی و تئاتر با این موضوع و از طریق همکاری با معاونت دانشجویی وزارت بهداشت یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت در زمینه ترویج ازدواج سالم است.
به گفته رئیس اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت تدوین بسته آموزشی ازدواج سالم برای دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی با هدف ارتقای آگاهی جوانان درباره مضرات عدم ازدواج، معیارهای مناسب برای همسرگزینی، آشنایی جوانان با فلسفه و اهداف ازدواج و مسئولیت پذیری، تربیت 20 مربی در این حوزه و در چارچوب سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری بخش دیگری از اقدامات انجام شده توسط وزارت بهداشت است.
وی همچنین به ادغام بسته خدمات سلامت جوانان در نظام مراقبت های اولیه اشاره کرد و گفت: در پایگاههای سلامت به گروههای سنی جوانان، دانشجویان و سربازان خدمات رایگان ارزیابی سلامت مانند کنترل قد، وزن، فشار خون و خطر سنجی ابتلا به برخی بیماریها ارائه میشود. بر اساس آخرین ارزیابی که در سال 94 توسط وزارت بهداشت انجام شد 6.5 درصد نیز اختلالات غددی و کم کاری داشتند. 38 درصد جوانان دچار اضافه وزن، 9.7 درصد چاقی و 6.5 درصد دچار کم خونی بودند و تعداد قابل توجهی نیز با کمبود ویتامین دی روبرو هستند. برای افرادی که به مراکز بهداشتی مراجعه کردهاند و با کمبود ویتامین دی مواجه هستند، قرصهای ویتامین 50 هزار واحدی توزیع شد.