عصر خودرو- جگوار یکی از برترین برندهای انگلیسی در تولید خودروهای لوکس و اسپرت است که در سال ۱۹۲۲ در ابتدا یک کارخانه موتورسیکلتسازی با نام swallow sidecar company بود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در سال 1945 به جگوار تغییر نام داد و با کمپانی British Motor در سال 1966 ادغام شد. سپس در سال 1984 شرکت توانست به صورت مستقل وارد بورس لندن شود که در سال 1990 تمامی سهام آن توسط فورد خریداری شد. در سال 2008 نیز فورد، جگوار را به تاتا موتور هند فروخت تا با نام جگوار لندروور مشغول به کار شود. جگوار مدلهای جاودانه بسیاری را از خود به جا گذاشته که میتوان از مدلهای XK120 1948 و یا سری XJ که در بین سالهای 1968 تا 1992 تولید میشد نام برد. جگوار برای بسیاری از سران مشهور سیاسی مانند ملکه انگلستان، شاهزاده ولز و نخست وزیر انگلستان خودروهای سفارشی تولید کرده و از این لحاظ شهرت خاصی دارد. در ادامه 15 حقیقتی که احتمالا در مورد جگوار نمیدانستید را به شما معرفی میکنیم.
1- همانطور که در مقدمه نیز به آن اشاره شد، جگوار ابتدا با نام Swallow Sidecar Company مشغول ساخت موتورسیکلت بود و محصولاتش با نام SS فروخته میشدند. در سال 1945 این نام به علت منفوربودن حزب نازی یا همان نیروهای SS به جگوار تغییر نام داد.
2- تمامی خودروهای جگوار در یک آزمایشگاه پیشرفته برای تست شرایط آب و هوا تحت فشارهای شدید قرار میگیرند. این تستها شامل پایینآوردن دمای هوا تا منفی 40 درجه و یا بالا بردن آن تا 50 درجه سانتیگراد و بادهای شدید و طوفانهای سهمگین و همینطور تست باران و نفوذ آب 16 ساعته هستند.
3- جگوار با مدل XKR در فیلم Die Another Day از سری فیلمهای جیمز باند در سال 2002 حضور داشت. این مدل مانند دیگر خودروهای مامور 007 بسیار مجهز و خطرناک ساخته شد به طوریکه یک مسلسل در جلو و در بغل نیز تعدادی موشک روی آن نصب شده بود. در حال حاضر این خودرو در موزه ملی خودرو در روستای Beaulieu انگلستان نگهداری میشود.
4- زمانی که جگوار خودروهای خود را آماده بارگیری به یکی از نمایندگیها میکند، تدابیر شدید امنیتی برای خراش برنداشتن و ضربه ندیدن خودروها ایجاد میشود به صورتی که هیچ کدام از اپراتورها حق استفاده از کمربند، لباس و یا کفشهایی که سگک و یا قلاب دارند را ندارند و اگر لباس آنها و یا کفشهای آنها حاوی سگک باشد، مجبور به در آوردن آنها هستند تا کاور خودرو نیز صدمه نبیند.
5- گرانترین جگوار فروخته شده تا به امروز یک نمونه D تایپ 1955 با رقم 21.780.000 دلار است. در سال 2016 در حراجی معتبر Monterey کالیفرنیا این نمونه که در سال 1956 قهرمان مسابقات 24ساعته لمان شده بود، به فروش رسید. این خودرو فقط تحت مالکیت دو شخص بوده است و تنها دو مدل C و Dهستند که از آن زمان به صورت دستنخورده و اورجینال باقی ماندهاند.
6- تمامی مدلهای جگوار تا سال 2020 الکتریکی خواهند شد. در ماه سپتامبر گروه جگوار لندروور اعلام کرد خودروهایشان تا سال 2020 کاملا برقی و یا نیمهبرقی خواهد بود. این اعلامیه در مراسمی که در لندن برگزار شده بود پخش شد و یک نمونه از خودرو I-Pace که یک خودرو SUV برقی است به همراه نمونه برقی جگوار E تایپ موسوم به E-Zero نیز به نمایش گذاشته شد.
7- چرمی که در خودروهای جگوار استفاده میشود با دقت و وسواس خاصی انتخاب میشوند. این چرمها از گاوهای اسکاتلندی که در شمال این کشور رشد میکنند، درست میشود. علت این انتخاب، نبود آفتهای آسیبزننده به گاوهاست. در آن منطقه پشه و آفتهای مضر برای گاوها بسیار کم هستند و حتی برای حفظ بهتر این گاوها، در آن منطقه از سیم خاردار نیز استفاده نمیشود و در زمانی که دمای هوا کاهش مییابد، آنها را به یک فضای سر پوشیده منتقل میکنند. در ضمن از گاوهای باردار نیز به هیچ عنوان استفاده نمیشود. برای داشبورد و فرمان از پوست شکم و گردن استفاده میکنند و برای صندلیها، از پوست پشت گاو که مقاومت و ضخامت بیشتری دارد.
8- جورج هریسون، یکی از اعضای گروه بیتلز، زمانی که گروه آنها به موفقیت و پول زیادی دست یافت، یک دستگاه جگوار XKE خریداری کرد. هریسون یکی از علاقهمندان به صنعت خودرو بود، به همین دلیل در سال 1964 یک دستگاه جگوار E-type نیز خریداری کرد که در مسیر کنسرتش در لندن با آن یک تصادف جزئی کرد و شاهدان این تصادف، تکههای شیشه و خودرو را به عنوان یادگاری جمعآوری کردند.
9- جگوار برای تولد 90 سالگی ملکه الیزابت دوم 7 دستگاه جگوار F-Type سفارشی را با پرچم انگلیس مزین و برای رژه مقابل کاخ ویندزدور آماده کرد. ملکه یکی از طرفداران برند جگوار است به طوریکه یک عکس از او در حالی که سوار بر جگوار خود از خانه به کلیسا میرفت، ثبت شده است. جگوار اعلام کرد باعث افتخار ماست که این 7 دستگاه را به ملکه هدیه میدهیم.
10- در 2 سال پیاپی جگوار با مدل XJ220 عنوان سریعترین خودرو را در سالهای 1992 الی 1994 در اختیار داشت. بیشینه سرعت این خودرو به 342 کیلومتر بر ساعت میرسید اما در سال 1994 مکلارن F1 با بیشینه سرعت 371 کیلومتر بر ساعت بر سلطنت کوتاهمدت XJ پایان داد.
11- در سال 2015 جگوار برای برگزاری جشن تولد 80 سالگی خود قصد داشت رکورد Loop the Loop را با خودرو خود بشکند. به همین منظور در موتورشو فرانکفورت یک سازه بزرگ را تشکیل دادند و راننده انگلیسی جگوار، تری گرانت، پشت فرمان یک دستگاه جگوار F-Pace توانست این رکورد را جابهجا کند و جاذبه را شکست دهد.
12- جگوار برای تست نویز در داخل کابین تمامی خودروهای خود را در یک آزمایشگاه پیشرفته با سرعت 1232 کیلومتر در ساعت تست میکند. جگوار در داخل اتاق میکروفنهایی کار میگذارد تا از صدای وارد شده به اتاق مطمئن شود. این تست با سرنشینان و حتی با لوازم آنها در داخل صندوق عقب انجام میشود تا جای هیچ شک و شبههای وجود نداشته باشد و سرنشینان در داخل خودرو از آرامش کافی برخوردار باشند.
13- EMU یک تکنولوژی سری برای نقاشی و رنگ جگوار است. هر جگواری که برای رنگ آماده میشود، با یک لایه EMU به اتاق رنگ میرود؛ لایهای محافظتی که بار الکترواستاتیک را نگه میدارد و مانع از نشستن گرد و غبار در حین نقاشی میشود.
14- جگوار در سال 2017 نمونهای از خودرو الکتریکی و خودران خود را رونمایی کرد. این خودرو کاملا مستقل است و با توجه به نیازهای سال 2040 و حتی بیشتر ساخته شده است. این خودرو با بدنه باریک میتواند در ترافیکها و فضاهای محدود پارک، بهراحتی حرکت کند. امکان کنترل خودرو با فرمانی کاملا جدا از داشبورد و اجرای فرامین صوتی یکی دیگر از جذابیتهای آیندهنگر این خودرو است.
15- طراحان جگوار محلی را در اختیار دارند که با 8 صفحه نمایشگر 4K میتوانند به صورت واقعیت مجازی، خودروهای خود را به صورت 3D طراحی کنند و اندازهگیریهای دقیقتری را با نمونه اصلی داشته باشند.
نویسنده: اشکان آثار