عصر خودرو- ساعت هشت و وسی دقیقه غروب یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۴۶ فردای روز بازدید شاه از (ایران ناسیونال) به افتخار پیروزی کارگران ایرانی در ساخت اتومبیل پیکان، مجلس جشن باشکوهی در هتل ونک ترتیب دادیم و این مراسم عظیم و بی سابقه که با شرکت گروه کثیری از ارزندهترین هنرمندان کشور برگزار شد مستقیماً از تلویزیون ملی ایران پخش شد. در این برنامه ابتدا سرود پیروزی کارگر که آهنگ آن از انوشیروان روحانی، موسیقیدان برجسته و شعرش سرودۀ معینی کرمانشاهی است اجرا شد و مورد توجه فوقالعاده حضار قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از انتخاب، کتاب «پیکان سرنوشت ما» با گردآوری و نگارش مهدی خیامی توسط نشر نی در سال 97 منتشر شده است. این کتاب، خاطرات احمد خیامی، موسس ایران ناسیونال (ایران خودرو)، فروشگاههای کوروش و بانک صنعت و معدن است.
جشن پیکان
ساعت هشت و وسی دقیقه غروب یکشنبه 24 اردیبهشت 1346 فردای روز بازدید شاه از (ایران ناسیونال) به افتخار پیروزی کارگران ایرانی در ساخت اتومبیل پیکان، مجلس جشن باشکوهی در هتل ونک ترتیب دادیم و این مراسم عظیم و بی سابقه که با شرکت گروه کثیری از ارزندهترین هنرمندان کشور برگزار شد مستقیماً از تلویزیون ملی ایران پخش شد. در این برنامه ابتدا سرود پیروزی کارگر که آهنگ آن از انوشیروان روحانی، موسیقیدان برجسته و شعرش سرودۀ معینی کرمانشاهی است اجرا شد و مورد توجه فوقالعاده حضار قرار گرفت.
سپس اسدالله پیمان از طرف تلویزیون ملی بابت افتخار بزرگی که با ساختن پیکان نصیب ملت ایران شده است تبریک گفت و افزود تلویزیون ملی برنامهای با نام «بزرگان «روز دارد و امشب ما به همین مناسبت یک کارگر ایرانی را به عنوان بزرگ روز انتخاب میکنیم. پس از سخنان، پیمان گوینده «رادیو ایران» تقی روحانی برنامههای هنری را اعلام کرد و گروه جاز تک خالها و روان بخش و خانم پرتو و آقای عارف و خانم رامش و گروه آکروبات صابر آتشین و خانم گوگوش و هنرمندان ارزنده دیگری چون پرویز یاحقی ایرج و مهستی و ارکستر «اعجوبهها» به ترتیب برنامههایی اجرا کردند.
طی مراسم جشن مرحله اول قرعه کشی سه دستگاه پیکان با گردونه برقی و تحت نظارت نمایندگان دادستان و وزارت دارایی انجام شد و کمال الدین مستجاب الدعوه نتیجه را اعلام کرد. در این مراسم، تعداد زیادی سبد گل از طرف صاحبان صنایع و و طبقات مختلف مردم به هتل ونک میرسید و مردم مرتب تلفنی کارگران را مورد تشویق قرار میدادند ساعت دوازده و نیم شب، برنامه جشن با رقص دست جمعی کارگران در حالی که مدعوین آنها را گلباران میکردند به پایان رسید.
هم حسین دانشور آجودان مخصوص شاه و همکار ایران ناسیونال از خبرنگاران دعوت کرد در مجموعه ایران ناسیونال در جاده کرج به تماشای نخستین اتومبیل ساخت ایران بروند. او در حالی که خودروی پیکان را به حضار نشان میداد در پاییز 1346. Ch intel CORE اعلام کرد به زودی کارگران این کارخانه صاحب بهترین اتومبیلها خواهند شد. اگرچه پیکان و حتی پیکان جوانان که در همان سال اول به بازار آمدند در آن زمان در مقایسه با اتومبیلهای آمریکایی و اروپایی وارداتی بهترین، نبودند به سرعت اتومبیل طبقه متوسط و اتومبیل دوم طبقه مرفه شدند.پیکان بدون آنکه اجزای آن در کشور ساخته شود خودروی ملی ایرانیان شد.