عصر خودرو- رئیس گروه آلودگی هوا و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: راهکارهای اجرایی برای کاهش آلودگی هوا بدون همراهی شهروندان راه به جایی نمیبرد بنابراین مهمترین عامل کاهش آلودگی هوا مشارکت آگاهانه مردم است.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، زهره حسامی،با اعلام این مطلب اظهار داشت: در سالهای اخیر آلودگی هوا به تهدیدی جدی برای سلامت، بهداشت و محیط زیست شهروندان کلانشهرها به ویژه شهروندان تهرانی تبدیل شده است.
رئیس گروه آلودگی هوا و بهینه سازی مصرف انرژی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه تا سال 86 مهمترین آلاینده شهر تهران، گاز منوکسیدکربن با منشاء انسانساز بوده است افزود: با اقدامات انجام شده در زمینه بهبود کیفیت سوخت و خودروها (جایگزینی سی ان جی به جای بنزین و از رده خارج نمودن خودروهای فرسوده) و همچنین بهبود رفتارهای اجتماعی مردم، این آلاینده به شدت کاهش یافته و در حد سالم و پاک قرار گرفته است.
حسامی با اشاره به اینکه تعداد روزهای ناسالم ناشی از منواکسید کربن در سال 81، 162 روز بوده تصریح کرد: این در حالی است که این رقم در سال 91 به صفر رسیده است.
وی گفت: با این وجود 60 درصد روزهای سال 90، 40 درصد روزهای سال 91، 44 درصد از روزهای سال 92، 32 درصد از روزهای سال 93 و 22 درصد از روزهای سال 94 تا 16 آبان ماه در شرایط ناسالم بوده است که دلیل عمده آن وجود ذرات معلق است.
حسامی با بیان اینکه یکی از عواملی که در فصول سرد سال باعث تشدید آلودگی هوا می شود، پدیده وارونگی دما (اینورژن) است افزود: در حالت عادی هرچه از سطح زمین فاصله بگیریم (لایه تروپوسفر یا اولین لایه مجاور سطح زمین) و به طرف بالا پیش رویم هوا سردتر میشود. حال اگر وضعیت توزیع عمودی دما در این لایه برعکس شود به آن وارونگی دما میگویند. وقوع این پدیده به خودی خود یک پدیده طبیعی است و خطری را متوجه انسان و جانداران نمیکند. اما در کلانشهرهای آلوده مانند شهر تهران، محبوس شدن هوای سرد توسط لایهای از هوای گرم و ایجاد پوشش غیرقابل صعود و انباشته از هوای آلوده که روی شهر را می گیرد و تمام آلودگیهای به وجود آمده در شهر را زیر این طبقه جمع میکند، باعث تشدید آلودگی میشود.
وی تاکید کرد: آلودگی هوا تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت انسان و محیط زیست دارد که از آن جمله می توان به بیماری های آمفیزم، برونشیت مزمن، حساسیت، آسم، سرطان ریه، معده و تشدید بیماریهای قلبی و ریوی اشاره کرد.
رئیس گروه آلودگی هوا و بهینه سازی مصرف انرژی در ادامه با اشاره به اینکه راهکارهای اجرایی برای کاهش آلودگی هوا بدون همراهی شهروندان راه به جایی نمیبرد به برخی از این راهکارها از جمله: تغذیه مناسب و خودداری از خوردن فست فودها (غذاهای آماده) و مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده مثل چیپس و انواع کنسرو در هنگام بروز پدیده آلودگی هوا، مصرف شیر و ماست کم چرب، میوه ها و سبزیجات تازه برای دفع مسمومیت از بدن به ویژه مسمومیت ناشی از سرب، خودداری از دوچرخهسواری و انجام ورزشهای دسته جمعی در فضاهای باز (مانند بوستان ها)، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی به منظور تردد، شستشویی دست و صورت جهت جلوگیری از پیری زودرس پوست با مواد شوینده بهداشتی، استفاده از ماسک هنگام خروج از منزل در صورت ضرورت، خروج گروهای حساس (کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و تنفسی) از منزل فقط در مواقع ضروری توصیه می شود.
حسامی با بیان اینکه مشارکت عمومی و آگاهانه مردم برای رفع آلودگی هوا مهمترین عامل در کاهش آلودگی است تصریح کرد: راهکارهای اجرایی برای کاهش آلودگی هوا بدون همراهی شهروندان راه به جایی نمیبرد و این مشارکت هم موجب ارتقاء سلامت خود شهروندان و هم کاهش آلودگی هوا خواهد شد.
برای آگاهی از تازه های جهان خودرو، جدیدترین قیمت ها و بازار خودرو ایران اینستاگرام خودرو امروز را دنبال کنید و جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر خودرو (https://telegram.me/asrekhodro ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.