فونیکسریمکسبهتام

حباب خودروهای دست دوم می‌ترکد

عصر خودرو- در سالی که گذشت، به دلیل کمبود تراشه‌های نیمه هادی و توقف خطوط تولید اکثر خودروسازان، تولید خودروهای نو، همپای نیاز و تقاضای مشتریان پیش نرفت و به همین دلیل قیمت خودروهای صفر کیلومتر سر به فلک کشید.

حباب خودروهای دست دوم می‌ترکد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از سایپانیوز، در برخی از شاخه‌های بازار مثل وانت، اس. یو. وی (شاسی‌بلند) و حتی خودروهای کم‌کارکرد در سایر شاخه‌ها، قیمت دست دوم آنها از مدل‌های نو سبقت گرفته است. به جز تعداد کمی از مردم که در چنین شرایطی دست نگه می‌دارند تا اوضاع آرام‌تر شود و منطق بازگردد، عده‌ای بیشتر دستپاچه می‌شوند و به وخامت اوضاع می‌افزایند. در سال 2021 قیمت خودروهای دست دوم حباب‌گونه افزایش یافت و به عقیده برخی از کارشناسان امسال (2022) دیر یا زود این حباب یا می‌ترکد یا به تدریج فروکش می‌کند.

    در آخرین گزارش اتومتیونیوز، با تحلیل داده‌های موسسه تحقیقاتی کی. پی. ام. جی، به طور متوسط قیمت خودروهای دست دوم در سال 2022 حدود 20 تا 30‌درصد کاهش را تجربه خواهد کرد. البته این اتفاق در ابتدای سال 2022 نمی‌افتد، ‌‌‌ بلکه از اواخر سال 2022 شروع شده و احتمالا به سال 2023 خواهد کشید. بر اساس پیش‌بینی کی. پی. ام. جی، این ماجرا به احتمال زیاد از اکتبر امسال شروع می‌شود. برای اینکه این پیش‌بینی درست از آب در بیاید، ابتدا باید شرایط تولید خودروهای نو به حالت عادی برگردد و با تقاضای بازار همگام شود. حتی اگر خودروسازان اصلی دنیا به ظرفیت تولید عادی خود برگردند، چند ماهی وقت لازم است که بازار از خودرو اشباع شده و تعادلی بین عرضه و تقاضا به وجود آید. موسسه تحقیقاتی کاکس اتومتیو نیز اعتقاد دارد فروکش کردن حباب قیمت خودروهای دست دوم، یک فرآیند طولانی است. به احتمال زیاد وضع تا سال 2025 هم به حالت عادی بازنمی‌گردد. بنابراین نباید انتظار ترکیدن این حباب را داشت اما می‌توان در مدت طولانی شاهد فروکش کردن آن بود. کی. پی. ام. جی اما باور دارد که شروع کاهش قیمت خودروهای دست دوم، حتی زودتر از بهینه شدن سطح عرضه خودروهای نو آغاز خواهد شد. چون بازار انتظار افزایش ظرفیت تولید را می‌کشد و قیمت خودروها هم به سرعت خود را با این انتظار وفق می‌دهد. حتی اگر قیمت خودروهای دست دوم بین 20 تا 30‌درصد کاهش پیدا کند باز هم در مقایسه با اینکه قیمت آنها نسبت به ژانویه سال 2020 حدود 42‌درصد افزایش یافته است، نمی‌توان گفت که به حالت عادی برگشته است. برای کسانی که در این فاصله (ژانویه 2021) تا به حال خودروی دست دوم خریده‌اند و به احتمال زیاد مجبورند از سال 2023 به بعد به فروش برسانند، میزان زیانی که متحمل می‌شوند بالا خواهد بود.

    البته کی. پی. ام. جی، احتمال وقوع سناریوهای دیگر را دور از ذهن ندانسته است. یکی از این سناریوها هم این است که تا آینده نسبتا نامعلوم، قیمت بالارفته خودروهای دست دوم، همچنان بالا باقی می‌ماند. یک سناریوی دیگر هم وجود دارد. بر اساس نظر این موسسه تحقیقاتی، چگونگی واکنش فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) به افزایش تورم، می‌تواند به طور مطلق تقاضای مشتریان را در اکثر شاخه‌های بازار به سمت صفر سوق دهد. در بین اکثر خودروسازان اصلی دنیا، فقط تویوتا توانسته به حجم تولید عادی خود بازگردد. این شرکت به هیچ عنوان افشا نمی‌کند که چگونه بر این معضل جهانی فائق آمده و اینکه آیا تویوتا از اَپل کمک گرفته، این روزها نقل محافل خودرویی است. اما به زودی سایر خودروسازان هم این مشکل را رفع خواهند کرد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم