نگاهی به تنوع قوای محرکه نخستین محصولات وارداتی کوشاخودرو
قلب های خانواده جدید کیا در ایران
عصر خودرو- محصولات کیا با تنوع گسترده ای از پیشرانه ها قرار به بازار ایران وارد شود که تنوع متفاوتی نسبت به آنچه در گذشته از محصولات کیا دیده بودیم را شامل می شود.
دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۹:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو » ، تا کنون 4 مدل پگاس، سونت، سلتوس و سراتو وارد کشور شده اند و در گام بعد کیا K5 و اسپورتیج نیز به شوروم کوشاخودرو خواهد رسید و پس از آن نوبت به ریو و هاچ بک اروپایی Cee’d خواهد رسید. در این مطلب نگاهی به تنوع قوای محرکه محصولات وارداتی کیا و جزئیات فنی آن خواهیم داشت.
1.4 لیتری سری KAPPA II :
پیشرانه سری G4LC خانواده کیا-هیوندای با حجم دقیق 1368 سیسی، مجهز به سیستم دوگانه زمان بندی متغیر سوپاپ ها (Dual CVVT) و منیفولد هوای ورودی متغیر (VIS) است که برای سدان پگاس در گزینه های وارداتی انتخاب شده. این پیشرانه در پگاس و برساس اطلاعات فنی رسمی کوشاخودرو حداکثر توانش به 99 اسب بخار روی دور موتور 6000 و حداکثر گشتاور آن به 129 نیوتون متر روی دور موتور 4000 می رسد. هیوندای در مدل های اکسنت، بایون، سلستا، i20 و i30 در جدیدترین نسل از این پیشرانه استفاده می کند و کیا نیز علاوه بر پگاس این پیشرانه از سری KAPPA II را در مدل های ریو و استونیک نیز استفاده می کند. این پیشرانه از سیستم سوخت رسانه MPi استفاده می کند و به نوعی عضوی اقتصادی از خانواده پیشرانه های کم حجم کیا-هیوندای بهشمار می رود که از سال 2008 تا کنون در حال توسعه و به روز رسانی آن است. نکته قابل توجه آن است که این پیشرانه چندان هم برای مشتریان بازار خودرو ایران تازه به حساب نمی آید چرا که هیوندای i20 مونتاژی کرمان موتور نیز با همین پیشرانه تولید و به بازار عرضه شده و پگاس از قلب مشترک با این خودرو حاضر در بازار ایران استفاده می کند.
1.6 لیتری GAMMA II :
پیشرانه 1.6 لیتری سری GAMMA II هیوندای-کیا با حجم دقیق 1591 سیسی قرار است توانبخش کراس اوور سلتوس در بازار ایران باشد که در بین 4 نمونه وارداتی کوشاخودرو تاکنون، قوی ترین پیشرانه در بین گزینه های وارداتی نیز به حساب می آید. حداکثر توان این پیشرانه بر اساس اعلام کوشا خودرو 132 اسب بخار روی دور موتور 6000 است و حداکثر گشتاور آن نیز روی دور موتور 4850 به 157 نیوتون متر می رسد. این پیشرانه نیز مانند نسل دوم سری Kappa از تکنولوژی زمان بندی متغیر سوپاپ دوگانه Dual CVVT و منیفولد هوای ورودی متغیر و طرز کار آن (VIS) بهره می برد. هیوندای از این پیشرانه هم اکنون در مدل های اکسنت، کرتا، النترا، HB20، i30 و ونیو استفاده می کند. کیا نیز از این پیشرانه در هاچ بک Cee’d، سراتو، ریو و سول در کنار سلتوس از این پیشرانه با سیستم تزریق سوخت چند نقطه ای MPi استفاده کرده است.
کیا سراتو وارداتی نیز از همین سری پیشرانه استفاده می کند با این تفاوت که با برخی تغییرات حداکثر توان 126 اسب بخار و حداکثر گشتاورش 155 نیوتون متر است.
1.5لیتری SmartStream :
پیشرانه تمام آلومینیومی سری SmartStream برای نخستین بار توسط هیوندای روی نسل سوم هیوندای i30 معرفی شد. این سری پیشرانه در مقایسه با سری Gamma، قدرتی نسبتا مشابه تولید می کند اما بازه گشتاور آن حدودا 20درصدبالاتر از نمونه مشابه سری Gamma است. در بین گزینه های وارداتی کوشاخودرو، سونت از این سری پیشرانه با حجم دقیق 1497 سیسی بهره می برد که به صورت تنفس طبیعی حداکثر توان آن به 113 اسب بخار روی دور موتور 6300 و حداکثر گشتاور آن به 144 نیوتون متر روی دور موتور 4500 می رسد. این پیشرانه با کد G4FL برگرفته از سری پیشرانه Gamma و بهبود یافته این خانواده است که توسط هیوندای در مدل های اکسنت، کرتا، النترا و استارگیزر مورد استفاده قرار می گیرد و در کیا K3، سونت و سلتوس نیز نصب شده است. این پیشرنه 16 سوپاپ از تکنولوژی زمان بندی متغیر سوپاپ های دوگانه یا Dual CVVT بهره می برد.