فونیکسریمکسبهتام

قاچاق قطعات خودرو، پاشنه آشیل رونق صنعت خودروسازی ایران

عصر خودرو- شماری از تولیدکنندگان قطعات و لوازم یدکی خودرو و فعالان صنعت خودروسازی در نمایشگاه کشوری اراک، پدیده قاچاق قطعات خودرو را پاشنه آشیل رونق این صنعت دانستند و خواستار سیاست های اصولی در جلوگیری از ورود اقلام بی کیفیت مرتبط با این صنعت شدند.

قاچاق قطعات خودرو، پاشنه آشیل رونق صنعت خودروسازی ایران
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، آنان می گویند: قلب تپنده راهبردهای اقتصاد مقاومتی در کشور حمایت از تولید داخلی است اما، حجم بالای واردات قطعات خودرو و همچنین محصولات ساخته شده در این حوزه باعث شده است که صنعت خودروسازی داخلی ضربه سنگینی را متحمل شود.
    آنان افزودند: یکی از مهم ترین چالش های دولت تدبیر و امید ایجاد فضای مناسب کسب و کار و رونق تولید است اما، این موضوع به دلیل حجم بالای ورود کالاهای قاچاق بی کیفیت در صنعت خودرو تحت تاثیر قرار گرفته به گونه ای که در برخی مواقع شاهد تعطیلی کارگاه های داخلی به دلیل اشباع بازار از محصولات وارداتی و قاچاق هستیم.
    پدیده قاچاق کالا، آثار سوء اقتصادی و اجتماعی گسترده دارد و ظرفیت خودروسازی ایران باید با حمایت اصولی و سیاست های مناسب از چالش های قاچاق در امان بماند تا بتواند در زنجیره تولید و اشتغالزایی عرض اندام کند.
    به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت پویا الکترونیک مستقر در هفتمین نمایشگاه تخصصی خودرو و قطعات یدکی و صنایع وابسته در اراک، گفت: قاچاق قطعات خودرو جان تولید کننده داخلی را گرفته است و تداوم این روند هر روز شریان های پویایی این صنعت را ضعیف تر می کند.
    علی صداقت افزود: ورود بی سامان کالاهای بی کیفیت به ویژه در عرصه صنایع خودرویی بازارهای کشور را اشباع کرده و تولید داخلی در چنین شرایطی با مشکلات متعدد مواجه شده است.
    وی اظهار کرد: یکی از نگرانی های موجود در خصوص وجود اقلام خودرویی بی کیفیت، مسامحه و حل آن به شیوه خارج از ضوابط قانونی است.
    صداقت گفت: متاسفانه در سال های اخیر شیوه مرسوم برای از بین بردن رد قاچاق با پرداخت مابه تفاوت اظهار نشدن کالا و یا کم اظهاری ها رخ نموده و با این روش اتهام قاچاق به سطح یک تخلف عمومی تنزل یافته است.
    وی اظهار کرد: در اقتصاد سالم تمامی فعالیت های اقتصادی ثبت و ضبط می شود اما ،دسته ای از فعالان اقتصادی به ویژه در حوزه اقلام خودرویی مایل به چنین امری نیستند و لذا موجبات شکل گیری اقتصاد زیرزمینی را فراهم آورده اند.
    وی بیان کرد: از مهم ترین مصادیق اقتصاد زیرزمینی، پدیده قاچاق کالا و ارز است که نظام اطلاعات اقتصادی کشور را مختل و تصمیم گیری اقتصادی را با مشکل رو به رو می کند و سیاستگذاری ها در این شرایط کارایی خود را از دست می دهند.
    مدیرعامل شرکت پویا الکترونیک افزود: در عرصه فعالیت تولید قطعات و لوازم خودرو ، واردکنندگان قاچاق به سهولت قابل شناسایی هستند اما، اقدام عملی برای برخورد قانونی با جریمه و جلوگیری از توزیع محصولات آن ها کمرنگ است.
    صداقت، بر تصویب و اجرای موثر قوانین در حوزه حمایت از صنایع خودرو تاکید کرد.
    مدیرعامل شرکت خودرویی امیرنیا نیز گفت: برگزاری نمایشگاه قطعات و لوازم خودرو به جای حمایت از تولیدات داخلی از تولیدات خارجی و شرکت ها حمایت می کند که این مهم از نقاط ضعف نمایشگاه ها است.
    محمدرضا کمالی افزود: در نمایشگاه بیشتر شرکت کنندگان شرکت های بازرگانی وارد کننده محصولات بی کیفیت چینی هستند و نمایشگاه به معنای واقعی محل معرفی محصولات داخلی و ملی نیست.
    وی اظهار کرد: حمایت از محصولات داخلی در حد حرف باقی مانده و اقدام عملی در پشتیبانی از این هدف متعالی نشده و برگزاری برخی نمایشگاه ها، کمبود غرفه و امکانات گرمایشی و سرمایش رغبت تولید کنندگان را کاهش داده است.
    وی گفت: به تازگی نمایشگاه بین المللی اراک به سمت بها دادن به شرکت های تولیدی داخلی قدم برداشته و در راستای اهداف برنامه ریزی شده گام برمی دارد که قابل تقدیر است.
    کمالی، مهمترین چالش حوزه قطعه سازان را قاچاق بی امان محصولات بی کیفیت چینی و هندی عنوان کرد و افزود: فعالان بخش تولیدات محصولات خارجی می کو شند با کسب بیشترین سود، محصول با ظاهر جذاب اما بی کیفیت را به دست مشتری برسانند و با از دست دادن بازار به علت فقدان کیفیت برند را تغییر داده و این چرخه ادامه می یابد.
    مدیرعامل شرکت امیرنیا گفت: با اجرای برجام و آغاز همکاری با شرکت های خارجی ،دولت باید برنامه ای برای کنترل واردات خودرو و قطعات به کشور داشته باشد، این ،جان کلام خودروسازان داخلی است.
    کمالی افزود : البته هیج کس موافق نیست درهای کشور به محصولات خارجی بسته شود اما با رفع تحریم ها وهموار شدن فعالیت های اقتصادی باید ابتدا با جذب سرمایه زنجیره تولید خودرو را رقابتی کرد و سپس عرصه را باز گذاشت.
    وی با اشاره به حضور مستمر شرکت های خودروساز خارجی برای سرمایه گذاری مشترک در ایران افزود: حضور این شرکت ها در صنعت خودرو ی ایران موثر است اما پیش از هرگونه اقدامی باید بسترها و شرایط سرمایه گذاری در تولید و صنعت در داخل که به طور معمول مورد بی مهری و کم توجهی مسئولان و شبکه بانکی است، فراهم شود.
    به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت : رویه شبکه بانکی به گونه ای است که همسویی لازم را با تولید کنندگان ندارد و هنور این باور که برای گشودن گره کور اشتغال و صنعت باید همراهی همه بخش ها باشد، نهادینه نشده است
    مدیر اداره شرکت کوشان ورزان تولید کننده کمک فنر خودرو نیز در نمایشگاه اراک، گفت: خودروسازان برای معرفی توانمندی های خود نیازمند عرضه محصولات و قابلیت ها هستند اما امکانات نمایشگاهی در خور این مهم نیست و باید ضعف های اساسی این حوزه به سرعت جبران شود.
    حمیدزندی وکیلی افزود: برگزاری نمایشگاه که ویترین قابلیت های کشور است امروز به دست دلالان افتاده تا از اجاره محل، درآمد کسب کنند و توجهی به تولید کننده داخلی نیست و اهم توجه به شرکت های بازرگانی است.
    وی اظهار کرد: در مبارزه با کالای قاچاق که کمر تولید کننده داخلی را شکسته، وضع قوانین سختگیرانه در تعرفه گمرکی ضروریست.
    وی گفت: در فضای پسابرجام شرایط به گونه ای است که شرکت های بزرگ قطعه سازی در نمایشگاه ها حضور دارند و شرایطی را ایجاد کرده که در بحث های کیفیت و دانش فنی تولید بتوان انتقال آن را برای ساخت خودروی با کیفیت در کشور فراهم کرد.
    زندی وکیلی افزود: در فضای پسابرجام وزارت صنعت ، معدن و تجارت باید تعادلی را ایجاد کند که تولید داخل دچار بحران نشود و خسارت ناشی از مراودات بین المللی به وجود نیاید.
    نایب رئیس هیات مدیره قطعه سازان خودرو کشور با بیان اینکه بعد از اجرای برجام فضای فعالیت اقتصادی رو به رشد است، گفت: باید در سایه این توافق ارزشمند، مشکلات تولید کنندگان خودرو و به ویژه قطعه سازان به صورت ویژه دیده شود و راهکارهای گره گشا و تسهیلگر اجرایی شود.
    احمدرضا رعنایی افزود: عمده مشکل کنونی قطعه سازان کشور رکود حاکم در فضای کسب و کار است که جو بازار را از رونق و فعالیت اقتصادی باز می دارد.
    وی اظهار کرد: اکثر محصولات تولیدی قطعه سازان به خطوط تولید خودروسازان ارسال می شود و چون خودرو سازان به تعهدات مالی خود در موعد مقرر عمل نمی کنند، شرکت های کوچک قطعه ساز در فشار برای تامین حقوق کارگران، بیمه، سرمایه در گردش و استفاده از دانش فنی روز هر روز بیشتر له می شوند.
    نایب رئیس هیات مدیره تخصص همگن انجمن قطعه سازان گفت: جمع موانع مذکور باعث شده تا از اجرای برجام نقطه قوتی نصیب تولیدکنندگان صنعت خودرو و به ویژه قطعه سازان نشود.
    رعنایی افزود: رکود حاکم بر بازار باعث شده تا قطعه سازان و شرکت های تولیدی خودرو نیروهای خود را تعدیل کنند و کاهش نیرو آموزش دیده به سرمایه ملی آسیب وارد می کند.
    وی اظهار کرد: از دیگر مشکلات قطعه سازان قوانین و مقرراتی است که با سازمان های امور مالیاتی و تامین اجتماعی دارند.
    وی توضیح داد: شرکت های تولیدی قطعه سازان مالیات خود را پرداخت می کنند اما وجه فروش محصولات با تاخیر یک ساله دریافت می شود و طولانی شدن معوقات به سرمایه این واحدها آسیب جدی وارد می کند و قدرت رقابت را از آنان می گیرد.
    نایب رئیس هیات مدیره قطعه سازان خودرو کشور گفت: دولت برای حمایت از کارفرمایان و قطع سازان تسهیلات بانکی را مقرر کرده است اما، سیستم بانکی تمایلی برای پرداخت وام به واحدها ندارد و با ایجاد موانع متعدد به مشکلات قطعه سازان دامن می زند.
    رعنایی افزود: برای رفع بخشی از مشکلات پیشنهاد می شود زمانی که سازمان های مالیاتی و تامین اجتماعی قصد دارند قوانین برای کمک به قطعه سازان ارائه کنند ، نماینده این بخش حضور داشته باشد تا مصوبات قابلیت اجرایی بیابند و بی استفاده نمانند.
    یکی از بازدیدکنندگان نمایشگاه خودرو و صنایع وابسته در اراک به خبرنگار ایرنا گفت: تنوع خودروها در هفتمین نمایشگاه کشوری خودرو در اراک پایین است اما کیفیت محصولات و تولیدهای جدید نسبت به قبل چشمگیر است.
    روهام فراهانی افزود: محصولات خودرویی عرضه شده در نمایشگاه اراک به خصوص سایپا از نظر قیمت تقریبا همتراز خودروهای وارداتی چینی است و اگر این رویه با قوت از سوی خودروسازان دنبال شود بی شک مردم تمایل به خرید خودروهای داخل را روز به روز بیشتر می کنند.
    این استاد دانشگاه، بر افزایش سطح کیفی خودروهای تولیدی و ارائه خدمات پس از فروش مناسب از سوی خودروسازان داخلی متناسب با استانداردهای جهانی و توانمندی های کشور تاکید کرد.
    فراهانی اظهار کرد: مشتریان خودروهای داخلی از نحوه ارائه خدمات پس از فروش نارضایتی دارند زیرا آن طور که انتظار دارند از خدمات پس از فروش مناسب برخوردار نیستند.
    وی گفت: عمده نارضایتی مردم در بخش ارائه خدمات پس از فروش به نسبت بخش های دیگر صنعت خودرو بیشتر است.
    یکی دیگر از بازدیدکنندگان نمایشگاه خودروی اراک نیز گفت: نمایشگاه از نظر دسترسی خوب است و با عرضه محصولات خودروی داخلی حمایت از تولید ملی هدفگذاری شده است.
    فرشته سرلک درباره انتخاب نوع خودرویی که قصد خرید آن را دارد، افزود: امکانات داخلی خوب خودرو، من و همسرم را جذب کرده و با مقایسه سایر مدلهای وارداتی تصمیم گرفتیم در این نمایشگاه با خرید خودرو از صنعت داخلی حمایت عملی کنیم.
    وی، درباره خدمات پس از فروش نیز توضیح داد: یکی از مزیت های خودرو ملی علاوه بر ایجاد اشتغال، دسترسی به خدمات و قطعات مورد نیاز است که از نگرانی خریداران و مصرف کنندگان می کاهد.
    این خانم خانه دار گفت: اغلب خودروهای عرضه شده در نمایشگاه تک سوز هستند و با توجه به آلودگی هوا طراحان و مجریان صنایع خودرویی کشور باید در واحد تحقیقاتشان برای تولید خودروهای دوگانه سوز برنامه های جدی داشته باشند.
    کارمند یکی از دوایر دولتی اراک نیز در حین باز دید از نمایشگاه خودروی کشور در اراک به خبرنگار ایرنا گفت: محصولات عرضه شده در نمایشگاه جدید نیست و تمامی آن ها نمونه سال های گذشته است و انتظار است که صنعت خودروسازی داخل خلاقیت های بیشتری داشته باشد و با رونمایی محصولات جدید هر روز به خیل مشتریانش بیفزاید.
    میثم خیری درباره خدمات پس از فروش خودروهای ایرانی افزود: شرکت های خودرو ساز داخلی با تکیه به شبکه خدمات پس از فروش و نمایندگی های متعدد در سراسر کشور می توانند سهم بازار خود را در برابر ورود خودروهای خارجی حفظ کنند.
    وی اظهار کرد: تا زمانی که خودروهای تولیدی نتواند خدمات پس از فروش قابل قبول برای خریداران ارائه کند از نظر مردم قابل پذیرش نیستند و کنار گذاشته می شوند.
    خیری با بیان اینکه مردم به دنبال خدمات خوب هستند، ادامه داد: خدمات پس از فروش باید موجب رضایت مشتریان شود و پذیرش رویکرد مشتری گرایی به الزامی برای شرکت های واردکننده خودرو تبدیل شود.
    مجری این نمایشگاه در حاشیه آیین گشایش نمایشگاه در گفت و گو با ایرنا گفت: 35 شرکت آخرین دستاوردهای صنعت خودرو ایران را در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار داده اند.
    محمدعلی ترحمی افزود: این نمایشگاه با هدف ایجاد بازار رقابتی بین تولید کنندگان، فراهم کردن زمینه لازم برای مبادلات علمی، تخصصی و تجاری و توسعه بازار برپا شده است.
    وی گفت: این نمایشگاه در فضایی به وسعت 3500 مترمربع و با حضور شرکت های بازرگانی از سراسر کشور شامل شرکت های مرتبط با صنعت خودرو سازی و قطعه سازی با هدف ایجاد ارتباط مستقیم بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان برگزار شده است.
    مدیرعامل شرکت بازرگانی ایدرو گفت: شرکت های سایپا، پارس خودرو، سایپا کاشان، بن رو، سایپا یدک، رینگ سایپا ، فنر سازی زر، پلاسکو کار و مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) با ارائه جدیدترین دستاوردهای خود، گروه خودروسازی سایپا را در این نمایشگاه همراهی می کنند.
    وی اظهار کرد: گروه خودرو سازی سایپا در هفتمین نمایشگاه خودرو و قطعات وابسته اراک، خودروهای سراتو، آریو تاکسی، سایپا 151، ساینا، H230 ، H220 ، چانگان CS35 ، برلیانس H320 ، برلیانس H330 ، ون هایس، ریچ، ساندرو، ساندرو کراس، پادرا و دورکا را در معرض دید بازیدید کنندگان قرار داده است.
    ترحمی گفت: با توجه به شرایط پسا تحریم و گشایش پنجره های جدید برای صنعت خودرو شرکت نمایشگاه های استان مرکزی با همکاری شرکت بازرگانی بین المللی ایدرو بر آن شد تا با حضور شرکت های خودروساز و قطعه سازان از سراسر کشور برای ایجاد فضایی رقابتی و معرفی قابلیت ها و ظرفیت های موجود قدم برداشته و کارشناسان و علاقه مندان این صنعت را به دیدن این نمایشگاه دعوت می کند.
    مدیرعامل شرکت بازرگانی ایدرو افزود: حضور شرکت های ایران خودرو و سایپا به عنوان دو قطب خودروسازی کشور به همراه شرکت ها و زیر مجموعه های تخصصی در طراحی، مهندسی، تولید، فروش و خدمات پس از فروش که آخرین دستاوردها و محصولات جدید را در این نمایشگاه به نمایش گذاشته اند خود گویای غنای کیفی و شکوه نمایشگاه این دوره است که حضور و استقبال گسترده کارشناسان ، متخصصان و عموم مردم را به همراه دارد.
    شرکت نمایشگاه های بین المللی اراک بزرگترین مرکز نمایشگاهی غرب کشور است که 10 هزار متر مربع فضای سرپوشیده دارد.
    گزارش از معصومه ابراهیمی

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط