عصر خودرو- دیروز ۲۰۰۰ دستگاه پژو ۲۰۷ اتوماتیک در بورس کالا عرضه شد که معاملات آن و همچنین قیمتهای این خودرو در بازار غیررسمی نشان میدهد با احتساب همه هزینهها، مصرفکنندگان حداقل بین ۳۰ تا ۱۱۵ میلیون تومان پژو ۲۰۷ اتوماتیک را در بورس به نسبت بازار آزاد ارزانتر خرید کردند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از کالاخبر، دیروز در نوبت نخست 300 دستگاه پژو 207 اتوماتیک مشکی آبنوس به قیمت پایانی 489 میلیون تومان معامله شد این در حالی است که قیمت تمام شده این محصول در بورس با احتساب مالیات، عوارض و هزینههای جانبی قانونی به 552 میلیون تومان میرسد. نکته مهم آن است که همین امروز مصرفکنندهای اگر بخواهد پژو 207 اتوماتیک مشکی را خریداری کند باید حدود 585 میلیون تومان (بر اساس آگهیهای درج شده در شبکههای فروش اینترنتی) پرداخت کند که با این اوصاف خرید این محصول از بورس برای مصرفکننده نهایی 33 میلیون تومان پایینتر تمام شده است. البته که طبق اعلام وزارت صمت، عرضهها در حال افزایش است و طبق طبیعت بازار به هر میزان که تقاضای بازار با عرضههای پرحجم و منظم پوشش داده شود، شاهد کاهش قیمتها نیز خواهیم بود.
همچنین در عرضه دوم، 500 دستگاه پژو 207 اتوماتیک سفید به قیمت پایانی 480 میلیون تومان فروخته شد که قیمت تمام شده بورس 542 میلیون و قیمت حدودی بازار این محصول 585 میلیون تومان است که با این احتساب مشخص میشود خریداران این محصول را حدود 43 میلیون تومان پایینتر از بازار آزاد خریدهاند.
اما آمار معاملات پژو 207 اتوماتیک سقف شیشهای مشکی آبنوس نشان میدهد که دیروز 500 دستگاه از این محصول به قیمت پایانی 510 میلیون تومان فروخته شد در حالی که قیمت تمام شده این محصول در بورس 576 میلیون تومان و قیمت حدودی بازار آن 695 میلیون تومان است بنابراین خریداران این محصول را 119 میلیون تومان نسبت به بازار ارزانتر خریدند.
در عرضه آخر نیز 700 دستگاه پژو 207 اتوماتیک سقف شیشهای سفید با قیمت پایانی 510 میلیون تومان معامله شد که قیمت تمام شده این محصول در بورس 576 میلیون تومان بود و همانند ردیف عرضه قبلی، خریداران با توجه به نرخ 695 میلیون تومانی این محصول در بازار آزاد، سود 119 میلیونی را کسب کردند.
باید توجه کرد که قیمتهای بازار آزاد ذکر شده در این گزارش، بر اساس جستجوی ساده در شبکههای فروش اینترنتی به دست آمده است و اتفاقاً یکی از مزایای معامله خودرو در بورس، شفاف شدن قیمت بر اساس تعداد محصول معامله شده است، اما در بازار غیررسمی وقتی نرخی درج میشود، مشخص نیست که چه تعداد خودرو در این فضا با نرخهای اعلامی مورد معامله قرار گرفته است. با این اوصاف طبق برنامه وزارت صمت قرار است تا شاهد عرضههای پرحجم و منظم خودروسازان در بورس باشیم تا به مرور زمان علاوه بر تعادل بازار، یک مرجع شفاف و واقعی قیمتی در اختیار مردم قرار گیرد و برای همگان مشخص شود وقتی در مورد پژو 207 برای مثال 500 میلیون تومانی بحث میکنیم، در واقع چند هزار خریدار واقعی این محصول را خریدهاند و شرایط رقابت و پرداخت و سود تولیدکننده نیز شفاف است.
کارشناسان معتقدند رشد عرضههای خودروهای داخلی به همراه عرضه خودروهای وارداتی در بورس کالا میتواند پس از چند سال التهاب سرانجام بازار خودرو را متعادل کرده تا مردم بتوانند در هر زمانی اقدام به خرید خودروی نو آن هم با قیمتی واقعی و به دور از قیمت سازیهای کاذب در فضای مجازی شود. حذف رانت حاصل از فاصله قیمتهای دستوری خودرو با بازار غیررسمی، نخستین مزیت بزرگ ورود خودرو به بورس کالا قلمداد میشود تا با جان گرفتن خودروسازان، علاوه بر بهبود شرایط تولید و کیفیت، سهامداران این حوزه نیز طعم شیرین اعتماد به سازوکار بازار را بچشند.