بررسی روند تولید خودروهای کوچک در هند نشان داد

دستمزد پایین و بهره‌وری بالا، راهکار تولید خودرو ارزان

عصر خودرو: در سال ۲۰۱۴ میلادی، نزدیک به ۳/۲ میلیون خودرو از سوی سازندگان هندی روانه بازار شد که این میزان تولید، جایگاه ششمین خودروساز برتر گیتی را از آن هند کرده است.

يکشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۸:۰۰

دستمزد پایین و بهره‌وری بالا، راهکار تولید خودرو ارزان

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از صمت، صنعت خودرو در این دیار زیرحمایت کامل و فراگیر دولت قرار دارد و از همین رو برای ورود خودرو کامل(سی‌بی‌یو) تعرفه 60درصدی و برای ورود قطعات منفصله (سی‌کی‌دی) تعرفه 30درصدی برقرار و جاری‌است. اما وضع این تعرفه مانع از رقابت و شکوفایی در این حرفه نشده و درحال‌حاضر کمپانی‌های مشهور و بنامی چون سوزوکی، هوندا، تویوتا، شورولت، فورد، رنو و نیسان و... دوشادوش نشان(برند)های داخلی این کشور ازجمله تاتا و ماهیندرا مشغول به‌کار هستند. از سوی دیگر، دستمزدهای پایین و بهره‌وری بالای خودروسازان هندی موجب شده بهای خودرو در این کشور بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی آن باشد و به همین دلیل نیز خودروهای مدرن با قیمت بسیار پایینی به خریداران فروخته می‌شوند که گاهی تصور آن نیز دور از ذهن است.
نکته جالب اینجاست که بخش اعظمی از قطعات این خودروها از سوی سازندگان هندی تامین می‌شود که گاهی میزان آن از 90درصد (خودرو کامل) نیز فراتر می‌رود. مهم‌تر از همه، مشارکت با خودروسازان خارجی است که هیچ لطمه‌ای به اشتغال کارگران در هند وارد نکرده و مطابق برخی آمارها تنها در شرکتی همانند ماروتی که به تولید محصولات سوزوکی مشغول است، نزدیک به 7 هزار نفر مشغول فعالیت هستند. هم‌اکنون، شرکت ماروتی از ظرفیت تولیدی معادل 1/5میلیون دستگاه در سال برخوردار است و بنا به ادعای وب‌سایت آن، هر 12 ثانیه یک دستگاه خودرو از این خط تولید خارج می‌شود و تاکنون هم به 125 کشور دنیا از جمله آلمان، فرانسه و ایتالیا و بریتانیا و... صادرات داشته است.
در این گزارش چند نمونه از خودروهای ارزان‌قیمت ساخت هند که از بهایی زیر 25میلیون برخوردارند، معرفی می‌شود اما ذکر این نکته ضروری است که تمامی خودروهایی که نام آنها در این فهرست آمده، از جدیدترین نسخه‌های شرکت خود بوده و مدل‌های به‌روزی هستند.
در بازار هند، تیپ‌های پایه هر خودرو از حداقل امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی برخوردارند و حتی برخی از آنها بدون کیسه هوای ایمنی و قفل مرکزی هستند. به همین دلیل تیپ‌هایی از یک خودرو را ملاک سنجش خود قرار دادیم که به یک کیسه هوا مجهز بوده‌اند.


شروع قیمت 199 هزار روپیه
درحال‌حاضر، ارزان‌ترین خودرو بازار هند، «تاتا نانو» نام دارد که از بهای پایه 199 هزار روپیه یا حدود 3 هزار دلار برخوردار است. بی‌تعارف می‌توان گفت که این خودرو با پیشرانه ضعیف   لیتری (37 اسب بخاری) و سیمای عجیب‌وغریب خود! حتی در صورت ورود به ایران از کمترین اقبال در نزد هموطنان‌مان برخوردار خواهد شد.
ماروتی سوزوکی «آلتو 800»
تولید این خودرو در سال 2012 میلادی در هند آغاز شد و نسخه فعلی هم نسل دوم این خودرو به شمار می‌آید. این خودرو از پراید کمی کوچکتر بوده و از طول 3/4متری برخوردار است و در کلاس خودروهای «کی‌ای‌آی» طبقه‌بندی می‌شود. پیشرانه 3 سیلندر به کار رفته در آن، از 0/8 لیتر حجم برخوردار است و توان خروجی این پیشرانه 48 اسب بخار و گشتاورش 69 نیوتن‌متر است. این خودرو در تیپ پایه یا «اس‌تی‌دی» با بهایی معادل 253هزار روپیه یا حدود 13/7میلیون تومان فروخته می‌شود و تیپ مجهزتر آن که «وی‌ایکس‌آی» (دارای ایربگ) نام دارد، با بهایی 344 هزار روپیه یا حدود 18/6میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است. این تیپ شامل تجهیزاتی ازجمله ایربگ راننده، سیستم تهویه مطبوع‌دستی، داشبورد دو رنگ، قفل مرکزی ایموبلایزر، قفل خودکار درهای خودرو، قفل ایمنی کودک، پشت‌سری‌های صندلی جلو و عقب، سیستم تهویه مطبوع، داشبورد دو رنگ، نگهدارنده فنجان در جلو، شیشه‌های برقی جلو، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو، هشداردهنده کاهش سطح مخزن سوخت، سیستم صوتی با قابلیت خوانش 3 سی‌دی‌به اضافه «ام‌بی» و پورت یواس‌بی و آی‌یوایکس و رادیو آام/اف‌ام با دو بلندگو، دستگیره‌های همرنگ بدنه، ترمز جلو دیسکی و سپرهای همرنگ بدنه است.
گارانتی این خودرو 2 سال یا 40هزار کیلومتر بوده و حدود هزار روپیه از قیمت آن یا حدود 15/8میلیون تومان از بهای خودرو به‌صورت وام با اقساط ماهانه 6/362 روپیه یا حدود 344هزار تومان
در ماه است.
ماروتی سوزوکی آلتو «کا10»
خودرو بعدی این فهرست هم یک سوزوکی است. این خودرو نمونه ارتقا یافته آلتو 800 بوده و از نوامبر 2014 تولید آن در هند آغاز شد. مشخصات این خودرو به پراید هاچ‌بک بسیار شبیه است و با طولی معادل 3/55 متر چند سانتی از آن کوچکتر است. این خودرو از پیشرانه 3 سیلندر حجمی معادل یک لیتر بهره می‌برد. توان خروجی این پیشرانه 67 اسب بخار و گشتاور آن نیز برابر با 90 نیوتن متر است. خودرو یادشده در تیپ پایه خود یا همان ال‌ایکس با بهایی معادل 320 هزار روپیه یا حدود 17/3 میلیون تومان به فروش می‌رسد اما مدل مجهزتر آن به بهایی معادل 372 هزار روپیه یا حدود 20میلیون تومان فروخته می‌شود. این تیپ نیز از تجهیزاتی شامل ایربگ راننده، قفل مرکزی با کلید، ایموبلایزر، سیستم تهویه مطبوع دستی، قفل خودکار درهای خودرو، قفل ایمنی کودک، داشبورد دو رنگ، آینه‌های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به صورت دستی، پشت‌سری جلو و عقب، نگهدارنده فنجان‌ها در جلو، شیشه برقی جلو، راهنما روی آینه‌های جانبی، شیشه عقب بخارزدا، آنتن سقفی، چراغ‌های مه‌شکن جلو، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو، هشداردهنده کاهش سطح بنزین، 2 عدد بلندگو و سیستم صوتی با قابلیت خوانش 3سی‌دی به اضافه ام‌پی و نیز پورت یواس‌پی، دستگیره، آینه و سپرهای همرنگ بدنه و ترمز دیسکی جلو برخوردار است.
گارانتی ماروتی سوزوکی آلتو «کا10» 2 سال یا 40هزار کیلومتر بوده و هزار روپیه یا حدود 17/1میلیون تومان از بهای خودرو به صورت وام با اقساط ماهانه 6/897 روپیه یا حدود 372 هزار تومان است.


ماروتی سوزوکی «سلریو»
سومین خودرو موجود در این فهرست باز هم یک سوزوکی است. سوزوکی سلریو با طول 3/6 متری خود به طور تقریبی هم‌اندازه پراید هاچ‌بک است. این خودرو در فوریه 2014 معرفی شد و درحال‌حاضر هم در دو کشور هند و تایلند تولید می‌شود. این خودرو از پیشرانه 3 سیلندر به حجم یک لیتر بهره می‌برد. توان خروجی این پیشرانه 67 اسب بخار و گشتاور آن نیز معادل 90 نیوتن‌متر است. خودرو یادشده در تیپ پایه یا «زدایکس‌آی» حدود 397هزار روپیه یا حدود 21/4میلیون تومان قیمت دارد؛ اما تیپ مجهزتر آن که «زدایکس‌آی» نام دارد از بهایی معادل 457 هزار روپیه یا 24/7 میلیون تومان برخوردار است. این تیپ از سوزوکی تجهیزاتی شامل ایربگ راننده، هشداردهنده بستن کمربندهای ایمنی، سیستم ورود بدون کلید، قفل خودکار درهای خودرو، قفل ایمنی کودک، سیستم تهویه مطبوع دستی، خروجی برق وی 12‌، شیشه عقب بخارزدا، آینه‌های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به صورت دستی، آینه جانبی برقی، راهنما روی آینه‌های جانبی، آنتن سقفی، دستگیره در داخل از جنس کروم، کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان3 سی‌دی به اضافه ام‌پی و پورت یواس‌بی و آیوایکس به همراه اتصالات بلوتوث، هشداردهنده کاهش سطح مخزن باک بنزین، سپرها و دستگیره‌ها و آینه‌های همرنگ بدنه، هشداردهنده نیمه باز بودن در خودرو و 4 عدد بلندگو است.
گارانتی آن 2 سال یا 40، 000 کیلومتر است و برای خرید این خودرو نیز هزار روپیه یا حدود 21 میلیون تومان از بهای خودرو به صورت وام با اقساط ماهانه 8/459 روپیه یا حدود 457 هزار تومان در نظر گرفته شده است.
داتسون «گو»
چهارمین خودرویی که به آن می‌پردازیم، نسخه‌ای احیاء شده از یک نشان(برند) است. یعنی قرار است که این خودرو نام داتسون را که از سال 1986 میلادی به‌وسیله نیسان کنار گذاشته شد، دوباره زنده کند. تولید داتسون «گو» از سال 2014 میلادی در هندوستان آغاز شد و درحال‌حاضر هم علاوه بر این کشور، در اندونزی هم به تولید می‌رسد. این خودرو از پلتفرم «وی» نیسان بهره می‌برد که در مدل‌های میکرا و مارچ هم به کار گرفته می‌شوند. داتسون «گو» به لحاظ ابعادی از پراید بزرگتر است و با طولی معادل 3/78 متر به طور تقریبی هم‌اندازه پژو 206 هاچ‌بک است. البته نسخه استیشن با نام «گوپلاس» به بازار ارائه می‌شود. این خودرو با یک پیشرانه 3سیلندر ارائه می‌شود. این پیشرانه 1/2 لیتر حجم دارد. توان این پیشرانه هم معادل 67 اسب بخار و گشتاور آن نیز برابر با 104 نیوتن‌متر است. داتسون «گو» در حالت پایه یا تیپ «دی»، 324هزار روپیه قیمت دارد که به‌طور تقریبی معادل 17/5 میلیون تومان است اما مدل مجهزتر آن از بهای 420 هزار روپیه یا حدود 22/7 میلیون تومان برخوردار است. این تیپ از تجهیزاتی همچون ایربگ راننده، قفل مرکزی، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، ایموبلایزر، قفل ایمنی کودک، سیستم تهویه مطبوع به همراه فیلتر هوای داخل، خروجی برق وی 12، آینه‌های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به‌صورت دستی، فرمان 3پره، شیشه‌های برقی جلو، ریموت بازکننده درپوش باک بنزین و در صندوق عقب، تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو، نمایشگر میانگین مصرف سوخت، 2 عدد بلندگو، سیستم صوتی به همراه پورت آیوایکس و یواس‌بی و نیز آمپلی‌فایر، نگهدارنده موبایل روی داشبورد، جلوپنجره با تریم کرومی، چراغ‌های هالوژن جلو، برف‌پاک‌کن‌های حساس به سرعت، کامپیوتر سفری، ترمزهای دیسکی خنک شونده در جلو، سپرها و دستگیره‌های همرنگ بدنه و... بهره می‌برد.
گارانتی خودرو2 سال بدون محدودیت کیلومتر بوده و هزار روپیه یا حدود 19/2میلیون تومان از بهای خودرو به صورت وام با اقساط ماهانه 7/775 روپیه یا حدود 420 هزار تومان است.


هیوندای « EON»
پنجمین خودرو این فهرست محصولی از هیوندای به نام EON است. طراحی و توسعه این خودرو هم به‌طور مشترک بین هند و کره انجام شده است. هیوندای EON یک خودرو ویژه رفت‌وآمد درون‌شهری است و با طول 3/5 متری خود اندکی از پراید هاچ‌بک کوچکتر است. تولید این خودرو از اکتبر سال 2011 در هند شروع و اندکی بعد هم در فیلیپین، ویتنام و سریلانکا آغاز شد. درحال‌حاضر، این خودرو از دو پیشرانه متفاوت بهره می‌برد که یکی از آن دو، نسخه‌ای 3 سیلندر بوده و از حجمی معادل 0/8 لیتر برخوردار است و توان خروجی و گشتاور آن به ترتیب 55 اسب بخار و 75 نیوتن متر است و دیگری هم پیشرانه‌ای 4 سیلندر است که از حجمی معادل یک لیتر برخوردار و توان خروجی و گشتاور آن به ترتیب 68 اسب بخار و 94 نیوتن متر است. بهای تیپ پایه این خودرو که D-LITE نام داشته و از پیشرانه‌ای 0/8 لیتری بهره می‌برد که معادل 311 هزار روپیه یا حدود 16/8 میلیون تومان است اما تیپ مجهزتر که با کد SPORTZ ارائه می‌شود و آن‌هم نیز از پیشرانه 0/8 لیتری برخوردار است، با بهایی معادل 410هزار روپیه و یا در حدود 22/1میلیون تومان عرضه می‌شود.
این تیپ از تجهیزاتی همچون ایربگ راننده، فرمان الکتریکی حساس به سرعت، سیستم ورود بدون کلید، شیشه رنگی، قفل ایمنی کودک، سیستم تهویه مطبوع دستی، خروجی برق وی 12‌، آنتن سقفی، ایموبلایزر، چراغ‌های مه‌شکن جلو، آینه‌های داخل اتاق با قابلیت مات شدن به‌صورت دستی، داشبورد دو رنگ، نگهدارنده‌های فنجان در جلو، بازکن در صندوق عقب از داخل، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو، هشداردهنده کاهش سطح سوخت در باک خودرو، نمایشگر تعویض دنده، سیستم صوتی به همراه رادیو آام/ اف‌ام با قابلیت خوانش3 سی‌دی، ام‌پی و پورت یواس‌بی و آیوایکس به همراه دو عدد بلندگو، سپر و آینه‌ها و دستگیره‌های همرنگ بدنه، بازکن در باک با ریموت و کامپیوتر سفری برخوردار است.
گارانتی این خودرو 2 سال بدون محدودیت کیلومتر است و تسهیلات پیش‌بینی شده برای خرید آن نیز به این صورت است که هزار روپیه یا حدود 18/8میلیون تومان از بهای خودرو به‌صورت وام با اقساط ماهانه 7/589 روپیه یا حدود 410هزار تومان تعیین شده است.

برچسب ها

صنعت خودرو هند
مطالب مرتبط بیشتر
هند مبدأ صادرات خودروهای برقی ارزان می‌شود تیاگو ای وی؛ خوش قیمت ترین خودروی پیشرفته هندی! +عکس آغاز رایزنی‌های اولیه برای واردات رنو از هند ماهیندرا اکس یو وی۴۰۰ الکتریکی؛ شاسی بلند ۲۲ هزار دلاری هندی +عکس تاتا هریر جت؛ کراس اوور ۱۸ هزار دلاری هندی چه ویژگی هایی دارد؟ +عکس ماهیندرا اسکورپیو کلاسیک؛ شاسی بلند جعبه ای هندی! +عکس چرا واردات خودرو از هند مطرح شد؟ پیشنهاد هند برای فروش خودروهای برقی ۱۰ هزار دلاری به ایران علاقه هندی‌ها برای ورود به صنعت خودروسازی ایران تاتا موتورز هند و رونمایی از خودروی متفاوت آوینیا +عکس خودروی تازه وارد هندی با دو رکورد داخلی و جهانی موانع محلی بر سر راه گسترش خودروهای برقی در هند فورد تولید خودرو در هندوستان را متوقف می کند دولت هند خواستار کاهش وابستگی خودروسازان به چین شد مین متال موتورز ازانی هیولای بالیوودی! +عکس افزایش تولید خودروهای پایه اتانول در هند بحران کارگری در خودروسازان هندی شکایت کارگران هندی از رنو-نیسان به علت نادیده‌گرفتن پروتکل‌های بهداشتی کرونا ترکس کروزر؛ ون بزرگ هندی با پیشرانه ضعیف و کپی برداری از مرسدس و تویوتا! +عکس هند به دنبال جذب شرکت تسلا خودروسازان چینی در راه هند تسلا در هند خودرو می‌سازد تغییر مسیر در خودروساز هندی رشد فروش تاتاموتور در هند حمایت هند از خودروهای برقی حمایت‌ دولت هند از خودروسازی رشد فروش تاتا در هند ماهیندرا به‌دنبال شریک سرمایه‌گذار چشم‌انداز تیره خودروسازی هند دوئل ماهیندرا با کرونا افت ۱۶ درصدی فروش بزرگترین خودروساز هند شرکت‌های خودروسازی هند دستگاه‌های تنفسی تولید می‌کنند بی‌میلی هندی‌ها به خرید خودروی برقی بحران در بازار خودرو خط تولید بزرگترین خودروساز هند را تعطیل کرد تداوم بحران در خودروسازی هند وضعیت قرمز شرکت های خودروسازی در هند وضعیت قرمز صنعت خودرو در هند شرکت های خودرو سازی هند ۳۵۰ هزار نفر را اخراج کردند مشتریان هندی؛ چشم انتظار خودروهای برقی جدید! موتورسیکلت‌های هندی برقی می‌شوند بومی‌سازی سیتروئن‌های برقی در هند نصف خودروهای هند تا ۲۰۳۰ گازسوز می‌شوند هند؛ مقصد صادراتی جدید خودروسازان همکاری ایران و هند در حوزه فن‌آوری‌های پیشرفته تولید خودرو برنامه ماهیندرا، ماهیندرا (M&M) برای ورود به بازار ایران شکار مامور مخفی سایپا در هندوستان توافق ایران و هند برای ساخت پلتفرم مشترک خودرو برنامه جدید ولوو در هند ارائه خدمات خودروهای برقی در هند مقایسه موتورسیکلت‌های ۱۸۰ DTSi Pulse و RTR ۱۸۰ ABS Apache در بازار دست‌دوم؛ جدال برادران هندی با حجم ۱۸۰ معرفی اعضای جدید خانواده کوئید صنعت خودرو هند درگیر چالش الکتریکی شدن هند خودروهای خودران را ممنوع کرد هند استفاده از خودروهای خودران را ممنوع می‌کند خیابانهای پر هرج و مرج هند، چالشی سر راه فناوری خودران ولوو تولید خودرو در هند را امسال شروع می‌کند جنرال موتور فروش خودرو در هند را متوقف می‌کند فولکس واگن با تاتاموتور قرارداد همکاری امضا کرد عرضه ۸ مدل جدید هیوندای در هند افزایش ۶۰ درصدی سوددهی ماروتی- سوزوکی هند پنجمین خودروساز دنیا هند به دنبال توسعه روابط ترانزیتی با ایران است توقف تولید بزرگترین خودروساز هند اتواکسپوی ۲۰۱۶ هند شنبه آینده افتتاح می‌شود بعد از‌ ویروس، خودرو زیکا هم به بازار آمد خودرو هندی قربانی ویروس زیکا شد شاسی‌بلند دیزلی فورد در هند توقف تولید کارخانه‌های خودروسازی هند در پی وقوع سیل پراید بخریم یا ماشین هندی؟ خودروسازی هند ۶ سال در رتبه ششم جهان رونمایی از قیمت خودرو پرسرعت هندی خودروساز هندی شرکت ایتالیایی را می‌خرد خودروسازی هند به دنبال سبقت از چینی‌ها همکاری بزرگترین شرکت فولاد سازی دنیا با خودروسازهای هند ماهیندرا پینانفارینا را می بلعد
برگشت به بالا