عصر خودرو- رییس کمیته ایمنی و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: سهشنبههای بدون خودرو فرصتی برای مدیران است که مسائل شهر را عینی ببینند و با مردم مذاکره کنند.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایلنا، شهربانو امانی در یکصد و ششمین جلسه شورا به بیان گزارش مشاهدات خود از یک روز بدون خودرو پرداخت و گفت: امروز گزارشی از یک روز بدون خودرو را میخواهم ارائه کنم. من سه شنبه هفته گذشته برای اینکه بتوانم از منزل به BRT برسم ناچارا از تاکسی استفاده کردم. متاسفانه فاصله سکو تا اتوبوس به قدری زیاد است که افراد مسن و معلولان نمیتوانند به راحتی سوار اتوبوس شوند.
وی ادامه داد: از سویی اگر توسعه شهری بر اساس اصول TOD به پیش برود، افراد میتوانند در زمانی حدود پنج دقیقه خود را به ایستگاههای انبوه بر برسانند. در حالی که این فاصله در حال حاضر استاندارد نیست و استفاده از خودرو شخصی را تشویق میکند.
امانی سپس افزود: من وقتی به میدان امام رسیدم علی رغم اینکه از تکنولوژی روز برای آبیاری بوتههای دور میدان استفاده کرده بودند، اما تا جنوب میدان جمهوری آب به راه افتاده بود. متاسفانه در بر همان پاشنه میچرخد و در مصرف آب صرفه جویی نمیشود.
عضو شورای اسلامیشهر تهران گفت: وقتی به ایستگاه مترو نواب رسیدم سه سطل زباله با رنگهای مختلف برای تفکیک زباله گذاشته شده بود اما مخازن سرریز شده بود. یادمان هست که در مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری معاون اول رئیس جمهور که کاندیدا بود به شهردار وقت تذکر داد و گفت شما بعد از 12 سال هنوز نتوانسته اید زبالهها را تفکیک کنید. یکی از وظایف مهم ما و آقای حناچی و کمیسیون تخصصی سلامت و محیط زیست باید مسئله تفکیک زباله باشد تا ان شا الله تا آخر دوره بتوانیم کاهش، تفکیک و دفن زباله را کاملا مکانیزه کنیم.
امانی سپس اظهار داشت: متاسفانه در مترو که بودم کودکی که در سن مدرسه بود به جای اینکه در کلاس درس باشد، در مترو تنقلات میفروختند.
رییس کمیته ایمنی در حمل و نقل شورا افزود: سال گذشته کار خوبی انجام شد و فاصله قطارها کاهش پیدا کرد و کمیهم تجهیز کردند. سوال من این است که امسال میشود شروع کار مترو نیم ساعت زودتر باشد؟ من با مترو زیاد رفت و آمد کرده ام اما شاید تا زمانی که به شورا نیامده بودم و در کمیسیون حمل و نقل فعالیت نکرده بودم به ایمنی حمل و نقل توجه نداشتم. سابیده شدن چرخها روی ریل توجه من را جلب کرد. امیدوارم به ایمنی حمل و نقل در مترو به اندازه کافی توجه شود.
وی یاد آور شد: ما که به دنبال اجرای TOD در تهران هستیم و معتقدیم این روش باید در شهر تهران ساری و جاری شود و در دستور کار تصمیم گیران قرار بگیرد، باید بیشتر به مترو به عنوان یک وسیله حمل و نقل عمومیانبوه بر توجه کنیم. در حال حاضر 70 واگن در گمرکات در حال خاک خوردن است و باید بتوانیم به سرعت این ظرفیت را به کار بگیریم. ان شالله شهردار منتخب تمهیداتی را بیاندیشد که بتوانیم از این واگنها حداکثر استفاده را داشته باشیم. اگر برای اولین بار یارانه بلیط اتوبوس را دادند، امیدواریم بتوانیم یارانه بلیط مترو را هم که رئیس شورا مصرا آن را پیگیری میکند، به نتیجه مطلوب برسد.
امانی سپس به تشریح وضعیت ایستگاه مترو امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: وقتی به میدان امام رسیدم متوجه تغییرات زیادی نسبت به 15 ماه گذشته مشاهده کردم. عامیانه بگویم، بازار مکاره ای که در این میدان برقرار بود، تعطیل شده و به ایستگاهی قابل استفاده تبدیل شده بود.
امانی در ادامه بیان مشاهدات خود به مشکلات عابران پیاده برای رد شدن از خط کشیهای عابران اشاره کرد و گفت: متاسفانه عبور از خط عابر پیاده با وجود سرعتی که به ویژه موتورسوارها دارند و خلاف جهت هم حرکت میکنند، برای عابران بسیار دشوار است. پیاده روها هم متاسفانه بسیار غیر ایمن است. پیاده روها مشوق عابران به پیاده روی نیست در حالی که بر اساس اصول TOD باید پیاده روها امن و زیبا باشد تا پیاده روی تشویق شود.
این عضو شورا سپس به لزوم آموزش نحوه استفاده از وسایل ورزشی در بوستانها پرداخت و گفت: در ادامه مسیر خود وارد بوستان شهر شدم، در پارکها وسایل ورزشی گذاشته شده است که باید نحوه استفاده از آنها به شهروندان آموزش داده شود که خدایی ناکرده موجب آسیب به شهروندان نشود. اما نکته قابل توجه دیگر در پارک شهر میلههایی است که برای جلوگیری از عبور موتورسوارها قرار داده شده اما توجه نشده است که ویلچرسوارها چگونه وارد پارک شوند؟ این میلهها مانع از عبور ویلچر و کالسکه بچهها میشوند و باید برداشته شوند.
امانی در ادامه خاطرنشان ساخت: در پایان از دکتر حناچی برای پیوستن به کمپین سه شنبههای بدون خودرو تشکر میکنم که هم خودش به این کمپین پیوسته است و هم از مدیرانشان خواستهاند که به این کمپین بپیوندند. این بسیار خوب است که یک روز در هفته را بدون خوردو به محل کار برویم و با شهروندان هم گفتگو کنیم. البته باید شرایطی ایجاد شود که زنان هم بتوانند از دوچرخه استفاده کنند و جای پارک هم برای دوچرخهها در نظر گرفته شود.