فونیکسریمکسبهتام

بستن کمربند در چند کشور اجباری است؟

عصر خودرو : سازمان جهانی بهداشت (WHO) در آخرین گزارش از وضعیت ایمنی جاده‌ها اعلام کرد: کشورهای بسیاری برای افزایش ایمنی جاده‌ها اقدام کرده‌اند اما هنوز لازم است تصمیمات بیشتری در این زمینه اتخاذ و اجرایی شوند.

بستن کمربند در چند کشور اجباری است؟
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶:۰۰

    به گزارش  پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، در سه سال گذشته 17 کشور جهان حداقل یکی از قوانین خود را با اقداماتی چون اجبار به بستن کمربند ایمنی، ممنوعیت رانندگی پس از مصرف مواد الکلی،‌ جلوگیری از رانندگی با سرعت بالا و استفاده از کلاه ایمنی هم راستا کرده‌اند.

    «مایکل بلومبرگ» از شهرداران شهر نیویورک و بنیان‌گذار موسسه Bloomberg Philanthropies گفت: با وجود قوانین جدی‌تر و زیرساخت‌های هوشمندتر نزدیک به نیم میلیارد نفر از مردم سراسر جهان نسبت به چند سال گذشته در سوانح جاده‌ای از ایمنی بهتری برخوردار هستند. همچنین این فرصت را داریم که اقدامات بیشتری را به خصوص در اعمال قوانین اتخاذ کنیم. مرگ هر انسان در سانحه رانندگی امری قابل پیشگیری است و این گزارش می‌تواند به سیاست‌گذاران کمک کند تا با متمرکز ساختن تلاش‌های خود، جان انسان‌های بیشتری را حفظ کنند.

    در گزارش جهانی تهیه شده توسط موسسه Bloomberg Philanthropies آمده است: 105 کشور جهان از قانون اجباری بودن بستن کمربند ایمنی برخوردارند که اجرای آن برای تمامی سرنشینان الزامی است. در 47 کشور جهان قانون رانندگی با سرعت مناسب اعمال می‌شود که مشخص کننده حداکثر محدودیت سرعت 50 کیلومتر بر ساعت است و به مقامات محلی اجازه می‌دهد تا محدودیت‌های سرعت را بیشتر کاهش دهند. علاوه بر این در 44 کشور جهان استفاده از کلاه ایمنی برای سرنشینان وسیله نقلیه اجباری است. با این وجود ضرورت دارد توجهات بیشتری به منظور حفاظت از افراد آسیب‌پذیر و ارتقای ایمنی خودروها در نظر گرفته شود.

    موتورسواران از جمله افراد آسیب‌پذیر در سوانح رانندگی هستند که 23 درصد تمامی مرگ و میرهای ناشی از سوانح رانندگی را به خود اختصاص می‌دهند. در بسیاری از مناطق این مشکل رو به افزایش است به طور مثال در منطقه‌ای از آمریکا سهم مرگ و میر موتورسواران از تمامی فوتی‌های سوانح رانندگی بین سال‌های 2010 تا 2013 از 15 به 20 درصد افزایش یافته است. در مناطق جنوب شرق آسیا و غرب اقیانوس آرام یک سوم تمامی مرگ و میرهای جاده‌ای از میان موتورسیکلت سواران است.

    به گزارش سایت اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت، همچنین عابران پیاده و دوچرخه سواران از جمله افرادی هستند که در سوانح رانندگی از پایین‌ترین میزان ایمنی برخوردار هستند و به ترتیب 22 و 4 درصد از فوتی‌ها در جهان را تشکیل می‌دهند.

    دکتر «اتیین کروگ»، مدیر دپارتمان مدیریت بیماری‌های غیرواگیر، معلولیت، خشونت و پیشگیری از آسیب‌ها در سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: سیاست گذاران باید در مورد سیاست‌های حمل و نقل بازنگری کنند. ارتقای سیستم حمل و نقل عمومی همچنین فراهم ساختن فضای ایمن برای پیاده روی و دوچرخه سواری ما را ملزم می‌سازد تا به این موضوع توجه کنیم که چگونه افراد و خودروها با یکدیگر در جاده‌ها شریک هستند. نبود سیاست‌های مناسب برای گروه‌های آسیب پذیر جامعه موجب می‌شود افراد بیشتری در سوانح رانندگی جان خود را از دست بدهند و به شهرها آسیب برسد. در صورتی که ایمنی افراد برای پیاده روی و دوچرخه سواری بیشتر شود تعداد مرگ‌و میرها کاهش یافته، فعالیت جسمی بیشتر شده، کیفیت هوا ارتقا یافته و شهرها مطلوب‌تر می‌شوند.

    همچنین در این گزارش آمده است که برخی خودروهای فروخته شده در 80 درصد تمامی کشورهای جهان از استانداردهای اولیه ایمنی برخوردار نیستند و این وضعیت در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط که نزدیک به 50 درصد از 67 میلیون خودروی مسافربری جدید در سال 2014 در آنها تولید شده، وخیم‌تر است.

    طبق آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت از وضعیت ایمنی جاده‌ها، هر سال حدود یک میلیون و 250 هزار نفر در جهان در نتیجه سوانح رانندگی جان خود را از دست می‌دهند.

    «مارگارت چان» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: آمار مرگ و میرهای ناشی از سوانح جاده‌ای رقم غیرقابل قبولی است و بیشتر این قربانیان از میان افراد ضعیف در کشورهای فقیر هستند. هرچند تعداد مرگ و میرهای ناشی از سوانح رانندگی با وجود افزایش تعداد وسایل نقلیه در سراسر جهان ثابت مانده است. همچنین در سه سال اخیر در 79 کشور جهان تعداد فوتی‌های سوانح رانندگی کاهش یافته در حالی که در 68 کشور افزایش پیدا کرده‌ است.

    بنابراین گزارش، کشورهایی که بیشترین موفقیت را در کاهش تعداد مرگ و میرهای سوانح رانندگی داشته‌اند با ارتقای قانون‌گذاری، اعمال دقیق آن و ساخت جاده‌ها و خودروهای ایمن به این پیروزی دست یافته‌اند.

    در گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکید شده که سرنشینان وسایل نقلیه و عابران پیاده در سراسر جهان به طور نابرابری در سوانح رانندگی محافظت می‌شوند. همچنین شکاف بزرگی بین کشورهای ثروتمند و کشورهایی با درآمد پایین و متوسط جهان از این حیث وجود دارد. کشورهای با درآمد پایین و متوسط با وجود آنکه تنها 54 درصد خودروهای جهان را در خود جای داده‌اند، شاهد 90 درصد سوانح رانندگی هستند. همچنین کشورهای اروپایی در میان کشورهای ثروتمند، پایین‌ترین میزان مرگ و میر را دارند و بالاترین آمار این تلفات به قاره آفریقا اختصاص یافته است.

     

    برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۷۰۷
        • خودرو امروز ۷۰۶
        • خودرو امروز ۷۰۵
        • خودرو امروز ۷۰۴
        • خودرو امروز ۷۰۳
        • خودرو امروز ۷۰۲
        • خودرو امروز ۷۰۱
        • خودرو امروز ۷۰۰
        • خودرو امروز ۶۹۹
        آخرین بروزرسانی ۷ روز پیش
        آرشیو