با واکاوی روند توسعه صنعت خودرو در برزیل

فرمول جذب سرمایه خارجی در خودروسازی

عصر خودرو- در حالی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در پساتحریم حضور خودروسازان جهانی به‌منظور توسعه صنعت خودرو است که بررسی تجربه دیگر کشورها نشان می‌دهد، تغییر در مقررات سرمایه‌گذاری خارجی یکی از الزامات مهم به‌منظور رسیدن به اهداف توسعه‌ای در این زمینه است.

سه شنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۰:۱۳:۰۰

فرمول جذب سرمایه خارجی در خودروسازی

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از لغو تحریم‌ها شروطی برای حضور خودروسازان خارجی در نظر گرفت که از جمله مهم‌ترین این سیاست‌ها الزام داخلی‌سازی 40 درصد و صادرات 30 درصدی تولیدات مشترک به بازارهای مختلف بود.در حالی هدف دولت از سیاست‌های سخت‌گیرانه جذب هدفمند و پایدار سرمایه خارجی در کشور بوده اما تجربه برخی از کشورها نشان می‌دهد که یکی از الزامات جذب سرمایه خارجی در نظر گرفتن سیاست‌های تشویقی در کنار تعهدات الزام آور است. براین اساس آنگونه که به‌نظر می‌رسد، وزارت صنعت باید در شرایط پساتحریم به‌منظور جذب سرمایه خارجی، در کنار شروط سرمایه‌گذاری سیاست‌های تشویقی را نیز در برنامه خود قرار دهد.

بررسی تجربه کشورهایی که هم‌اکنون از خودروسازی مطرحی در دنیا برخوردارند نیز موید همین نکته است این در شرایطی است که تجربه این کشورها می‌تواند به‌نوعی چراغ راه خودروسازی ایران شود. اما موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی وابسته به وزارت صنعت و معدن و تجارت اخیرا در پژوهشی به بررسی ساختار بازار خودروی برزیل و همچنین دلایل جذابیت این کشور برای خودروسازان خارجی پرداخته است. انتخاب برزیل در پژوهش مذکور به این دلیل است که شباهت‌های زیادی بین زیر ساخت‌های خودروسازی دو کشور ایران و برزیل وجود دارد.

تجربه صنعت خودرو برزیل نشان می‌دهد که یکی از دلایل اصلی رشد و توسعه خودروسازی آن جذب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی بوده به‌طوری‌که میزان سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در این بخش در سال 2013 به بیشترین رقم ثبت شده در تاریخ این کشور و دو برابر میانگین پنج سال قبل از آن رسید. در این بین هر چند جذب خودروسازان خارجی در بازار خودروی برزیل مرهون تغییرات ساختاری بوده که در قوانین و مقررات این کشور صورت گرفته است اما عواملی همچون ویژگی‌های جمعیتی، محیط جغرافیایی، نسبت مالکیت خودرو و ثبات اقتصادی نیز در توسعه خودروسازی این کشور نقش داشته است .بر این اساس آنچه پژوهش موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی در مورد برزیل بر آن تاکید دارد این است که دولت این کشور بر اجرای شروط سرمایه‌گذاری خارجی مصر بوده و در این زمینه با هیچ خودروسازی مماشات نکرده است. به‌عنوان مثال اگر دولت این کشور بر میزان داخلی‌سازی یک محصول خارجی تاکید داشته از موضع خود کوتاه نیامده و همچنان شرکت‌های خارجی را مقید بر اجرای شروط خود کرده است. موردی که به‌نظر می‌رسد مسوولان صنعتی کشور چندان به آن پایبند نیستند؛ چراکه به راحتی از موضع میزان درصد داخلی‌سازی خودروهای تولید مشترک کوتاه آمدند. اما نوع حمایت‌های دولتی از صنعت خودرو نیز در برزیل بسیار متفاوت از ایران است؛ چراکه این کشور در دوره‌ای دست از حمایت‌های تعرفه‌ای خودروسازان این کشور برداشت تا رقابت‌پذیری را در این صنعت محقق کند. این در حالی است که صنعت خودرو در ایران با گذشت نیم قرن از فعالیتش همچنان صنعتی وابسته به تصمیمات و حمایت‌های دولتی است. اما در حالی که صادرات در برزیل پس از تولید خودروهای باکیفیت و به‌دنبال آن داخلی‌سازی این محصولات شکل گرفت در ایران صادرات محصولات فعلی به آمال و آرزوی خودروسازان و مسوولان صنعتی تبدیل شده است؛ بنابراین در حالی نتایج این پژوهش نشان‌دهنده آن است که دولت برزیل با درک اینکه خودروسازی اثر جدی بر شاخص‌های اقتصادی دارد با تدوین برنامه‌ای مدون تلاش کرده در زمره مهم‌ترین کشورهای خودروساز جهان قرار بگیرد که صنعت خودرو ایران نیز دارای مزیت‌های بسیاری از جمله نسبت مالکیت خودرو، جمعیت کافی، موقعیت استراتژیک در منطقه است؛ بنابراین در شرایطی که وزارت صنعت با در نظر گرفتن شروط داخلی‌سازی، صادرات و انتقال تکنولوژی سعی دارد با جذب سرمایه‌گذاران خارجی فصل جدیدی در صنعت خودرو را رقم بزند؛ اما یکی از الزامات اساسی برای جذب بیشتر سرمایه خارجی در نظر گرفتن سیاست‌های جذاب در قوانین سرمایه‌گذاری خارجی است.در ادامه به بررسی تجربه برزیل در توسعه صنعت خودرو این کشور می‌پردازیم.

 

نگاهی به تجربه صنعت خودرو برزیل

پیدایش صنعت خودرو در برزیل به سال 1919 باز می‌گردد. با این‌حال، تا سال 1952 به جز سرمایه‌گذاری دولت در صنایع وابسته همچون فولاد سیاست خاصی برای این صنعت اعمال نشد. تا آن زمان، تنها قطعات وارد شده در برزیل مونتاژ می‌شد که مانعی برای رشد بازار داخلی برزیل به‌شمار می‌رفت. در این زمان به‌دلیل حجم بالای واردات وسایل نقلیه، ترازپرداخت‌ها با کسری‌های شدیدی مواجه شد. در سال 1956 در قالب «برنامه خودرو» دولت برزیل گام‌های موثری در راستای پیاده‌سازی سیاست جایگزینی واردات انجام داد. مهم‌ترین ویژگی‌های این برنامه شامل بستن بازارهای داخلی به روی واردات، الزام شرکت‌های خارجی به رعایت داخلی‌سازی 95-90 درصدی طی 5 سال و اعطای مشوق‌های مالی (قالب پرداخت یارانه) به شرکت‌های تامین‌کننده بود.

تحقق نرخ‌های رشد بالا بین دوره 1968 و 1973 (سال‌های طلایی صنعت خودروی برزیل) از پیامدهای اصلی اجرای این برنامه بود. از سال 1973 به بعد و به‌ویژه در زمان وقوع بحران نفتی، برزیل بر توسعه صادرات از طریق ارائه مشوق های صادراتی از جمله معافیت‌های مالیاتی برای ورود ماشین‌آلات و تجهیزات و معافیت از مالیات بر ارزش افزوده (تولیدات صادراتی) تمرکز کرد. در این رویکرد شرکت‌ها ملزم به انعقاد قراردادهای درازمدت صادراتی و رعایت داخلی‌سازی 85 درصدی شدند.

نگاهی به سیاست‌های صنعتی دولت برزیل در صنعت خودرو نشان می‌دهد هر چند این کشور فعالیت خود را در صنعت خودرو از مونتاژ قطعات آغاز کرد، اما به واسطه اجرای برنامه‌های پایدار و مشخص توانست صنعت خودروی خود را توسعه دهد به‌طوری‌که در حال حاضر 16 خودروساز بزرگ جهان در حال فعالیت در این کشور هستند و ضمن تولیدات روز خود به صادرات محصولاتشان به کشورهای دیگر نیز اقدام می‌کنند. براساس پژوهش موسسه مطالعات و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال 2013 فیات، فولکس واگن، جنرال موتورز و فورد حدود سه چهارم بازار داخلی برزیل را در اختیار داشته‌اند. همین موضوع موجب شده خودروسازان جهانی دیگر نیز به‌منظور ورود به بازار این کشور توجه جدی داشته باشند؛ بنابراین دورنمای توسعه پایدار این صنعت میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری را به سمت صنعت خودرو این کشور جذب کرده است.

موفقیت در جذب سرمایه‌گذار خارجی

موفقیت برزیل در جذب خودروسازان خارجی مرهون عوامل مختلفی است که براساس پژوهش صورت گرفته این عوامل به دو گروه طبقه‌بندی می‌شوند. ویژگی‌های ساختاری و سیاست‌های دولت. اولین عامل در جذب سرمایه خودروسازان خارجی به ویژگی‌های ساختاری برزیل بازمی‌گردد؛ به‌طوری‌که این کشور از سطح مالکیت پایینی در خودرو برخوردار بود و از سوی دیگر بازارهای این کشور برای تولید خودروهای جدید آماده بود و در پایان ثبات اقتصادی حاکم بر این کشور موجب شده بود که اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در این کشور افزایش یابد.

مجموع این عوامل موجب شد که بازار خودروی برزیل برای خودروسازان خارجی جذاب باشد. ویژگی‌هایی که به‌نظر می‌رسد صنعت خودرو ایران نیز از آنها برخوردار است. در این زمینه می‌توان به جمعیت 80 میلیونی و ظرفیت فروش 25 تا 30 میلیارد دلاری اشاره کرد که بازار خودرو ایران دارد. اهمیت این موضوع از آن رو است که بازار خودرو ایران بسیار گسترده است، بنابراین هر سرمایه‌گذاری تمایل دارد به‌منظور افزایش فروش خود در چنین بازاری فعالیت داشته باشد. در این میان یکی دیگر از مزیت‌های ایران برای حضور خودروساز خارجی محیط جغرافیایی مناسب است؛ به‌طوری‌که ایران دارای موقعیت استراتژیکی در منطقه است. بنابراین هر سرمایه‌گذاری تمایل دارد که از ظرفیت بازار منطقه‌ای ایران نیز بهره ببرد و از این طریق بازار خود را توسعه دهد.در این میان اما عامل مهم دیگر وجود زیرساخت‌های خودرویی در ایران است که بر سرعت فعالیت سرمایه‌گذاران برای عملیاتی شدن حضورشان می‌افزاید. در این زمینه می‌توان به وجود قطعه‌سازان توانمند به‌منظور پوشش و ارائه پشتیبانی‌های لجستیکی اشاره کرد.

سه سیاست اثرگذار بر صنعت خودرو

اما تجربه توسعه صنعت خودرو برزیل نشان می‌دهد که دولت این کشور برای بهره بردن از مزیت‌های مثبت کشورش در صنعت خودرو تلاش کرد با تغییر سیاست‌های خود وضعیت توسعه صنعت خودرو را سرعت ببخشد. بر همین اساس در طبقه‌بندی دوم، دولت این کشور چهار سیاست را مدنظر قرار داد. اولین مورد سیاست مالی بود که براساس آن دولت وام‌های کم بهره با دوره بازپرداخت طولانی را به سرمایه‌گذاران خارجی اعطا کرد. دومین مورد، سیاست ارضی بود که دولت براساس آن دسترسی به زمین و زیرساخت‌های لازم به‌منظور تاسیس کارخانه را تسهیل کرد. سومین مورد نیز سیاست وضع تعرفه‌های بالا بر واردات خودرو بود.

اما یکی از مهم‌ترین سیاست‌های دولت برزیل، سیاست چهارم این کشور یعنی سیاست‌های سرمایه‌گذاری بود که دولت در راستای تحریک سرمایه‌گذاری خارجی مدنظر قرار داد. این سیاست‌ها طیف گسترده‌ای از اقدامات از وضع محدودیت بر واردات تا اقدامات تصویب شده در سال 2013 را در بر می‌گیرد که برای مدت پنج سال به‌عنوان بخشی از برنامه سیاست صنعتی، فناوری و تجاری انجام شده است. سیاست‌های دولت در راستای تحریک سرمایه‌گذاری در قالب سه برنامه ارتقای نوآوری و فناوری در خودرو در سال 2012، برنامه ارتقای نوآوری در قطعات خودرو و برنامه صادرات خودرو مدنظر قرار گرفت. اولین برنامه یعنی ارتقای نوآوری و فناوری در صنعت خودرو در سال 2012 اجرا شد جهت‌گیری اولیه این برنامه، تشویق سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو برزیل است. در واقع در این برنامه با تشویق خودروسازان به تولید کارآتر، ایمن‌تر و مبتنی بر فناوری پیشرفته در عین سرمایه‌گذاری در صنعت ملی خودرو، موجبات ارتقای رقابت‌پذیری بیشتر صنعت خودرو این کشور را فراهم شود. برای این منظور، دولت تخفیف های حداکثر 31 درصدی بر مالیات تولیدات صنعتی برای خودروهایی که در داخل تولید و فروخته شده‌اند، معرفی کرد.

اما یکی دیگر از سیاست‌های سرمایه‌گذاری برزیل در جهت ارتقای نوآوری در قطعات خودرو بود که این برنامه به‌دنبال تقویت پایگاه‌های تامین‌کنندگان محلی و زنجیره تولید قطعات دنبال می‌شد. بر این اساس صادرات نیز در برنامه‌ریزی دولت برزیل جایگاه خاصی پیدا کرد این در شرایطی است که مسیر توسعه صادراتی این کشور با ایران در دو جهت مخالف قرار گرفته است؛ چراکه تاکید این کشور بر صادرات محصولاتی با داخلی‌سازی بالا و کیفیت قابل است حال آنکه در ایران صادرات تنها بر پایه صدور محصولات آن هم به کشورهای دوست استوار شده است.

برچسب ها

پساتحریمسرمایه گذاران خارجیقراردادهای خارجینشست انجمن قطعات خودرو برزیل
مطالب مرتبط بیشتر
جلوی واردات بی‌رویه قطعات خودرو در صورت لغو تحریم‌ها را بگیرید شرط بازگشت خودروسازان خارجی به ایران گشایش های سیاسی هیچ تغییری در صنعت خودرو ایجاد نمی کنند ترکیب شرکای خارجی خودروسازان خصوصی قطب نمای خودروسازی در پساتحریم قوه قضاییه به قراردادهای خارجی خودرو ورودکند سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد یورویی آلمان برای تولید خودروهای برقی اولین دعوت رسمی بازدید متخصصان دانشگاهی از خودروسازان بعد ۱۵ سال رمزگشایی تغییر رفتار رنو در ایران تفاهم نامه صنعت قطعه با دانشگاه وارد فاز اجرایی شد سرمایه‌گذاری خودروسازان در ترکیه پیش‌قرارداد حقی را برای دریافت غرامت از خودروسازان فرانسوی ایجاد نمی‌کند رنو و پژو سیتروئن در صورت ترک ایران، باید به ایران غرامت دهند پژو تصمیمی برای خروج از ایران ندارد در تاخیر واگذاری بن رو به ایدرو دستی در کار نیست جزئیات جلسات وزارت صنعت با پژو و رنو حقوق قطعه سازان در قراردادهای خودرویی مطالبه شود اعلام تعلیق فعالیت خودرو سازان خارجی به معنای قطع همکاری با شرکای ایرانی نیست سایپا آمادگی تولید خود را به طرف‌های خارجی اعلام کرده‌ است جلسه اضطراری کمیسیون صنایع برای بررسی قرار داد «رنو و پژو » تکرار بدقولی خودروسازان فرانسوی در بازار ایران بند دریافت غرامت به قراردادهای جدید قطعه سازی اضافه شود مشکلی برای همکاری با خودروسازان اروپایی نداریم احتمال پررنگ شدن حضور دوباره چینی ها در بازار ایران حفظ پرستیژ اتحادیه اروپا ضامن قراردادهای خودرویی قرارداد با خودروسازان اروپایی پا برجاست دو سناریوی «خودرو» پس از نقض برجام قراردادهای جدید شرکت‌های فرانسوی با رعایت منافع مشترک منعقد شده است حضور کم‌حاصل سرمایه‌گذاران خارجی؟ دست‌انداز برجامی صنعت خودرو خروج آمریکا از برجام خللی در قرارداد رنو ایجاد نمی کند همکاری با خودروسازان خارجی ادامه می‌یابد همکاری با خودروسازهای فرانسوی درست بود یا غلط ؟ مجوز سرمایه گذاری خارجی شرکت «رنو» در استان مرکزی اثرات مخرب نوسانات ارزی بر قراردادهای خودرویی ناکامی «شروط خودرویی» در پسابرجام مرور مهمترین اخبار صنعت خودرو / شهریور ۱۳۹۶ احتیاط خودروسازان اروپایی در قراردادهای سرمایه‌گذاری و تولید مشترک «رنو» فناوری را منتقل نکند جلوی قرارداد را می‌گیریم آخرین وضعیت قرارداد رنو و ایدرو وقت واگذاری خودروسازان تجاری به خارجی‌ها اجرای پروژه های صنعت خودرو جزء سیاست های ششگانه ایدرو است «بن‌رو» در آستانه واگذاری به رنو قرارداد رنو و ایدرو به کجا رسید؟ جذب سرمایه گذار خارجی برای افزایش ظرفیت صادرات صنعت خودرو ضروریست سکوت خبری رنو مخالفت با قرارداد منتشر نشده رنو انعقاد قرارداد خودروسازان علت تفحص از «ایدرو» است راه اندازی کارخانه تولید خودرو در ارومیه نسخه جهانی توسعه خودروسازی ایران دو مدل همکاری توسعه قطعه‌سازی در پساتحریم مردم ساوه طومار حمایت از قرارداد رنو را امضا کردند سرمایه‌گذاری تازه نیسان در چین قرارداد رنو به آخر خط نرسید؟ کارنامه سرمایه گذاری خارجی خودروسازان در ۶ ماهه ابتدای سال جاری بازبینی قرارداد خودروسازان با شرکای خارجی از هفته‌آینده تا پایان سال قرارداد جدید خودرویی نداریم پنج سرعت گیر قراردادهای خارجی خودرو تحمیل هزینه‌ قرارداد‌های خودرو به مشتری نحوه همکاری و میزان پیشرفت قراردادهای خودرویی چه کسانی و چگونه سئات اسپانیا را نیامده فراری دادند؟! انتقال تکنولوژی باید سرفصل سرمایه گذاری‌ها باشد عظیم خودرو با سرمایه گذاری خارجی وارد عرصه تولید شد دو راهی فرجام قراردادهای خارجی نقشه راه پاکستان در انقلاب صنعت خودرو چالش های صنعت خودرو در دولت دوازدهم دیده‌بانی دیرهنگام از قراردادهای خودروسازی صدای قطعه‌سازان از قراردادهای پسابرجام درآمد دو نشانه ماندگاری قراردادهای خودرویی قرارداد خودرویی با فرانسوی‌ها با اصل ۴۴ مغایرت ندارد ۶۳ هزار سفارش خرید "مدل ۳" لغو شده است تجربه جهانی داخلی‌سازی در مشارکت‌های خارجی تناقض داخلی‌سازی خودروهای جدید قراردادهای جدید خودرویی تکنولوژی های روز را وارد کشور می کند رویای ایرانی در قرارداد رنو سرنوشت خانواده تندر-۹۰ پس از امضای قرارداد رنو چالش چهار وجهی بومی‌سازی خودروها سرمایه های جذب شده در صنعت خودرو آسیب‌شناسی شراکت خارجی در خودروسازی ایران وزارت صنعت هنوز جزئیات قراردادهای خودرویی را اعلام نکرده است «دست بالا» در مذاکرات خودرویی ابهام در قراردادهای خودرویی سختگیری متقابل ایدرو و رنو تقابل ارزش «برند» رنو و «بازار» ایران دیده‌بانی قرارداد «پژوسیتروئن» از دو زاویه پاسخ پژو به محرمانه بودن قرارداد با ایران خودرو پیام انتخابات ایران به خودروسازان جهان هیجان مشارکت خارجی در صنعت خودرو امضای دومین قرارداد پسابرجامی صنعت خودرو فینال «مذاکرات رنو» دومین قرارداد خودرویی ایدرو کلید خورد معرفی توانمندی های صنعت خودرو ایران و برزیل صنعت قطعه سازی برزیل بسیار قدرتمند است قراردادهای خودرویی با خارجی‌ها جنبه واگذاری دارد نسخه خارجی جذب سرمایه در خودروسازی اثر پارازیت‌های خودرویی بر سرمایه‌گذاران خارجی مدل مشارکت با خارجی‌ها تغییر الگوی مشارکت خارجی خودروسازان چالش چهارضلعی خودروسازان خارجی در ایران چرا قرارداد بنز و رنو نهایی نشد؟ قرارداد رنو نهایی شد آخرین مانع حضور خارجی‌ها در خودروسازی ایران؟ نقد یک‌طرفه مشارکت‌های خارجی خودروسازان جزئیاتی ازقراردادهای محرمانه خودروسازان ایرانی با پژو قرارداد رنو تا دوهفته دیگر امضا می شود سرمایه‌گذاران خارجی جذب صنعت خودرو شوند ضرورت همکاری با خودروسازان بین‌المللی شکوفایی قراردادهای خودرویی در سال ۹۶ جزئیات قرارداد با رنو ابهام در امضای قرارداد رنو عجله‌ای در امضای قراردادهای خودرویی نداریم توافقنامه تولید تایر و واگن با اسلواکی جذابیت صنعت خودرو داخلی برای خارجی ها انتقاد طیب نیا از مخالفان خصوصی سازی اطلاعات قراردادهای خودرویی دراختیار سازمان‌های نظارتی قرار خواهد گرفت امضای ۶ قرارداد بزرگ در صنعت خودروسازی مسئولیت قراردادهای محرمانه با من معیار رقابتی شدن بازار خودرو در پساتحریم سیر تکاملی خودروسازی ایران با قراردادهای خارجی؟ دست‌انداز مذاکرات خودرویی خودروسازی های کشور خصولتی هستند سند توسعه صنعت خودرو تغییر می‌کند آخرین خبرها از قرارداد با خودروسازی و بانک‌های ایتالیایی گام بلند برای حمایت از سرمایه‌گذار خودرویی سرنوشت سهام ایدرو در جوینت‌ونچر رنو پیش‌بینی ۵ تا ۶ درصدی نرخ رشد صنعت امضا قراردادهای بیشتر از جمله با خودروسازان نهایی شدن حضور فولکس در ایران مذاکرات برای ورود ۱۹ خودروساز بزرگ به کشور بعد از لغو تحریم‌ها ترمز خودروسازان در جاده مشارکت زمزمه قرارداد جدید ایران با "بنز" یک سال پس از برجام تولید مشترک به جای مونتاژ مذاکره با خودروسازان برای حذف محصولات قدیمی انعقاد ۵ قرارداد بین‌المللی خودرویی تا پایان سال امضای قرارداد رنو؛ یک ماه دیگر سرمایه خارجی زیادی در پسابرجام وارد ایران شده است امضای پیش قرارداد با قطعه سازان در قرارداد پژو ضعف قراردادهای خودروسازان با قطعه سازان مشکل ساز شد قطعه سازان داخلی از فرصت قرار داد پژو استفاده کنند عبور سرمایه‌گذاران خارجی از دالان بلاتکلیفی تفاهم نامه رنو به زودی قرارداد می‌شود ابزار تشویقی یا تنبیهی برای ورود سرمایه‌گذار خارجی؟ قرارداد با پژو بهترین توافق تاریخ خودروسازی کشور بود نگران وضعیت قرارداد جدید پژو با تمدید ۱۰ساله تحریم هستیم شرکت فرانسوی فورسیا برای کنترل آلایندگی تولیدات صنعت خودرو ایران سرمایه گذاری می کند قرارداد با فورسیا در جهت تحقق یکی از اهداف بزرگ دولت بود هدفمان عرضه راهکارهای پاک حمل‌ونقل به ایرانیان است صادرات قطعات کنترل آلایندگی خودرو به روسیه گامی بلند برای مقابله با آلودگی هوای شهرهای ایران در قرارداد با فورسیا امکان به‌روزآوری پیوسته فناوری را داریم گزارش تصویری از انعقاد قرارداد جوینت ونچر رایزکو-کروز و فورسیا تأسیس جوینت ونچر رایزکو-کروز و فورسیا برای تولید سیستم های آلایندگی خودرو اجرای نخستین قرارداد پسابرجامی در ایران‌خودرو مسیر پلت‌فرم ملی در قراردادهای خارجی جاده یک‌طرفه قراردادهای خارجی قرارداد با سیتروئن نهایی شده است «بند غرامت» در قراردادهای خودرویی ایران خرید فرصت سرمایه‌گذاری با قراردادهای فرانسوی شروط صریح قطعه‌سازان ایرانی برای پژو و رنو خودروسازان از ارائه جزئیات قراداد با فرانسه خودداری می‌کنند موافق برخی مذاکرات خودروسازان نبودیم مذاکرات خصوصی با خودروسازان بزرگ پس‌لرزه خارجی در خودروسازی ایران دسترسی نمایندگان مجلس به قراردادهای خارجی صنعت خودرو فولکس هم آمد قراردادهای خودرویی زیر ذره‌بین مجلس نعمت زاده هفته آینده در مورد قراردادهای خارجی خودروسازان به مجلس پاسخ می‌دهد قراردادهای خودرویی را شفاف کنید حفظ منافع قطعه‌سازان در قراردادهای خودرویی نبود بخش خصوصی، دلیل ورود ایدرو به قرارداد رنو مجلس با کلیت انعقاد قراردادهای جدید خودرویی موافق است خودروسازان کره‌ای حاضر به فعالیت در ایران نشدند رنو۴۰‌۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری مستقیم انجام می‌دهد انتقال دانش‌فنی، نقطه قوت قرارداد رنو ریزش خودرویی ها طی دو روز انتقال فناوری در قراردادهای خودرویی قرارداد جدید رنو دو سر برد است قراردادهای جدید با خودروسازان خارجی منعقد می‌شود سهم ایدرو در قرارداد رنو کاهش خواهد یافت رنو بهترین قرارداد تاریخ خودرو کشور است اقبال داخلی‌سازی با نظارت شرکت‌های خارجی گزارش قرارداد با رنو را هنوز به مجلس نداده‌اند فصل جدید همکاری رنو با صنایع خودرو سازی ایران گزارش تصویری امضای قرارداد همکاری رنو-نیسان و ایران جزئیات نهایی قرارداد رنو-نیسان با ایران همکاری ایران خود‌رو و پژو؛ قرارد‌اد‌ی برای تمام صنایع بررسی قراردادهای خودروسازان با طرف‌های خارجی در کمیسیون صنایع حرکت در جهت بهره‌وری، توسعه بازار و تنوع سبد محصولات لزوم بیمه ارزی قراردادهای خودرویی رونمایی از قراردادهای پسا برجام اثر نوسانات ارزی بر قراردادهای خودرویی ساخت خودروهای جدید با ۲۰ درصد داخلی سازی عقب نشینی وزارت صنعت از چارچوب قراردادهای خارجی قرارداد سایپا و سیتروئن یک ماه دیگر نهایی می‌شود سرمایه‎گذاری خارجی در صنعت به مرحله تولید رسید اعلام آمادگی کره‌ای‌ها برای احداث زیرساختهای حمل و نقلی مسیر پر پیچ و خم داخلی سازی در قراردادهای خارجی وزارت صنعت محدودیتی برای مذاکره خودروسازان داخلی با شرکای خارجی ایجاد نکرده است سرانجام قرارداد با خودروسازان خارجی چه خواهد شد؟ مسیر پرپیچ‌و‌خم خارجی‌ها در خودروسازی ایران دافعه و جاذبه سرمایه‌گذاری خارجی جزئیات قرارداد ایران و ایتالیا برای ساخت جاده ۱۲۰۰ کیلومتری معماری پلت‌فرم‌ها در قراردادهای خارجی بنز برای بستن قرارداد خودرویی با شرکت های ایرانی شرط گذاشت مذاکرات دو خودرو ساز بخش خصوصی با ایتالیا، کره و آلمان ایران‌خودرو با شرکت ال‌جی کره قرارداد می بندد رشد ۵۷ درصدی واردات خودرو بهره برداری از پل بزرگ خلیج فارس تا ۳ سال آینده خودرویی ها و گرداب بلاتکلیفی نحوه محاسبه ساخت داخل ۴۰ درصد در قراردادهای خارجی تجربه جهانی عبور از «خودرو ملی» تغییر چهره سایت‌های استراتژیک خودروسازان حضور خودروسازان خارجی در قالب سرمایه‌گذاری مشترک استقبال خارجی‌ها از سرمایه‌گذاری در ساخت آزادراه حداقل ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری در گروه سایپا نهایی شده است سبقت خودرویی ها در جاده پسابرجام سه واکنش به سرمایه خارجی روزگار خودروسازان بهاری می‌شود؟ فرصت‌های صنعت خودرو در پساتحریم همایش صنعت خودرو نقطه ی عطفی برای حضور سرمایه گذاران خارجی است فیات به دنبال همکاری با ایران است اولین سفر پساتحریمی روحانی چه دستاوردی را برای صنعت خودرو دارد؟ شب عید خودرو بخریم یا نخریم؟ چالش حمایت‌های دولتی از صنعت خودرو در پساتحریم کاهش قیمت خودروهای وارداتی در پسابرجام کیاموتورز به دنبال حضور جدی تر در ایران خودروسازان دیگر بهانه تحریم را ندارند صنایع خودروسازی سوزوکی به ایران باز می گردد ۴ روز دیگر تحریم‌های ایران لغو می‌شود چند توصیه به نمایندگی ها و تعمیرگاهداران برای اخذ نمایندگی ها در بازار پساتحریم
برگشت به بالا