عوارضی یا «سرِ گردنه»؟!/وزارت راه: ارزان می‌گیریم

عصر خودرو- بسیاری از مردمی که از آزادراه های خصوصی عبور می کنند معتقدند نرخ عوارض دریافتی بالاست؛ اما مسئولان وزارت راه می گویند نرخ عوارض بسیار پایین است و همین موجب شده بیشتر عوارضی‌ها زیان‌ده شوند.

سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۸:۰۰

عوارضی یا «سرِ گردنه»؟!/وزارت راه: ارزان می‌گیریم

 به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، یکی از موضوعاتی که همواره در بخش حمل و نقل جاده ای با اعتراض مردم و مسافران مواجه است، نرخ عوارض آزادراه هاست.

از سالهای گذشته تا کنون، گونه حمل و نقل جاده ای تنها نوعی از حمل و نقل بود که نحوه سرمایه گذاری در آن در کشور ما، به روش بی او تی (B.O.T) انجام می شود.

بر اساس این روش، سازنده آزادراه که با استفاده از سرمایه شخصی به این حوزه ورود کرده است، آزادراه را احداث کرده و در پایان دوره ساخت و ساز و از زمانی که این زیرساخت ارزشمند جاده ای زیر بار ترافیکی می رود، بر اساس قراردادی که با دولت دارد، از محل دریافت عوارض اصل و سود سرمایه خود را مستهلک کرده و نهایتا پروژه در پایان تاریخ ذکرشده در قرارداد، به دولت منتقل شده و جزء سرمایه های ملی قرار می‌گیرد.

د رهمین ارتباط و طی روزهای گذشته در یک حرکت چراغ خاموش و بدون اعلام قبلی، عوارض برخی آزادراههای کشور با افزایش 25 تا 50 درصدی مواجه شده است. 

حاجی بابایی: عوارضی تهران ـ همدان «سرِ گردنه» است

در همین ارتباط، حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس هم نامه ای خطاب به وزرای امور اقتصادی و دارایی و همچنین صنعت، معدن و تجارت نگاشته و در آن از عوارضی تهران ـ همدان با عنوان «سرِ گردنه» یاد کرده است. البته از نظر قانونی، تعیین کننده نرخ عوارض آزادراه های خصوصی، شخص وزیر راه و شهرسازی است و افراد مورد خطاب حاجی بابایی در این نامه، مسئولیتی در خصوص نرخ عوارضی ها ندارند.

به گفته حاجی بابایی، مسافران به دلیل بالا بودن قیمت عوارض آزادراه تهران ـ همدان ترجیح می دهند از جاده قدیم عبور کنند که این مسأله به افزایش تصادفات و سوانح منجر به فوت در جاده قدیم تهران ـ همدان منجر شده است.

آخوندی افزایش 50 درصدی عوارض آزادراه ها در سال 97 را تکذیب کرد

عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز دیروز در گفت وگو با خبرنگار مهر افزایش 25 تا 50 درصدی عوارض آزادراه ها در سال 97 را تکذیب کرده است. وی در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: چه کسی گفته عوارض آزادراه ها تا این مقدار افزایش داشته است!؟

کشاورزیان: دخل و خرج عوارضی ها با هم نمی خواند

داوود کشاورزیان مشاور وزیر راه و شهرسازی در این زمینه در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره تعیین نرخ عوارض آزادراه ها گفت: عوارض آزادراه های خصوصی را سالانه وزیر راه و شهرسازی بر اساس مندرجات و محتویات قرارداد امضا شده میان بخش خصوصی و این وزارت خانه و با توجه به حجم سرمایه گذاری ای که سازنده در آن داشته است و همچنین مسائلی همچون وضعیت عمومی اقتصادی مردم منطقه و نرخ تورم تعیین می کند. عوارض آزادراه های دولتی را نیز شورای اقتصاد تعیین می کند.

رئیس سابق سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: آزادراه قم ـ تهران،   یکی از آزادراه های دولتی است که شورای اقتصاد در سه سال اخیر با درخواست سازمان راهداری مبنی بر افزایش نرخ عوارض این آزادراه مخالفت کرده است.

به گفته کشاورزیان، درآمد حاصل از عوارض آزادراه قم ـ تهران تنها یک سوم هزینه های تعمیر و نگهداری محور است و ادارات کل راه و شهرسازی استان های تهران و قم که هر کدام مسئول تعمیر و نگهداری بخشی از جاده هستند، به سختی می توانند مطالبات پیمانکاران تعمیر جاده را تأمین کنند.

وی ادامه داد: طرحی به شورای اقتصاد ارائه داده ایم تا عوارض آزادراه تهران ـ قم از 500 تومان به 1500 تومان افزایش یافته و بخشی از درآمدهای آن را به آزادراه قم ـ گرمسار اختصاص بدهیم تا نرخ عوارض فعلی این آزادراه کاهش و درنتیجه میزان ترددها از آن افزایش یابد.

به گفته معاون سابق وزیر راه و شهرسازی، عوارض آزادراه قم ـ گرمسار در قراداد اولیه 12 هزار تومان بود که وزیر راه و شهرسازی به دلیل شرایط منطقه و محروم بودن بخشی از ساکنان مناطق نزدیک به آزادراه، آن را به 10 هزار تومان کاهش داد. با این حال به دلیل بالا بودن این مبلغ، میزان تردد در این محور کمتر از میزان پیش بینی است که در صورت موافقت شورای اقتصاد با درخواست سازمان راهداری، امکان افزایش ترددهای آزادراه قم ـ گرمسار وجود دارد.

مدیرکل آزادراه ها: سرگردنه نیست، ارزان هم می‌گیریم

محمدرضا زمانیان مدیرکل آزادراه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره رقم سالانه افزایش نرخ آزادراه ها که در قانون آمده گفت: قانون هیچ درصدی برای سقف افزایش نرخ آزادراه های دولتی یا خصوصی تعیین نکرده است و در خصوص آزادراه های خصوصی، وزیر راه و شهرسازی و در خصوص آزادراه های دولتی شورای اقتصاد تصمیم گیری می کنند. بنابراین آنچه در رسانه ها ذکر شده که رقم عوارضی ها باید سالانه حداکثر 20 درصد افزایش یابد، صحت ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص نامه اخیر نماینده مردم همدان در مجلس گفت: عوارضی ها زیان ده هستند و آنگونه که با عنوان «سرِ گردنه» از آنها یاد شده، صحیح نیست.

این مقام مسئول در سازمان راهداری تصریح کرد: وقتی سرمایه گذار در احداث آزادراه سرمایه گذاری می کند، در زمان انعقاد قرارداد با دولت گزارشی با نام «گزارش درآمد ـ هزینه» به نماینده دولت -اعم از سازمان راهداری، شرکت ساخت یا وزارت راه - ارائه داده و در آن بر اساس برآوردهای اولیه که از مطالعات اقتصادی طرح نشأت گرفته است، رقمی در خصوص نرخ عوارض در پایان ساخت محور پیشنهاد می دهد. در این فرمول موارد چون هزینه تمام شده احداث مسیر، هزینه تعمیر و نگهداری جاده، حقوق کارکنان شرکت آزادراه مذکور و عوارض گیرندگان، میزان تردد خودروهای سواری و سنگین و ... در آن لحاظ شده و نهایتا طرفین در خصوص یک نرخ با یکدیگر توافق می کنند.

به گفته زمانیان وقتی آزادراه ساخته می شود اختلاف زیادی میان رقم پیش بینی شده برای احداث و هزینه تمام شده ساخت جاده وجود دارد که در برخی آزادراه ها، رقم برآورد بالاتر از هزینه احداث و در مواردی هم پایین تر است اما در بیشتر مواقع، قیمت تمام شده بسیار بیشتر از آن چیزی است که پیش بینی شده است.

وی تأکید کرد: اگر بخواهیم قیمت عوارض آزادراه ها را واقعی کنیم، باید بیشتر از آنچه اخذ می شود، از خودروهای عبوری دریافت کنیم ولی با توجه به اینکه وزیر راه و شهرسازی سالانه در این خصوص تصمیم می گیرد، وی مسائلی همچون نرخ تورم سالانه و میزان محرومیت استانی که آزادراه در آن واقع شده را هم در نظر می گیرد.

مدیرکل آزادراه های سازمان راهداری در خصوص عوارض آزادراه های دولتی نیز گفت: در حال حاضر تنها سه آزادراه دولتی تهران ـ قم، تهران ـ کرج ـ قزوین و یکی از آزادراه های هرمزگان است که عوارض دریافتی در آنها، بسیار پایین است.

دریافت عوارض از بزرگراهها؛ به شرطها و شروطها

زمانیان درباره دریافت عوارض از بزرگراه ها افزود: بر اساس قانون امکان دریافت عوارض از بزرگراه ها در صورتی که بخش خصوصی بتواند سطح کیفیت بزرگراه را به آزادراه برساند، وجود دارد. ولی با توجه به اینکه در موارد زیادی سرمایه گذاران دیده اند که به سختی می توانند نرخ عوارضی که با حجم سرمایه گذاری در زمان احداث تناسب داشته باشد را از مسافران و خودروهای عبوری دریافت کنند، لذا تا کنون درخواستی برای سرمایه گذاری در بزرگراه ها از سوی بخش خصوصی نداشته ایم.

مقامات استانی در نرخ گذاری عوارضی ها دخالت می کنند

زمانیان یادآور شد: ما در بیشتر آزادراه ها در خصوص تعیین نرخ عوارض با مسئولان محلی مشکل داریم و معمولا استانداران یا دادستان های استان ها در خصوص نرخ عوارض دخالت می کنند.

دولت به سازندگان آزادراه به دلیل نرخ پایین عوارض بدهکار شده است

وی ادامه داد: بر اساس قانون سرمایه گذاری BOT، باید سالانه 85 درصد رقم مورد نظر سرمایه گذار از محل عوارض جاده برای استهلاک اصل و سود سرمایه اش تأمین شود که معمولا ارقامی که از محل عوارض دریافت می شود بسیار کمتر از این رقم بوده و وزارت راه و شهرسازی یا دولت باید از محل منابع دولتی مابه التفاوت را تأمین کنند.

وی اظهار کرد: با توجه به محدودیت های مالی دولت، مجبوریم این مابه التفاوت را جزء بدهی های دولت به بخش خصوصی در نظر بگیریم که یا از طریق اوراق اسناد خزانه پرداخت می شود یا از محل افزایش زمان مشارکت در ساخت آزادراه. به معنای دیگر در حالی که مثلا در قرارداد ساخت یک آزادراه آمده که پس از 15 سال که اصل پول و سود سرمایه گذار از محل اخذ عوارض مستهلک می شود آزادراه به دولت منتقل شود، اما بدلیل پایین بودن رقم عوارض، زمان مستهلک شدن اصل سرمایه و سود طولانی می شود و مجبوریم  دوره مشارکت را به 30 سال افزایش دهیم و پس از این مدت است که آزادراه به دولت منتقل می شود.

برچسب ها

عوارضیاخذ عوارض تردد
مطالب مرتبط بیشتر
افزایش نرخ عوارض آزاد راه ها در دستور کار نیست چرا اخذ الکترونیکی عوارض در همه آزادراه‌ها محقق نشد؟ نرخ جدید عوارضی‌ها برای بررسی‌ به کمیته تخصصی ارسال شده است پیشنهاد افزایش ۲۸ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها نرخ جدید عوارض آزادراهی تا دو هفته آینده اعلام می‌شود عوارض آزادراهی تا بعد از اربعین گران نمی‌شود اعمال نرخ های جدید عوارضی آزادراه‌ها تعلیق شد نرخ جدید عوارض آزادراهی از امروز در کشور اجرا می‌شود افزایش ۲۰ درصدی عوارض آزاد راه‌ها هنوز به تایید وزیر راه نرسیده است عوارض آزادراه ها ۲۰ درصد افزایش می یابد مهلت ۴۳ روزه به ۱۷ آزادراه برای پایان اخذ دستی عوارض آزادراهی اخذ عوارض آزادراه‌های کشور تا پایان خرداد الکترونیکی می‌شود ارایه خدمات پرداخت الکترونیک عوارض آزادراهی در نوروز تکلیف مجلس به وزارت راه و شهرسازی برای الکترونیکی کردن اخذ عوارض در آزادراه ها عوارض جاده‌ای الکترونیکی می شود جریمه خودروهایی که عوارض آزادراه را ندهند از لایحه بودجه حذف شد لایحه عوارض تردد جهت مدیریت ترافیک در سال ۱۴۰۱ تصویب شد عوارض عبور از آزادراه‌ها امسال هم افزایش می‌یابد؟ جزییات جریمه رانندگان بدحساب در آزادراه‌های کشور الکترونیکی شدن عوارض آزادراه‌ها، وعده‌ای که تکمیل نشد نرخ عوارض آزادراه خرم‌آباد - بروجرد اعلام شد عوارض آزادراه‌های الکترونیکی مختل نشده است پیشنهاد صندوقی برای الکترونیکی‌شدن عوارض آزادراهی الکترونیکی شدن عوارض آزادراه‌ها با اعتبار۲۰۰ میلیاردی تنها ۳۰ درصد باجه‌های عوارضی‌ آزادراه‌ها الکترونیکی شدند رانندگان بدحساب سد راه الکترونیکی‌شدن عوارض آزادراهی کرونا هم زورش به باجه‌های عوارضی‌ آزادراه‌ها نرسید بررسی جا به جایی عوارضی تهران _ قم تخفیف ۲۵ درصدی رییس جمهور برای عوارضی آزادراه غدیر آغاز دریافت الکترونیکی عوارض آزادراهی با برچسب هوشمند تخفیف ۳۰ درصدی عوارض آزادراه تهران-پردیس برای خودروهایی با عبور بیش از ۴۰ بار در ماه مهلت پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها ۷ روز شد باجه‌ عوارضی آزادراه‌ها تا پایان امسال جمع می‌شود؟ عوارض آزادراه خرم‌آباد – پل زال افزایش یافت باجه‌های عوارضی از آزادراه‌ها جمع می‌شود؟ جریمه بدهکاران آزادراهی مشخص شد اولین پروژه کلان آزادراهی کشور آماده افتتاح شد جریمه پرداخت نکردن عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها اعلام شد عوارض آزادراه تهران-شمال دوباره الکترونیکی می‌شود؟ ۵۰ درصد پول عوارضی‌های الکترونیکی برنگشت ارسال پیامک برای بدهکاران آزادراهی الکترونیکی شدن عوارض تمام آزادراه‌ها تا پایان آبان ماه چند میلیون راننده بدهکار آزادراهی جریمه می‌شوند؟ مردم عوارض الکترونیکی را پرداخت نکنند جریمه می‌شوند دریافت الکترونیکی عوارض به ۷ آزادراه توسعه یافت جریمه در انتظار رانندگانی که عوارض الکترونیک را پرداخت نمی کنند عوارضی‌ کدام آزادراه‌ها جمع‌ می‌شود؟ جریمه بدهکاران آزادراهی از امروز ۶۰ درصد عوارض الکترونیکی آزادراه‌های دولتی پرداخت نشد تردد از ۱۰ بزرگراه کشور پولی می شود آزادراه ۱۳۰۰ میلیارد تومانی اصفهان آماده افتتاح + مبلغ عوارض اخذ عوارض از بزرگراه‌ها و کمربندی شهرها بزرگراه‌ها هم در کنار آزادراه‌ها، عوارضی‌دار می‌شوند تردید در موفقیت طرح عوارضی الکترونیکی آزادراه مخالفت وزیر با بازگشت باجه‌های عوارضی به آزادراه‌های الکترونیکی باجه‌ها به عوارضی آزادراه تهران-شمال برگشتند آمادگی مشروط برای الکترونیکی کردن ۴ آزادراه + مسیرهای اضافه توافق با نیروی انتظامی برای جریمه بدهکاران آزادراه‌ها دوربین‌های الکترونیکی عوارض آزادراه تهران به قزوین فعال می‌ شود کاهش ترافیک و افزایش سرعت عبور در عوارضی آزادراه‌ها تعدیل نرخ عوارض آزادراه‌های دولتی عوارض آزادراه‌ها در روزهای کرونایی چگونه دریافت می‌شود؟ اخذ عوارض الکترونیکی از تمام آزادراه‌ها تا پایان زمستان امسال نرخ عوارضی برخی آزادراه های دولتی اصلاح شد عوارض جدید آزادراه‌ها هنوز ابلاغ نشده است عوارض آزادراه تهران-قم و کرج-قزوین ۱۲۰۰ تومان شد اخذ عوارض آزادراه کرج - قزوین پیمایشی می‌شود اخذ عوارض آزادراه تهران- ساوه پیمایشی شد چه اقداماتی در آزادراه‌ها برای مقابله با کرونا می‌شود؟ عدم رعایت الزامات مقابله با شیوع کرونا در گیت‌های عوارضی آزادراه‌ها عوارض آزادراهی پیمایشی شد+ جزئیات قسطی شدن عوارض الکترونیکی خودروهای عمومی و سنگین تکلیف عوارض میلیاردی رانندگان چه می‌شود؟ ۶۰ درصد عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها پرداخت نشده است استفاده مسافران از جاده‌های قدیمی به دلیل گرانی عوارض آزادراهی پیشنهاد کاهش متقابل عوارض جاده‌ای ایران و ارمنستان ۲۰ مهر آخرین مهلت تقسیط بدهی عوارض آزادراهی برنامه‌ای برای جابجایی عوارضی تهران - قم نداریم گران‌ترین عوارضی باز هم گران‌تر شد نحوه ارتباط مردم با سامانه‌ عوارض الکترونیک آزادراهی عوارض آزادراه تهران-شمال باید حداکثر ۱۰ هزار تومان باشد تمام گیت‌های نقدی پرداخت عوارض آزادراهی تا پایان سال جمع می‌شود محاسبه «پیمایشی» عوارض آزادراهی با استفاده از دوربین‌های جاده‌ای دریافت عوارض ۱۰ آزاد راه تا پایان تیر الکترونیکی می‌شود گرانی عوارض آزاد راه همدان - ساوه سوانح جاده قدیم را افزایش داد موافقت وزیر راه برای معافیت تاکسی‌های حومه‌ای در پرداخت عوارض آزادراهی ماجرای پیامک‌ پرداخت عوارض آزادراه نرخ عوارض در طرح پرداخت الکترونیکی تغییر نمی‌کند قیمت عوارض ‌طبق پیمایش خودرو تعیین می‌شود‌ ماجرای اخذ عوارضی که دردسرساز شد آغاز پرداخت ۴۸ ساعته عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراه‌ها از امشب اجرایی می‌شود ۱۰ اردیبهشت آخرین مهلت پرداخت عوارض الکترونیک آزادراه ها جزئیات تازه پرداخت الکترونیکی اخذ عوارض آزادراه ممنوعیت اخذ عوارض از خودرو‌های امدادی شخصی پلدختر در آزادراه خرم آباد-پل زال جریمه عدم پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ها تمدید مهلت پرداخت عوارض آزادراهی کارکنان عوارضی‌ها در خدمات جدید آزادراهی به کار گرفته می‌شوند عوارض آزادراهی افزایش نخواهد یافت جزئیات اخذالکترونیکی عوارض آزادراه‌ها در نوروز ترددها نسبت به روز گذشته ۳ درصد افزایش یافت بررسی اعتراض فرمانداری به نرخ عوارض محدوده زوج و فرد در شورای شهر چراغ سبز شهردار تهران به پولی شدن ورودی‌های شهر تجهیز چهار آزادراه‌ به سامانه عوارض الکترونیک تا پایان ‌سال خداحافظی آزادراه‌ها با پرداخت نقدی عوارض تا تیر ۱۳۹۸ ورود مدعی العموم به مبالغ عوارض در آزادراه تهران - شمال ماهیت جریمه با عوارض متفاوت است رانندگان در صورت ندادن عوارض جریمه می‌شوند جریمه باید از عوارض بیشتر باشد شهرداری تهران به‌دنبال حل آلودگی هوا یا تأمین هزینه‌های خود؟ انتقاد دبیر کارگروه کاهش آلودگی هوا از نوع برخورد با طرح اخذ عوارض از تونل‌ها اخذ عوارض زوج و فرد غیرقانونی است دریافت عوارض از محدوده زوج و فرد قانونی و براساس مصوبه شوراست با اخذ عوارض در محدوده زوج و فرد مخالفیم احتمال افزایش عوارض ورود به طرح ترافیک خبر خوش شهرداری برای کسانی که غیرقانونی وارد طرح ترافیک شده‌اند اخذ عوارض از کامیون‌های شب‌رو در پایتخت شهرداری و شورای شهر دست خود را از جیب مردم بردارند ورود کامیون ها به داخل شهر کرمان فقط با مجوز تردد امکان پذیر است اثر بخشی طرح زوج و فرد کاهش یافته است دریافت عوارض در محدوده زوج و فرد قانونی است؛ مصوبه داریم ورود سازمان بازرسی به دریافت عوارض در محدوده زوج و فرد نرخ عوارض ورود به طرح ترافیک افزایش می‌یابد اخذ عوارض در محدوده زوج و فرد غیرقانونی است دریافت عوارض در پنج تونل شهری منتفی شد لایحه عوارض تردد در طرح ترافیک برای سال ۹۸ به شهرداری ارسال شد تعیین عوارض تونل‌های تهران طرح شورای شهر قبلی است تفکر وضع عوارض برای تردد از تونل‌های تهران معیوب است کدام آزادراه‌ها تا پایان سال الکترونیکی عوارض می‌گیرند؟ "پولی شدن معابر" صحت ندارد مخالفت شورا با حذف بند قیمت گذاری معابر پایتخت پولی‌شدن تونل‌های پایتخت منتفی شد اعتراض به یکی از بندهای قیمت گذاری تردد از معابر درآمد شهرداری از «عوارض تونل‌ها» چقدر می‌شود؟ پولی شدن معابر دروغ است شهرداری موظف به اخذ عوارض تردد خودروها در تونل‌های شهری است مخالفت استانداری با پولی شدن معابر و تونل‌های پایتخت توقف پرداخت نقدی عوارضی آزادراه‌ها از تابستان ۹۸ وضع عوارض برای تونل‌ها و بزرگراه‌ها اجحاف به مردم است واکنش معاون شهردار تهران به پولی شدن معابر اخذ عوارض برای تردد در معابر شهری اولویت ما نیست اخذ عوارض از معابر در شورای چهارم مطرح شد تخریب شورا با انتشار خبر پولی شدن معابر کشورهایی که معابر و تونل‌های خود را پولی کردند پرداخت عوارض آزادراه‌ها به‌زودی الکترونیکی می شود واکنش حناچی به ماجرای پولی شدن تردد در تونل‌های تهران تشریح آثار اقتصادی، ترافیکی و روانی وضع عوارض بر پنج تونل و اتوبان صدر دریافت عوارض از ۵ تونل شهری تهران صحت ندارد پولی شدن تونل‌های شهر، مغایر اصل عدالت اجتماعی است اخذ عوارض برای عبور از تونل‌های شهری با هدف اجرای آن منافات دارد ۵ تونل شهری تهران پولی می‌شود تصویب امکان اخذ عوارض از معابر و توقف‌های حاشیه خیابان تجهیز آزادراه‌های بزرگ کشور به عوارض الکترونیکی تا قبل از عید نوروز اخذ ۷۴۵ میلیارد تومان عوارض جاده‌ای و ۱۱۷ میلیارد تومان عوارض عبور کالای ترانزیتی در سال ۹۶ بررسی طرح اخذ عوارض طرح زوج و فرد در شورای شهر تهران گیت‌های عوارض کدام آزادراه‌ها امسال جمع می‌شوند؟ برای ورود به طرح زوج و فرد عوارضی تعلق نمی گیرد گیت‌های اخذ عوارض در آزادراه‌ها جمع‌آوری می‌شود اخذ عوارض علاوه بر جریمه ورود طرح ترافیک مصداق گرانفروشی است پشت پرده افزایش نرخ عوارض آزادراهی چیست؟ پرداخت عوارض در تمامی آزادراه‌ها الکترونیکی می‌شود خودروهای فومنی از پرداخت عوارض ورود به قلعه رودخان معاف می شوند زمان الکترونیکی شدن پرداخت عوارض در آزادراه‌ها ایران کامیوهای جمهوری آذربایجان را از پرداخت عوارض معاف کرد کاهش معطلی مردم با پرداخت الکترونیکی عوارض جزییات الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی+ جزییات پرداخت پایان انتظار خودروها در صف‌های عوارضی تاخیر ۷ ماهه الکترونیکی شدن اخذ عوارض در آزادراه‌های کشور آزادراهی برای پولدارها اعتراض ایران به افزایش ۵۰ درصدی عوارض کامیون‌های ایرانی توسط ترکمنستان افزایش ۲۰ درصدی عوارض آزادراه‌ها + نرخ‌های جدید تایید و تکذیب مسئولین وزارت راه از گرانی عوارض در جاده ها عوارض الکترونیکی در جاده‌های ایران چگونه کار می‌کند؟ پارسال عوارض آزادراه‌ها را افزایش ندادیم توضیحات وزیر راه درباره دلیل افزایش عوارض اتوبان‌ها استقبال رانندگان از جاده مرگ با گرانی عوارض آزاد راه گام آخر تا خداحافظی با باجه‌های عوارضی جاده‌ها عوارض آزادراه‎ها ۲۰درصد گران شد افزایش نرخ عوارض آزادراهها طبق قرارداد عوارضی تهران - همدان، سرگردنه شده عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال افزایش یافت تردد در اتوبان تهران-کرج پولی می‌شود؟ تکذیب دریافت عوارض در جاده چالوس «مترو اتصال‌ها» باید هر چه سریع‌تر راه‌اندازی شوند مجوز دولت برای الکترونیکی کردن عوارضی های کشور تخفیف ویژه برای خریداران برچسب عوارض الکترونیک تا عید مبعث لزوم بررسی پرداخت عوارض خودروهای پلاک شهرستان در شورای شهر عوارض ورودبه قشم بیش از ۱۱۲هزار ریال کاهش یافت تردد خودروهای شهرستانی در تهران به شرط پرداخت عوارض به حساب شهرداری پایتخت مبنای افزایش عوارض آزادراه ها قرارداد اولیه باشد بخشودگی کلیه جرایم عوارض خودرو در تبریز تا پایان سال تخفیف ویژه شارژ برچسب پرداخت الکترونیکی عوارض معابر کاهش ۴۵ درصدی عوارض آزادراه قزوین - رشت چراغ سبز مجلس برای گران شدن عوارض آزادراه‌ها دریافت عوارض آزادراه قزوین - زنجان آزاد شد مجلس مخالفتی با افزایش نرخ عوارض آزادراه‌ها در چارچوب قانون ندارد نرخ عوارض آزادراه‎ها گران می‎شود تصویب لایحه تعیین عوارض تردد خودروها در محدوده های مرکزی پایتخت اخذ عوارض تردد از اتوبان ها و معابر به تعویق افتاد قیمت ‌ورود به محدوده طرح ترافیک از ۱۳ تا ۴۰ هزار تومان خواهد بود اخذ عوارض از پل‌ها و تونل‌های شهر اما و اگرهای تصویب طرح اخذ عوارض در بزرگراه‌های پایتخت دریافت عوارض بزرگراهی از شهروندان قابل پذیرش نیست جیب مزدبگیران منبع مناسبی برای درآمدزایی شهرداری نیست توضیحات معاون شهردار پیرامون اخذ عوارض تردد در بزرگراه های پایتخت احتمال افزایش عوارض تهران- قم ورود پولی به بزرگراه های تهران دریافت عوارض در آزادراه قزوین - زنجان تا اطلاع ثانوی ممنوع شد تمامی آزاد راه‌های کشور به عوارض الکترونیکی مجهز می‌شوند افزایش قیمت بنزین و عوارض خروج از کشور نگرانی‌هایی ایجاد کرده است سامانه پرداخت عوارض تردد بدون توقف آزادراهی رونمایی شد هزینه پایین استفاده جاده در کشور درخواست افزایش ۱۵ درصدی نرخ عوارض آزادراهی هزینه نگهداری جاده‌ها عامل دریافت عوارض در طرح‌های نیمه تمام اعلام جزییات طرح الکترونیکی شدن عوارض بزرگراه ها دریافت عوارض تمام آزادراه‌های کشور تا ۵ ماه آینده الکترونیکی می شود عوارض تهران- قم باید به ۱۵۰۰ تومان برسد افزایش نرخ کرایه کامیون‌‌های جاده‌ای از شهریورماه دولت در تعیین نرخ عوارض یک طرفه عمل نکند عوارض آزادراه تهران - شمال تعیین نشده است مسیرهای منتهی به حرم امام خمینی (ره) در ۱۴ خرداد رایگان است رایگان بودن عوارضی در مسیرهای منتهی به حرم امام خمینی (ره) در ۱۴ خرداد عوارض آزادراه تهران ـ شمال سنگین خواهد بود؟ حق دریافت عوارض تنها از سه آزادراه دولتی فقط از آزادراه‌ها عوارض دریافت می‌شود عوارضی اتوبان تهران- قم به بعد از فرودگاه امام خمینی منتقل می شود افزایش نرخ عوارض آزادراهی به نفع مردم است معافیت زائران اربعین از پرداخت عوارض در آزاد راه ساوه - همدان افزایش مجدد عوارض آزاد راه پردیس پرداخت عوارض خودرو از طریق سامانه ۱۳۷ مقایسه نرخ عوارض جاده‌ای ایران با سایر کشورها پاسخ سازمان راهداری به خبر آزادراه‌های بدون خدمات نرخ عوارضی آزادراه‌ها‌ گران شد تهران–پردیس روزبه‌روز گران‌تر می‌شود آذربایجان کامیون های خارجی را از پرداخت عوارض جاده ای معاف کرد درآمد عوارضی تهران‌-قم ۳۵ درصد هزینه نگهداری آزادراه است انتقال عوارضی تهران ـ قم به بعد از فرودگاه امام(ره) عوارضی تهران-قم جمع می‌شود معافیت بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب از پرداخت عوارضی طرح اخذ عوارض در ادامه بزرگراه شهید صیاد تا شهید متوسلیان اجرایی می‌شود عدم دریافت عوارض در عوارضی تهران-قم طی برگزاری نمایشگاه کتاب جابجایی عوارضی تهران قم، قبل از افتتاح شهرآفتاب مخالفت شورای شهر با لایحه اخذ عوارض تردد خودروها بررسی لایحه اخذ عوارض تردد خودروها از برخی بزرگراه‌ها در کمیسیون‌های شورا عوارض عبور از جاده باید وضع شود استقبال خارجی‌ها از سرمایه‌گذاری در ساخت آزادراه عوارضی تهران - قم جمع آوری نمی شود تغییر مکان گیت عوارضی آزادراه تهران-قم چه کسانی باید در جاده‌ها عوارض بدهند؟ نرخ عوارض جاده‌ای تغییر می‌کند؟ جابه جایی عوارضی تهران -قم در اولویت قرارگیرد اخذ عوارض از تونل ها و بزرگراه‌ها مغایرتی با حقوق شهروندی ندارد عوارض در جاده چالوس ممکن نیست مخالفت پلیس با «پولی شدن» جاده چالوس نسخه ویزایی جاده سبز را نجات نمی دهد عوارضی جاده چالوس تکذیب شد عاقبت عوارض جاده چالوس چه شد؟ دریافت عوارض از بزرگراه‌ها بررسی می‌شود درآمد صدها میلیارد تومانی عوارضی تهران ــ پردیس متنوع‌سازی نرخ عوارضی آزاد‌راه‌ها گرانی ۸۰درصدی عوارض آزادراه‌ها در ۱۸ ماه اخیر عوارض آزادراه تهران-پردیس ۳۰۰۰ تومان شد عوارض آزادراه قزوین-رشت مجدد ۳۳ درصد گران شد عوارضی تهران - قم جابه‌جا می‌شود عوارضی تهران - قم به بعد از فرودگاه امام خمینی (ره) منتقل می‌شود جزییات تازه ازلایحه اخذعوارض از معابر خاص شهری کدام تونل ها و معابر در اولویت اخذ عوارض هستند قیمت‌گذاری جدید عوارض آزادراهی از اول تیر
برگشت به بالا