عصر خودرو-سه شنبه های بدون خودرو به یک پویش ملی و شناخته شده توسط دوستداران محیط زیست تبدیل شده، ولی در قزوین هنوز آنطور که باید مورد استقبال شهروندان واقع نشده است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، چند وقتی است که پویش سه شنبه های بدون خودرو در کشور فعالیت خود را با هدف کاهش آلودگی هوا از طریق کم کردن استفاده از خودروهای شخصی و حرکت به سمت استفاده از دوچرخه توسط دوستداران محیط زیست آغاز کرده و این حرکت جنبه ملی به خود گرفته و در خیلی از شهرهای کشور از آن استقبال خوبی شده است .
نقش چنین حرکت های ابتکاری و راه اندازی این پویش ها بدون شک با فرهنگ سازی در بین شهروندان، کمک زیادی به حفظ محیط زیست و پاکیزگی هوا می کند اما هنوز فاصله زیادی با نقطه مطلوب در این حوزه داریم.
با وجود مطرح شدن این پویش به عنوان یکی از برنامه های شناخته شده و مطرح از سوی دوستداران محیط زیست، سه شنبه های بدون خودرو در قزوین به شکل کم رمق و با استقبال کمرنگ شهروندان روبرو است.
** سه شنبه های بدون خودرو، پویشی خودجوش برای کاهش ترافیک و آلودگی هوا
مدیرکل حفاظت محیط زیست قزوین در این باره گفت: این پویش خودجوش باهدف تلاش برای بهبود کیفیت هوا و کاهش ترافیک در برخی شهرهای کشور از جمله قزوین دایر شده است.
سیاوش شمسی پور افزود: در راستای اجرای برنامه های این پویش، دوستداران محیط زیست در قزوین روزهای سه شنبه رکابزنی کرده و با دوچرخه از میدان میرعماد قزوین به سمت یکی از بوستان ها حرکت می کنند.
وی با بیان اینکه تعداد شرکت کنندگان در این پویش کافی نیست و برای معرفی آن به کمک رسانه ها نیاز داریم، اضافه کرد: به ایجاد چنین پویش های مردمی برای جلب توجه شهروندان به محیط زیست بیش از پیش نیازمندیم.
شمسی پور با اشاره به اینکه امروز بیشتر خودروهای عبوری در خیابان ها تک سرنشین هستند، گفت: اگر استفاده از خودرو شخصی کمتر و دوچرخه جایگزین آن شود، علاوه بر صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش ترافیک شاهد حفظ تندرستی شهروندان و پاکیزگی هوای شهرهای خود خواهیم بود.
وی ادامه داد: استفاده از دوچرخه به جای خودرو در سفرهای درون شهری همچنین با پیشگیری از آلودگی هوا به کاهش بیماری های مردم نیز کمک می کند.
شمسی پور اظهار امیدواری کرد که با همکاری بیشتر سازمان های مردم و رسانه ها بتوان نظر جمع بیشتری از شهروندان قزوینی را به مشارکت در برنامه های پویش سه شنبه های بدون خودرو جلب کرد.
**سه شنبه های بدون خودرو باید به یک حرکت فراگیر تبدیل شود
دبیر هیات دوچرخه سواری استان قزوین نیز گفت: مهم ترین هدف ما در این پویش کاهش استفاده از خودروهای شخصی و تک سرنشین و استفاده از دوچرخه به عنوان یک وسیله ورزشی است تا ضمن پیشگیری از آلودگی هوا، شاهد ارتقای نشاط و تندرستی شهروندان باشیم.
علی اکبر ژاله افزود: در حال حاضر حرکت خود جوش دوچرخه سواری همزمان با سراسر کشوریک روز در هفته در قزوین از میدان میر عماد به سمت یکی از بوستان ها اجرا می شود که البته تعداد حاضران در این برنامه قابل توجه نیست و باید جمعیت خیلی بیشتری را برای حضور در این برنامه شاهد باشیم.
وی اظهار کرد: رسانه ها، اداره کل ورزش و جوانان و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری و سازمان های مردم نهاد باید شهروندان قزوینی را به حضور در این پویش ترغیب کنند تا شاهد حضور کمرنگ شهروندان در برنامه سه شنبه های بدون خودرو نباشیم.
وی از بی تحرکی به عنوان عامل بسیاری از بیماری ها یاد کرد و گفت: با گسترش فرهنگ استفاده از خودرو به طور خودکار شاهد کاهش بیماری ها و خلوت شدن مراکز درمانی خواهیم بود.
ژاله اضافه کرد: اگر عادت کنیم یک روز درهفته از خودروی شخصی استفاده نکنیم این کار به مرور به یک فرهنگ تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: از مسئولان استان می خواهیم تا جایی که می توانند از چنین طرح هایی استقبال کرده و خود نیز در آنها مشارکت کنند.
**مشکلات دوچرخه سواران قزوینی
دبیر هیات دوچرخه سواری استان قزوین به مشکلات دوچرخه سواران در قزوین اشاره کرد و گفت: مسیرهای تعبیه شده برای دوچرخه سواری از ایمنی مناسبی برخوردار نیستند و عابران و موتورسواران در این مسیرها به راحتی تردد می کنند که در این خصوص باید تدبیری اندیشیده شود.
وی در پایان گفت: راه اندازی مسیر ویژه دوچرخه در بیشتر خیابان ها و تدوین رعایت حقوق دوچرخه سواری در حوزه ترافیک شهری از مواردی است که پیگیری کرده ایم اما هنوز پاسخ مناسبی از سوی دست اندرکاران نگرفته ایم و به نظر می رسد در این خصوص باید مسئولان استانی ورود پیدا کرده و از ما حمایت کنند.
پویش سهشنبههای بدون خودرو، با هدف استفاده کمتر از خودروهای تکسرنشین شروع به کار کرده است.
ستاد اجرایی این پویش با هدف توسعه فرهنگ زندگی شهر دوستدار سلامت و محیط زیست، در دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان تأسیس شد ه است.