فونیکسریمکسبهتام

۵ نکته دور دوم فروش وارداتی‌‌‌ها

عصر خودرو- طبق اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، دور جدید عرضه این دست خودروها از دوم آبان‌ماه سال‌جاری آغاز خواهد شد. آنطور که مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اعلام کرده، در این دور(غیربرقی‌ها) ۶‌هزار دستگاه خودروی وارداتی عرضه خواهد شد و متقاضیان تا هفتم آبان مهلت دارند در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی ثبت‌نام کنند.

۵ نکته دور دوم فروش وارداتی‌‌‌ها
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، همچنین متقاضیان خرید این محصولات باید تا پنجم آبان‌‌‌ماه نسبت به بلوکه‌کردن 500میلیون تومان در حساب‌‌‌های وکالتی اقدام کنند. بر این اساس در این دور از فروش وارداتی‌‌‌ها 19مدل خودرو عرضه خواهد شد. از این بین 11مدل دارای قیمت قطعی هستند و 8مدل قیمت علی‌‌‌الحساب دارند. قیمت محصولات عرضه‌شده نیز بین یک‌میلیارد و 40میلیون تومان برای چانگان CS35 تا 2میلیارد و 500میلیون تومان برای GWM TANK300 است.

    اما دور جدید فروش وارداتی‌‌‌ها حائز چند نکته است. نکته اول، زمان در نظر گرفته‌شده برای عرضه خودروهای خارجی است؛ آن هم در شرایطی که تیرماه امسال یک دور عرضه خودروهای وارداتی نیز انجام شده بود. شاید بتوان گفت یکی از انگیزه‌‌‌های دور جدید عرضه این خودروها در شرایط کنونی هدایت نقدینگی از دیگر بازارهای سرمایه‌‌‌ای به سمت حساب‌‌‌های وکالتی است. طی یک‌هفته اخیر قیمت ارز و طلا در بازار صعودی بوده است. شاید اقدام به دور جدید فروش وارداتی‌‌‌ها به این دلیل صورت گرفته باشد که بخشی از نقدینگی از دیگر بازارهای سرمایه‌‌‌ای خارج شده و با کاهش تقاضا قیمت آنها را تحت‌تاثیر قرار دهد. پیش از این نیز شاهد بودیم که هر طرح فروشی برای خودرو توانست بخشی از نقدینگی را از بازارهای سرمایه‌‌‌ای دیگر جمع کند و نرخ‌ها را در آنها تا حدی تحت‌تاثیر قرار دهد.

    نکته قابل‌توجه دیگر، غیبت برخی از واردکنندگانی است که پیش از این بیشترین محصولات عرضه‌شده را به خود اختصاص داده بودند. در دوره‌‌‌های قبل خودروهای خارجی شرکت‌هایی مانند معین‌خودرو، سایپا، کرمان‌موتور، بهمن‌موتور و مدیران‌خودرو سهم قابل‌توجهی از محصولات عرضه‌شده در لیست وزارت صمت را به خود اختصاص داده بودند و به تعبیری در سر لیست وارد‌کنندگان خودرو به کشور قرار گرفته بودند، اما در دور جدید از میان این شرکت‌ها تنها نام سایپا دیده می‌شود. علاوه بر این حضور پررنگ ایران‌خودرو در این دور فروش نیز قابل‌توجه است. همچنین به نظر می‌رسد سایپا تغییراتی در ترکیب خودروهای وارداتی خود داشته‌‌‌ است. دومین خودروساز بزرگ کشور پیش از این در حوزه واردات تنها بر ورود خودروی چانگان‌‌‌ تکیه داشت، اما در لیست جدید خودروهای وارداتی عرضه‌شده توسط سایپا نام تویوتا کرولا نیز دیده می‌شود.

    نکته قابل‌توجه دیگر این است که بالاخره پای BYD به بازار خودروی ایران باز شده است. در لیست بارگذاری‌شده در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، نام مدل Song Plus PHEV شرکت BYD دیده می‌شود. این خودرو قرار است با قیمت 2میلیارد و 231میلیون تومان به فروش برسد. البته باید توجه داشت که تمامی قیمت‌های بارگذاری‌شده در این لیست «قیمت در مبادی ورودی» است و هزینه‌‌‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل بیمه شخص ثالث، مالیات ارزش‌افزوده، هزینه‌‌‌های شماره‌‌‌گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و... به آن اضافه خواهد شد که عموما چیزی حدود 15‌درصد قیمت اعلام‌شده را افزایش می‌دهد. بنابراین احتمالا BYD واردشده با قیمتی حدود 2میلیارد و 700میلیون تومان به دست مشتریان خواهد رسید. گرچه پیش از این چینی‌‌‌ها حضور پررنگی در بازار خودروی ایران داشتند، اما این اولین حضور مشهورترین خودروساز چینی در بازار کشور است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط