فونیکسریمکسبهتام

اختصاصی «عصرخودرو»

مروری بر اینترنشنال‌ترن استار؛ اصالت ماندگار

عصر خودرو- اینترنشنال هاروستر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سنگین‌ساز دنیا بود که امروزه به نام ناویستار اینترنشنال شناخته می‌شود. یکی از محصولات این شرکت که در کشورمان نیز به تعداد نه‌چندان زیادی عرضه شد، اینترنشنال ترن استار بود که بعد‌ها ریشه و اساس سری نیوپورت new port شد که این سری نیز از موفق‌ترین تولیدات اینترنشنال به شمار می‌آید.

مروری بر اینترنشنال‌ترن استار؛ اصالت ماندگار
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۸ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۱:۰۰
  •  اینترنشنال ترن استار که امروزه در سبد تولیدات این شرکت است.
  •  در سال 1985 مدل 4300 دچار تغییرات ظاهری و داخلی زیادی شد و با نام اینترنشنال 9370 معرفی شد.
  •  اینترنشنال 9900 که در حال حاضر آخرین محصول دماغ‌دار روی خط تولید از سری 9000 است.
  •  سری 4370 دارای دماغه بلند تر بود.
  • سری 4370 دارای دماغه بلند تر بود.
  • به سرعت بهینه سازی‌هایی روی 400 صورت گرفت و دماغه کمی تغییر پیدا کرد.
  • مروری بر اینترنشنال‌ترن استار
  •  اینترنشنال 400 که اولین نسخه دماغ‌دار ترن استار بود
  • نمایی از پیشرانه v12 دیترویت دیزل
  •  اینترنشنال سری 9000 که با نام نیوپُرت معرفی شد و هنوز هم نسخه 9800i آن در آمریکای جنوبی ساخته می‌شود.
  • سوپر ترن استار دارای یک موتور 12سیلندر خورجینی ساخت دیترویت دیزل بود و توان کششی بالای 65 تُن داشت.
  • ترن استار 2 دارای تغییراتی نسبت به نسل قبلی بود که قاب چراغ‌ها مربعی شد و برف‌پاک‌کن‌ها نیز به بالای شیشه‌ها منتقل شد.
  •  اینترنشنال D-400 که ترن استار نسل اول است.
  • مروری بر اینترنشنال‌ترن استار؛ اصالت ماندگار

به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»،  ترن استار هم‌اکنون نیز نام یک سری از تولیدات اینترنشنال است.

مدل بی‌دماغ ‌
ترن استار در 2 چهره دماغ‌دار و بی‌دماغ ساخته شد و از این نظر یک مورد خاص در بین محصولات سنگین منطقه آمریکای شمالی محسوب می‌شود. در روز‌هایی که کامیون‌های بی‌دماغ در آمریکا همچنان پر‌طرفدار بودند، مدل بی‌دماغ در سال 1965 با کد CO-4000 طراحی و ساخته شد تا جایگزین سری قبلی یعنی DCO-400 باشد. طراحی خارجی و ابعاد بدنه در این نسل بزرگ‌تر از نسل پیشین شده بود و به نوعی رقیبی قدرتمند برای ماک سری F به شمار می‌آمد. در سال 1968 موتور‌های توربوشارژ‌شده ‌روی آن نصب شد که از ساخته‌های کامینز و دیترویت دیزل بودند. تا این زمان این محصول اینترنشنال، همان CO-4000 نام داشت تا اینکه با روی کار آمدن نسخه سقف‌بلندش، نام ترن استار ‌روی این کشنده قرار گرفت.
اما یکی از محصولات خاص ساخته‌شده ‌روی این سری، نسخه سوپر ترن استار بود که از موتور v12 ساخت دیترویت دیزل در آن استفاده شده بود و مدل تمام‌چرخ محرک آن نیز ساخته شد تا بتواند به‌راحتی بار‌های بالای 65 تن را حمل کند. این مدل در سال 1970 ساخته شد و یک سال بعد، روی ترن استار بهینه‌سازی‌هایی صورت گرفت و با نام ترن استار 2 به فروش رسید. از مهم‌ترین مشخصه‌ها و تفاوت‌های این نسل با نسل قبلی در چراغ‌هایی با قاب مربعی به جای گرد و برف‌پاک‌کن‌های آن بود که به جای پایین شیشه جلو در بالای شیشه نصب شده بودند. انتخاب پیشرانه در این مدل بیشتر و متنوع‌تر شد و خریدار می‌توانست از بین موتور‌های 6 و 8 سیلندر خورجینی اینترنشنال، کامینز، کاترپیلار و یا دیترویت دیزل، یکی را به انتخاب سفارش دهد. در سال 1981، ترن استار به پایان عمر خود رسید و سری جدید نیوپرت که از سری کد 9000 بود، جای آن را گرفت.

مدل دماغ‌دار‌‌
سری دماغ‌دار که به Conventional شناخته می‌شود، در سال 1969 معرفی شد و اولین سری آن با کد 400 روی خط تولید آمد. در سال 1971 این مدل با دو سری 4200 و 4300 جایگزین شد که 4200 دارای درب موتور کوتاه بود و سری 4300 از درب موتور بزرگ‌تری بهره می‌برد. در سال 1985 مدل 4300 با تغییرات ظاهری و داخلی زیادی همراه شد و حاصل کار به اسم اینترنشنال 9370 روی کار آمد تا آغازگر سری 9000 باشد. در سال 2000 اتاق این سری دماغ‌دار اینترنشنال برای اولین‌بار از سال 1971 به طور کامل دوباره طراحی شد. هم‌اکنون ترن استار یکی از محصولات این شرکت آمریکایی است.

 

نویسنده: مهندس علیرضا داودی

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط