فونیکسریمکسبهتام

احمد نعمت‌بخش : خودروسازان سال گذشته ۲۰ هزار میلیارد تومان ضرر دادند

قیمت تمام شده پراید چقدر است؟

عصر خودرو- دبیر انجمن خودروسازان گفت: خودروسازان سال گذشته متحمل زیان ۲۰ هزار میلیارد تومان شدند.

قیمت تمام شده پراید چقدر است؟
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۲ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۹:۰۰

     به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از  خبرآنلاین ، در حالی خودروسازان از زیان های هنگفت خود در سال گذشته سخن می‌گویند که عدم تحویل به موقع خودروها از یک سو و افزایش شدید قیمت ها که نتیجه عدم تحویل خودرو از یک سو و ریزش ارزش پول و هجوم سرمایه گذاران از سوی دیگر بود، مشکلات متعددی را برای مشتریان واقعی و مصرف کنندگان ایجاد کرد. خودروسازان اما از نیمه اسفند دست به فروش فوری زدند اما همین شیوه فروش نیز با انتقاد احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان همراه بوده است. وی در گفتگو با خبرآنلاین به سئوالات متعددی در خصوص قیمت تمام شده پراید، ارزبری سمند، میزان زیان خودروسازان و شیوه پیش فروش پاسخ داد. 

    احمد نعمت بخش در گفتگو با خبرآنلاین در جواب این سئوال که آیا قبول دارید خودروسازان با عدم تحویل به موقع بر آتش قیمت ها در بازار دمیدند؟ گفت: تعویق زمان افزایش قیمت خودروها سبب شد خودروسازان زیان هنگفتی را متحمل شوند، ادامه داد: همین موضوع موجب شد خودروسازان نتوانند به موقع از پس تعهدات خود برآیند.
    وی در توضیح این مطلب ادامه داد: انجام نشدن تعهدات از سوی خودروسازان به دلیل مسایل مختلفی است که تحریم ها و مساله قیمت گذاری از جمله آنهاست، در حقیقت قیمت گذاری نامناسب باعث شد تا شرکت های ایران خودرو و سایپا  در 9ماهه امسال، یازده هزار و 800 میلیارد تومان زیان ببینند. این موارد موجب شد تا شرکت ها نتوانند به موقع تعهدات خود را انجام دهند. 
    وی ادامه داد:‌اگر به موقع افزایش قیمت ها انجام می شد، شرکت ها می توانستند پول قطعه سازان را بدهند و قطعه سازان در مقابل به ما قطعات می دادند و در واقع با این همه مشکل مواجه نمی شدیم. 

    احمد نعمت بخش

    وی با اشاره به اینکه وزات صمت و آقای رحمانی اعلام کرده اند خودروهایی که تا پایان دی ماه تحویل داده می شوند، مشمول افزایش قیمت نشوند، گفت: این مساله سبب خواهد شد تا زیان 11هزار و 800 میلیارد تومانی نه ماهه خودروسازان ممکن است تا پایان سال به  20 هزار میلیارد تومان نیز برسد. 

    دبیر انجمن خودروسازان ایران درباره میزان بدهی خودروسازان به قطعه سازان و وضعیت تعهدات دولت برای کمک به خودروسازان توضیح داد: تازه این کار شروع شده و به بانک ها معرفی کرده اند و از حساب خودروساز به قطعه ساز پول می دهند. به استناد ماده 101 برنامه پنجم توسعه اگر دولت قیمت کالایی را کمتر از میزان قیمت واقعی تعیین کرد باید در بودجه این مساله را در نظر بگیرد و کمک زیان بدهد. بنده به آقای جهانگیری نامه نوشته و مطرح کرده ام با توجه به بروکراسی که در سیستم دولتی وجود دارد اعم از شورای رقابت و کمیته خودرو و سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار، باید به شرکت های خودروساز کمک زیان بدهند زیرا دولت باعث شده این شرکت ها زیان دهند. 
    وی افزود: اگر این کمک زیان پرداخت شود، ‌ امید است که وضعیت بهتر شود و ما بتوانیم تعهدات خود را با تاخیر انجام دهیم. 

    قیمت تمام شده پراید چقدر است؟

    وی در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم پذیرش قیمت ها از سوی جامعه، قیمت تمام شده خودرویی مانند پراید چقدر است؟ گفت: درباره هزینه واقعی تولید باید از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان سئوال کنید  پرسید اما بر اساس اطلاعات بنده قیمت تمام شده پراید 37میلیون تومان است و با سودی که در نظر می گیرند برای فروش در حد 38 تا 39 میلیون تومان خواهد بود. 

    وی درباره قیمت پرایدهای صادراتی و مقاصد آنها بیان کرد: سال گذشته در حد 5هزار دلار بود و کشورهایی مانند عراق، سوریه، آذربایجان، سنگال، ‌ونزوئلا، ارمنستان، ‌اوکراین، الجزایر، لیبی، افغانستان، ‌ مصر، غنا، نیجریه و لبنان صادرات داشته ایم.

    ارزبرزی سمند چقدر است؟

    وی درباره میزان افزایش قیمت مواد اولیه مورد نیاز خودروسازان توضیح داد:‌ بر اساس گزارش های موجود برای نمونه برای تولید خودروی سمند 100درصد آلومینیوم استفاده می شود که قیمت این فلز از اسفند 94 تا آبان 97 برابر با 426درصد افزایش داشته، در همین بازه زمانی قیمت مواد پلیمری 370درصد، ورق فولادی 277درصد، مس336درصد، چدن 353 درصد، سرب 346درصد، فولاد آلیاژی 225درصد، دلار نرخ ارز مبادلاتی و نیما300درصد افزایش داشته است. 
    وی درباره ارزبری هر دستگاه سمند گفت:‌ ارزبری هر دستگاه سمند با ساخت داخل بالا بین   1550 تا 2هزار یورو  می باشد
    نعمت بخش خاطر نشان کرد: در حالی که فاصله اسفند94 تا آبان 97 افزایش قیمت مواد اولیه  مذکور را داشتیم که شورای رقابت در مجموع  قیمت خودروها را 12.5درصد افزایش داده بود.


    انتقاد از شیوه فروش فوری
    وی درباره فروش فوری ایران خودرو و سایپا و این موضوع که آیا می توانند به تعهدات خود عمل کنند یا خیر، توضیح داد: امیدواریم که بتوانند. قرار است 20درصد تولیدات را به صورت تحویل فوری به مشتریان ارایه دهند و 80درصد تولیدات را برای ثبت نامی ها در نظر بگیرند که متاسفانه در این زمینه خوب عمل نشد. 
    وی خاطر نشان کرد: بنده به این روش انتقاد دارم زیرا باید اجازه دهند تحول فوری را باید اجازه دهند در حاشیه بازار و توسط هیات مدیره شرکت ها تعیین شود. یعنی برای مثال سایپا روزی 2هزار خودرو تولید می کند 20درصد برای تحویل فوری برابر با 400دستگاه است. وقتی قیمت پراید مثلا 45میلیون تومان است؛ کارخانه و هیات مدیره باید تصمیم بگیرند که 44میلیون تومان بفروشد که در واقع شیرینی سود معامله را کم کند تا خریداران واقعی نسبت به خرید این خودرو اقدام کنند. 
    روز نخست به بنده گفتند در عرض یک ساعت مثلا هزار دستگاه پراید فروخته شده زیرا تصمیم اشتباه گرفتند و وزارتخانه قیمت را 37میلیون تومان تعیین کردند در حالی که وقتی پراید در بازار 45 میلیون تومان باشد برای دلال شیرینی معامله دارد بنابراین دست دلالان را باید با کم کردن این فاصله قطع کنیم. 
    وی پیشنهاد کرد:تنها انتقاد فایده ندارد و اگر کسی نسبت به این روش انتقاد دارد می تواند پیشنهاد خود را به ما منعکس کند تا بتوانیم وضعیت بازار خودرو را سامان بدهیم. کسی که نیاز به خودرو دارد می تواند به صورت مستقیم و به قیمت کمتر از حاشیه بازار از کارخانه خودرو خریداری کند. 
    وی تاکید کرد: این راهی است که بتوانیم دست دلالان را از بازار خودرو قطع کنیم اگر راه و پیشنهاد بهتری وجود دارد حاضر به بررسی آن هستیم. انتقاد تنها فایده ندارد.
    نعمت بخش عنوان کرد: این کار را در دهه 70 انجام دادیم و موفق بودیم. نمودارها نشان می دهد که دهه 70 و پس از انجام این کار تا 10 سال دست دلالان از بازار خودرو قطع بود و افزایش قیمت ها در سال حداکثر برابر با یک تا 2درصد بود. 
    وی گفت: نتیجه اجرای فروش حاشیه بازار که در سال های 76 تا 86  بود، شاخص افزایش  قیمت خودرو از 100 به 114 رسید یعنی در این 10 سال، 14 واحد افزایش یافته بود در حالی که شاخص کالای مصرفی از 100 شده بود 350؛ ‌که اصلا قابل مقایسه به کالاهای مصرفی نیست. 
    وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان در سال 98 امیدوار بود که اگر راهکارهایی که شما پیشنهاد کردید و اجرایی شود، شاهد افزایش میزان تولید خودرو تا سقف 1.5میلیون دستگاه برسیم یا خیر، گفت: قدرت خرید با قیمت های فعلی همخوانی ندارد که باید از نظر اقتصادی قدرت خرید مردم را افزایش داد یکی از راه های آن فعال شدن شرکت‌های لیزینگ است و بانک ها تسهیلات ارزان قیمت ارایه دهند و همچنین خروج خودروهای فرسوده را در کلانشهرها جدی تر دنبال کنیم. خودروهای فرسوده آلایندگی بسیار زیادی نسبت به خودروهای جدید و یورو4 دارند.
    وی ادامه داد:‌ در کنار این موارد امیدواریم تحریم ها کمرنگ تر شوند تا بتوانیم تامین قطعات را راحت تر انجام دهیم و در کنار آن بانک ها و لیزینگ ها فعال تر شوند تا بتوانیم به خریداران خودرو کمک کنند. 
    نعمت بخش گفت: در تمام دنیا دولت ها نسبت به خروج خودرو فرسوده کمک می کنند برای نمونه در آمریکا به دارندگان خودروهای فرسوده 4هزار دلار کمک می کنند تا این افراد خودروی نو بخرند با این کار هم صنایع را رونق می داد و هم آلایندگی خودروهای فرسوده را از بین می برد. در مجموع اثرات مثبت فراوانی داشت. 
     

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        • خودرو امروز ۶۶۱
        آخرین بروزرسانی ۲ ماه پیش
        آرشیو