فونیکسریمکسبهتام

بررسی تغییرات عمده و ساختارشکنانه هر نسل از شورولت کوروت

۶ دهه بلوغ و تغییر

عصر خودرو - در حالی نسل هفتم شورولت کوروت به اواخر دوران تولید خود نزدیک می‌شود که زمزمه‌های زیادی مبنی بر ارائه کوروت موتور وسط در نسل هشتم این خودرو شنیده می‌شود. مشاهده تعداد زیادی پیش‌نمونه موتور وسط در معابر عمومی و پیست‌های مطرح جهان، این حدسیات را بسیار جدی کرده است.

۶ دهه بلوغ و تغییر
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۷:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، با وجود آنکه این تغییر برای کوروت یک گام بزرگ و اساسی است، اما بیشتر طرفداران سنتی کوروت نسبت به آن اعتراض دارند، چراکه اصالت آمریکایی و قیمت نسبتا پایین آن را احتمالا خدشه‌دار خواهد کرد. در این مطلب اما می‌خواهیم نشان دهیم که تغییرات و دگرگونی‌های اساسی در ساختار و کلیت کوروت، در تمامی نسل‌ها رخ داده و اتفاق جدیدی نیست که نسبت به آن نگرانی عمده‌ای وجود داشته باشد.

C1
نسل اول کوروت در سال 1953 معرفی شد و هدف از عرضه آن، رقابت با اسپرت‌های سبک وزن و چالاک اروپایی همانند جگوار XK120 بود. بزرگ‌ترین نکته ساختارشکنانه نسل اول را باید بدنه فایبرگلاسی خودرو دانست که در زمان خود بسیار پیشرفته و خاص محسوب می‌شد. اما پیشرانه 6 سیلندر ضعیف نمونه‌های اولیه سبب شد تا از سال 1956 پیشرانه 8 سیلندر قابل سفارش باشد. این تحول عظیم سبب شد تا فروش و موفقیت کوروت به یک باره افزایش چشگیر را شاهد باشد و ادامه حیات این زیباروی آمریکایی، تضمین شود. خصوصا موفقیت این خودرو پس از سال 1957 بود که مدیران جنرال موتورز را نسبت به زنده نگاه داشتن افسانه کوروت متقاعد کرد، وگرنه قرار بر این بود تا از سال 1956 دیگر کوروتی در خط تولید نماند.

C2
ظهور نسل دوم کوروت با 3 نوآوری اساسی همراه بود. اولین نوآوری، ظهور چراغ‌های مخفی‌شونده است که برای 4 نسل متوالی به بخشی از زبان طراحی کوروت بدل شد. مورد دوم، عرضه نمونه کوپه برای اولین بار است. در نسل اول، کوروت تنها به صورت یک خودرو کانورتیبل مجهز به سقف‌ هاردتاپ قابل سفارش بود، اما در نسل دوم بالاخره مدیران کوروت فرصت را غنیمت شمردند و نمونه کوپه را نیز از همان ابتدا راهی بازار کردند.  نکته سوم اما فرم عجیب شیشه عقب و دم خودرو در نمونه کوپه بود که ایده استثنایی آن بعدها در خودروهایی همانند بیوئیک ریورا نیز مورد استفاده قرار گرفت. نسل دوم کوروت از نظر بسیاری اولین نسل مدرن این خودرو است.

C3
نسل سوم کوروت در اواخر دهه 60 و دوران قدرتنمایی ماسل‌کارها راهی بازار شد. در این نسل در ابتدا اساس و تفکرات کلی مشابه نسل دوم بود، اما 3 نوآوری اساسی به تدریج در آن ظهور کرد. مورد اول عرضه سقف تی‌تاپ یا همان تارگا در گونه کوپه بود که با استقبالی استثنایی مواجه شد و توانست در دوران ممنوعیت خودروهای روباز، به داد کوروت برسد. مورد دوم استفاده از سپرهای پلاستیکی با فرم و رنگی مشابه بدنه بود که به مدرن شدن ظاهر کوروت در میانه دهه70 کمک شایان ذکری کرد. مورد سوم که به یک‌باره به بخشی از زبان طراحی کوروت بدل شد، ظهور شیشه عقب‌ هاچ‌بک در سری آخر نسل سوم بود. نبود یک صندوق عقب مناسب همواره طرفداران نسل‌های دوم و سوم را آزار می‌داد و معرفی این شیشه عقب بازشو، به زیبایی ظاهری و کارایی خودرو افزود.

C4
نسل چهارم در سال 1984 معرفی شد و در حقیقت تعالی ایده‌های سری آخر نسل سوم در آن نمود پیدا کرد. اما 2نوآوری اساسی در این خودرو توانست کوروت را به پیش ببرد. اولین نوآوری استفاده از نمایشگرهای دیجیتال در خودرو بود. با آنکه این نمایشگرها بعدها ساده‌تر شدند، اما در حقیقت پیش‌نمونه‌ای برای HUDهای امروزی بودند که از نکات مثبت همیشگی 2 نسل آخر کوروت هستند. نوآوری دوم اما ظهور اولین کوروت با پیشرانه 32 سوپاپه و جعبه دنده شش‌سرعته بود که با همکاری لوتوس و در قالب مدل ZR-1 به عرصه ظهور گذاشته شد. تا پیش از آن تمامی کوروت‌ها در هر سیلندر تنها 2 سوپاپ داشتند و گیربکس‌های شش‌سرعته در اواخر دهه 80 امری استثنایی محسوب می‌شدند. علاوه بر این، معرفی یک سیستم کنترل کشش و هرزگردی مدرن در ZR-1 نیز از دیگر نوآوری‌های آن بود.

C5
نسل پنجم آخرین کوروت هزاره دوم میلادی بود که در حقیقت نمودی از تمامی تلاش‌های بزرگ‌ترین خودروساز آن روزهای جهان برای ساخت یک سوپراسپرت آمریکایی محسوب می‌شد. نوآوری در نسل پنجم بیشتر به چیزهایی مربوط می‌شد که از دیدها پنهان بود. استفاده از آلومینیوم در شاسی خودرو شاید مهم‌ترین موردی بود که در C5 مطرح شد. اما علاوه بر این، باید به عرضه گونه‌ هاردتاپ با ظاهری متفاوت از نمونه عادی اشاره کرد. در گونه‌ هاردتاپ دیگر خبری از شیشه عقب بازشو نبود و فرم سقف به گونه‌ای بود که شیشه عقب تقریبا عمودی و فرم کلی آن مشابه نمونه بسته شده پارچه‌ای در گونه کانورتیبل بود.

C6
نسل ششم کوروت را باید نمودی از قرن بیست و یکمی شدن یک فرمول آمریکایی 50 ساله دانست. در این نسل اولین چیزی که از ظاهر کوروت حذف شد، چراغ‌های مخفی‌شونده بود. با آنکه دیگر این چراغ‌ها در میان خودروسازان مطرح نبودند و کوروت باید آن را کنار می‌گذاشت، اما این امر برای بسیاری از طرفداران چندان خوشایند نبود. علاوه بر این، در گونه‌های Z06 و ZR1 نیز بالاخره پای فیبرکربن و منیزیم به ساختار خودرو باز شد که تا حدی خودرو را به یک سوپراسپرت اروپایی نزدیک می‌کرد. مورد بعدی اما بازگشت پیشرانه‌های بلوک بزرگ پس از نزدیک به 4دهه به لیست آپشن‌های کوروت بود که با معرفی پیشرانه 7 لیتری گونه Z06 عملی شد.

C7
آخرین نسل کوروت در سایه بحران اقتصادی و مشکلات متعدد جنرال موتورز زاده شد، اما به نحوی شاید یکی از برترین کوروت‌های تاریخ باشد. در لیست نوآوری‌ها و ساختارشکنی‌های این خودرو باید به حذف کامل شیشه عقب بازشو اشاره کرد که به نحوی ظاهر خودرو را دگرگون کرده بود. علاوه بر این، چراغ‌های عقب نیز فرم گرد خود را که از ابتدا همراه کوروت بودند، از دست دادند و تا حدی زاویه‌دار شدند. البته در نمونه‌های فیس‌لیفت‌شده نسل چهارم نیز فرم گرد چراغ‌های عقب تا حدی زاویه‌دار شده بود. اما علاوه بر این، باید به بهبود کیفیت متریال مورد استفاده در کابین نیز اشاره کرد که یک پیشرفت اساسی برای کوروتی بود که باید در تمامی زمینه‌ها از رقبای اروپایی پیشی می‌گرفت.

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط