عصر خودرو- کولر خودرو فضای مناسبی برای رشد باکتریها و قارچهاست، بنابراین تمیز یا تعویض کردن فیلترهای تصفیه هوای سیستم تهویه به جهت کاهش ابتلا به مشکلات ریوی و پوستی و بهرهگیری بیشتر از سرمای کولر ضروری است.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، آغاز فصل گرما و تابیدن آفتاب بر خودرو موجب گرم شدن کابین آن شده و استمرار این امر موجب می شود تا در برخی ساعات روز تحمل چنین شرایطی سخت شود که عدم استفاده از کولر خودرو در این شرایط خطر «گرمازدگی» در پی خواهد داشت که این امر به خصوص در کودکان، سالخوردگان و افرادی که بنا به موقعیت شغلیشان مجبورند ساعات زیادی را در خودرو به سر برند بیشتر در معرض چنین عارضهای قرار می گیرند.
گرمایی که موجب عصبی شدن راننده می شود و این امر کیفیت رانندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و در برابر این شرایط دشوار و عوارض منفی آن، توجیه اصلی برای عدم استفاده از کولر خودرو افزایش مصرف سوخت است.
شکی نیست که کولر نیز در زمان کارکرد مانند هر بخش دیگری از خودرو از جمله چراغها و سیستم رادیو پخش، مصرف سوخت را افزایش میدهد، اما در مورد میزان این افزایش مبالغات فراوانی می شود
بطور مثال، اگر شما در شرایط عادی هفتهای یک بار باک بنزین خودرویتان را پر میکنید، استفاده از کولر شما را مجبور نمیکند که هر 3 یا 4 روز یک بار این کار را تکرار کنید.
از سوی دیگر، بهتر است تا در هنگام استفاده از کولر، آرامتر برانید و فشار کمتری به خودرو وارد کنید، تا اینکه در روزهای گرم کولر را خاموش کنید و تند و پرفشار برانید.
نکاتی برای استفاده از کولر خودرو:
1. در ابتدای فصل گرما از سالم بودن کولر خودرو و کافی بودن فشار گاز آن مطمئن شوید.
کولر خودرو فضای مناسبی برای رشد باکتریها و قارچهاست، بنابراین تمیز یا تعویض کردن فیلترهای تصفیه هوای سیستم تهویه به جهت کاهش ابتلا به مشکلات ریوی و پوستی و بهرهگیری بیشتر از سرمای کولر ضروری است.
استفاده از کولر در فضای داخلی خودرو میزان قارچها و آلودگیها هوا را تا 80 درصد کاهش میدهد.
2. تا آنجا که ممکن است خودرو خود را زیر آفتاب شدید پارک نکنید.
اگر مجبور شدید، موقع بازگشت ابتدا چند دقیقهای شیشهها را پایین بکشید، دستگاه تهویه (بدون کولر) را روشن و حتی کمی حرکت کنید تا هوا عوض شود و گرمای شدید داخل خودرو کمی تعدیل شود. در این صورت وقتی کولر را روشن کنید فشار کمتری به آن وارد خواهید کرد.
3. هنگامی که کولر مشغول کار است ،به خصوص در خودروهای کمتر از 6 سیلندر قدری از توان خودرو کاسته خواهد شد. در این شرایط از حرکت با سرعت بالا، به خصوص در مسیرهای طولانی، بپرهیزید و بیجهت پدال گاز را فشار ندهید. در این صورت است که میزان مصرف سوخت شما افزایش یافته و حتی موجب آسیب رساندن به موتور و بالا رفتن آمپر آب خواهید شد.
4. هنگام رانندگی در ترافیک شدید یا سربالاییهایی با شیب تند شاید بهتر باشد کولر را چند دقیقهای خاموش کنید یا از درجات کمتر آن استفاده کنید.
در این شرایط موتور خودرو معمولا بیشتر تحت فشار است و استفاده طولانی از کولر به هر دو آسیب میرساند و بر افزایش تصاعدی مصرف سوخت هم بی تاثیر نیست. البته این مشکل در خودروهای 6 سیلندر به بالا به دلیل قدرت بالای موتور و نیز خودروهای جدید به دلیل طراحی پیشرفته آنها تقریبا بروز پیدا نمیکند.
5. هنگام فعالیت کولر، حرکت با پنجرههای باز توصیه نمیشود. بسته بودن پنجرهها فشار کمتری به کولر وارد میکند و موجب کاهش چشمگیر مصرف سوخت میشود. ضمن آنکه هوای خنک داخل خودرو در صورت باز بودن حتی یک پنجره به راحتی و به سرعت از دست میرود. اگر باد کولر شما را آزار میدهد یا حساسیتی ایجاد میکند، یکی از پنجرهها، ترجیحا نزدیک به خودتان را کمی پایین بکشید یا دریچههای کولر را رو به سمت دیگری تنظیم کنید.
6. گاز کولر خودرو همان گاز فرئون مورد استفاده در یخچال است و مادهای کاملا سمی است.
بنابراین هرگز شخصا اقدام به شارژ گاز کولر نکنید و این کار را به مکانیک بسپارید.
اگر کولر خودرویتان بلافاصله پس از روشن شدن خنک میکند و به تدریج هوایش گرم و مرطوب میشود، ایراد از ترموستات کولر است و نیاز به رگلاژ دوباره دارد .