عصر خودرو- روغن موتور مثل خون در رگهای موتور جریان دارد و همانند خون از فشار، غلظت، خلوص و عناصر شیمیایی و عوامل محیطی تاثیر می پذیرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایران جیب ، فشار روغن در موتور همانند فشار خون در بدن در صورت نوسان، موتور را دچار مشکل میکند. دقیقا مشابه فشار خون که عدد 12 به 8 معرف بازه بالا و پایین آن است، فشار روغن در موتور نیز نباید کمتر از 10 PSI در 1000 دور در دقیقه باشد و این عدد تا 55 یا 60 PSI بالا خواهد رفت.
غلظت خون (پیشگیری از لخته شدن خون ) = انتخاب درجه مناسب غلظت روغن مطابق با مشخصات موتور و درجه حرارت محیط ، روغن سفت مثل خون رقیق تمایل به حرکت ندارد و نیاز به پمپاژ قوی تری جهت جاری شدن دارد.
عناصر شیمیایی خون مثل قند و چربی و گلبول ها و پلاکتها = مواد شیمیایی مثل پاک کننده ها و مواد افزودنی روغنهای فول سنتتیک
6 عامل اصلی و تاثیر گذار بر فشار روغن /خون
1. کم خونی = کاهش سطح روغن در موتور بر اثر روغن سوزی یا روغن ریزی
2. مشکلات عروقی (مسدود شدن عروق یا مثلا مشکلات دریچه های لانه کبوتری) = مستهلک شدن بلبرینگ ها و یاتاقان ها
3. مشکلات دستگاه اندازه گیری فشار خون (ادوات اندازه گیری فشار خون مستهلک) = ایراد در درجه نمایشگر روغن و فشنگی روغن
4. مشکلات کبد و کلیه = استفاده از فیلتر روغن نامناسب یا مسدود شده
5. آلودگی خون = استفاده از روغن نامناسب و بی کیفیت یا عدم تعویض به موقع روغن و فیلتر روغن
6. مشکلات قلبی = اویل پمپ فرسوده و ناکار آمد
در نهایت برای بررسی افت فشار روغن می بایست ابتدا سطح روغن داخل موتور سپس صحت عملکرد فیلتر روغن، بررسی درجه و فشنگی روغن، اویل پمپ و در نهایت باید موتور خودرو باز و بلبرینگ ها و یاتاقان ها چک شود.
در موتور، گیر افتادن روغن در فاصله ناچیز بین یاتاقان ها و بلبرینگ ها عامل اصلی تولید وحفظ فشار روغن است؛ پس اگر مشکل شما با بررسی موارد اولیه مرتفع نگردید نیاز به عمل قلب باز یا تعمیر موتور دارید !!!