عصر خودرو- دبیر انجمن قطعه سازان درباره علل حذف شدن خودروهای با کیفیت از پیش فروش خودروسازیها گفت: خودرو سازها تصمیم گرفتهاند خودروهایی را پیش فروش کنند که نیاز کمتری به قطعه وارداتی داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایلنا ، مازیار بیگلو در خصوص علت پیش فروش خودروهای قدیمی و کم طرفدارتر نسبت به خودروهای جدید گفت: با توجه به شرایط اقتصادی و تحریمها خودروسازها تصمیم گرفتند خودروهایی را تعهد بدهند که میزان تولید داخلی آن بیشتر باشد خودورهایی مانند ساندرو و ال 90 که توسط سایپا تولید میشوند میزان واردات آنها زیاد است.
دبیر انجمن قطعه سازان افزود: عدم همکاری بانک مرکزی و گمرک نیز از دیگر علل حذف شدن خودروهای با کیفیت از پیش فروش است. با توجه به اعمال تحریمها قطعهسازان و خودروسازها سرمایه زیادی را صرف واردات قطعه کردند به طوریکه میتوان گفت برای تولید یکسال خودرو با حداکثر ظرفیت قطعه پیش بینی شده بود اما صدور بخشنامههای متعدد که آخرین آن 16 مرداد بود واردکنندگان را موظف کرد که ما به التفاوت ارز 4200 تومانی با بازار ارز ثانویه را پرداخت کنند همین امر سبب شد که روال عادی تولید خودرو از مدار خارج شود پس خودرو ساز تصمیم گرفت ریسک نکند و خودروهایی را پیش فروش کند که نیاز کمتری به قطعه وارداتی داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که مقامات گمرک و بانک مرکزی بارها اعلام کردند که قطعه خودرو شامل ارز 4200 تومانی میشود و نیازی به پرداخت مابه التفاوت نیست، گفت: متاسفانه آقایان طی یک حرکت هماهنگ و برنامه ریزی شده اقدام به فرافکنی کردهاند به طوری که امروز کسی باور نمیکند ما هنوز مشکل ترخیص کردن مواد اولیه از گمرک را داریم.
دبیر انجمن قطعه سازان تصریح کرد: آقایان اعلام کردند که این قانون شامل افراد یا شرکتهایی میشود که تا پیش از 16 مرداد مدارک خود را از بانک گرفتهاند یا با بانک خود تسویه حساب کرده باشند که این بخش فقط شامل 5 درصد وارد کنندهها میشود. از طرف دیگر خودروسازها نیز با استناد به حرف روسای گمرک به هیچ عنوان زیر بار افزایش قیمت ناشی از پرداخت ما به التفاوت نمیروند و اکنون مواد قطعه سازان در گمرک مانده و کارخانهها نیز به حالت نیمه فعال درآمدهاند.
دبیر انجمن قطعه سازان اظهار داشت: ابتدای هفته در جلسهای که با اقای شمخانی دبیر شورای امنیت ملی داشتیم این مشکل را مطرح کردیم و اتفاقا آقای عسگری رئیس گمرک هم آنجا بودند و کلا مسئله را رد کردند در صورتی که نمایندگان 60 درصد قطعه سازان در آن جلسه بودند. مشکل این است هیچکس نمیخواهد مسئولیت کار را قبول کند حتی وزارت صنعت، این روزها فقط جلسات بدون خروجی برگزار میشود.
بیگلو یادآور شد: روز گذشته در جلسه شورای تامین استان به معاون امنیتی استان اعلام کردیم که تا به امروز هیچ قطعه سازی قرارداد کارگران خود را برای شهریور به بعد تمدید نکرده است زیرا دیگر مواد اولیهای برای تولید وجود ندارد.
وی گفت: این کاهش ظرفیت تاثیر خود را در بازار گذاشته است. افزایش قیمت خودرو که به دلیل کاهش تولید بوده به سبب نبود قطعه است واگر این مشکل ظرف هفتههای آینده حل نشود باید انتظار کاهش 80 درصدی تولید خودرو در کشور را داشته باشیم.