عصر خودرو- رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان البرز گفت: طرح کنترل خودروهای دودزا و دارای نقص فنی در استان آغازشده و لازم است شرکتهای سازنده خودرو توجه بیشتری به بحث آلودگی هوا داشته باشند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس ، سید همایون شریفی گفت: خودروهای آلاینده بیش از نیمی از آلودگی هوا را تشکیل میدهند بنابراین برخورد با این خودروها میتواند تأثیرگذار باشد اما شرایط را به وضعیت مطلوب برنمیگرداند.
وی اظهار داشت: با توجه به آلودگی هوا و نقش تعیینکننده خودروهای آلاینده در افزایش این آلودگی، طرح ویژهای در رابطه با خودروهای دارای نقص فنی و دودزا از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی استان از ماه گذشته آغازشده است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان مطرح کرد: اجرای طرح زوج و فرد و محدود کردن ترددها نیز جهت بهبود شرایط الزامی است.
شریفی اذعان داشت: پس از کنترل وسایل نقلیه، آن دسته از خودروهایی که فاقد برچسب معاینه فنی، دودزا و دارای نقص فنی باشند، ضمن اعمال قانون، به تعمیرگاههای مجاز گسیل میشوند.
وی عنوان کرد: پس از اخذ پلاک این خودروها، پلاک تعمیرگاه به آنها تحویل دادهشده و جهت رفع نقص، خودرو به تعمیرگاه منتقل میشود و تا زمان برطرف شدن کامل نقص، حق تردد در معابر شهری را ندارد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان بیان داشت: کنترل کامیونهایی که نقش عمدهای در آلودگی هوا ایفا میکنند نیز در دستور کار قرارگرفته و سعی بر آن شده تا با تعدیل تردد کامیونها در شهر، شرایط مناسبتری برای شهروندان ایجاد شود.
شریفی خاطرنشان کرد: این طرح در تمام طول سال اجرا خواهد شد اما در حال حاضر به دلیل شرایط نامناسب هوا این طرح تشدید شده و تا زمانی که وضعیت هوا و آلایندگی آن به شرایط مناسب برسد، ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به وجود قطعهای به نام کاتالیست در خودروها تشریح کرد: این قطعه از متصاعد شدن سرب داخل بنزین جلوگیری می کند و آلاینده ناشی از خودرو بهنوعی فیلتر و پس از تصفیه وارد هوا می شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اظهار داشت: نصب کاتالیست در تاکسیهایی که شماره میشوند، امری الزامی بوده و در صورت عدم وجود این قطعه در خودروهای نو، وسیله نقلیه مربوطه شمارهگذاری نخواهد شد.
شریفی خاطرنشان کرد: کاتالیست قابلیت نصب در تمام وسایل نقلیه را دارد اما متأسفانه توجهی از سوی شرکتهای خودروسازی به این امر صورت نمیگیرد.
وی افزود: انجام این امر در دیگر خودروها نیازمند توجه و همت مسئولین شهرداری و تاکسیرانی است که با ایجاد شرایط مناسب، هزینه کمتری صرف نصب این قطعه در تاکسیها شود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان اذعان داشت: متأسفانه قوانین راهنمایی و رانندگی و دستورالعملهای مرتبط با معاینه فنی دارای خلأهای بسیار بوده و انتظارات شهروندان را برطرف نکرده است.
شریفی عنوان کرد: اصولاً کنترل زیادی در بخش معاینات فنی خودرو انجام نمیگیرد و گاهی خودروهای دارای نقص، برچسب معاینه فنی را دریافت کرده و در چرخه قرار میگیرند.
وی در پایان اظهار داشت: لازم است سازوکار مناسبی در رابطه با مراکز فنی و الزام به رعایت مقررات و قوانین تدوینشده، تمهیدات مناسبی اندیشیده شود، نظارت بر این مراکز بیشتر شده و آنها خود را ملزم به رعایت قوانین بدانند.