فونیکسریمکسبهتام

بررسی تاریخچه لوگو آلفارومئو؛

یک قرن ثبات نشان

عصر خودرو -کارخانه آلفارومئو سال ۱۹۰۶ میلادی توسط الکساندره داراچ (Alexandre Darracq) فرانسوی در شهر میلان با نام Societa Anonima Italiana Darracq و کمک شرکای ایتالیایی تأسیس شد اما به دلیل فروش کم و پیشرفت ضعیف پس از انجام تغییراتی همچون استخدام جوزپه مِروسی (Giuseppe Merosi) در اواخر ۱۹۰۹ برای طراحی مدل‌های جدید، در ۲۴ جون ۱۹۱۰ تبدیل به شرکتی جدید با نامی متفاوت شد و دقیقاً از یک سال بعد یعنی ۱۹۱۱ میلادی با شرکت در رقابت‌های تارگا فلوریو (Targa Florio) رسماً وارد مسابقات اتومبیلرانی شد.

یک قرن ثبات نشان
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰:۰۰

به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»،  نام کمپانی جدید در ابتدا A.L.F.A (مخفف Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) بود اما نیکولا رومئو (Nicola Romeo) پس از دست گرفتن سکان هدایت در آگوست 1915، با افزودن نام خانوادگی خود آن را به Alfa Romeo تغییر داد. آلفا رومئو سال 1932 تا 1986 تحت مالکیت یک هولدینگ صنعتی ایتالیایی موسوم به Instituto per la Ricostruzione Industriale قرار داشت و با آغاز قرن بیست ویکم (2007) به جمع زیرمجموعه‌های گروه خودروسازی فیات پیوست.
لوگوی اصلی آلفارومئو یکی از تاریخی‌ترین، اصیل‌ترین و اسرارآمیزترین‌های موجود در جهان خودرو بوده که عناصر اصلی‌اش را همواره حفظ کرده و ترکیب رنگ و جزئیات آن نیز طی قرن اخیر تغییرات فاحشی به خود ندیده است. اولین لوگوی این خودروساز چند ماه پس از تأسیس A.L.F.A در 1910 میلادی روی کار آمد و از سه بخش اصلی تشکیل‌شده بود: یک حلقه آبی‌رنگ حاوی عبارات Alfa در بالا، Milano در پایین و تزئیناتی در دوپهلو؛ در سمت چپ یک صلیب قرمزرنگ روی زمینه سفید که نماد شهر محل تولد کمپانی یعنی میلان است؛ در سمت راست یک موجود سبزرنگ غول‌پیکر شبیه به اژدها یا مار روی زمینه آبی‌رنگ و با تاجِ روی سر که نیم‌تنه پایینی یک انسان را در دهان خود دارد.
اما چالش اصلی درباره نشان این برند کهنه‌کار مربوط به همان قسمت حیوان و انسان است. میدانیم که این نشان را اوتونه ویسکونتی (Otone Visconti) مؤسس خانواده اصیل و قدرتمند ویسکونتی که در آن دوران بر میلان حکمرانی می‌کردند در جریان شکست یک شوالیه عرب سوری به دست آورده و به نماد خانواده خود تبدیل کرده است. دقیقاً مشخص نیست حیوان موردبحث یک اژدهاست یا یک مار غول‌پیکر، اما گفته‌شده که انسانی که در دهان دارد نه در حال بلعیده شدن، بلکه به تعبیر باستانی تطهیر و تجدید شده و در حال تولد دوباره است. همچنین در برخی منابع آورده‌اند که این نشان مضمونی نژادپرستانه دارد و بلعیده شدن یک فرد مسلمان توسط حیوانی درنده را به تصویر می‌کشد!
سال 1915 پس از ورود نیکولا رومئو به کمپانی و تغییر اسم رسمی به Alfa Romeo نوشته بالایی حلقه خارجی جای خود را به همین عبارت داد. به دنبال کسب نخستین مقام قهرمانی جهان در مسابقات اتومبیلرانی، سال 1925 یک حلقه نقره‌ای به‌عنوان نماد پیروزی به دور حلقه آبی‌رنگ اضافه شد. طی جنگ جهانی دوم دستگاه‌های ساخت لوگو همگی تخریب شدند و با آغاز سال 1946 به‌ناچار از یک نشان ساده‌تر با همان شاکله و زمینه قرمز و نوشته‌های نقره‌ای استفاده شد اما پس از چند سال در 1950 میلادی همه‌چیز به روال قبلی خود بازگشت و نشان اصلی را دوباره ساختند. در 1972 عبارت Milano از قسمت پایینی حلقه بیرونی حذف گردید و 10 سال بعد مسئولان کمپانی تصمیم به حذف حلقه نقره‌ای‌رنگ خارجی گرفتند و هم‌زمان تمامی نوشته‌ها و برخی جزئیات را به رنگ طلایی درآوردند. نهایتاً سال 2015 میلادی نیز نمونه امروزی با نوشته‌های نقره‌ای‌رنگ، زمینه نقره‌ای‌رنگ یکدست و نقطه‌نقطه دایره مرکزی و نوار نقره‌ای حاشیه حلقه داخلی و خارجی روی کار آمد که تا به امروز تغییر محسوسی نداشته و همچنان یکی از اصیل‌ترین و ماندگارترین نشان‌های صنعت خودروسازی دنیا را به تصویر می‌کشد.

برچسب ها
کرمان موتوراکستریم
مطالب مرتبط