تثبیت قیمت خودرو برای سال جاری کار دشواری است

: با توجه به افزایش قیمت برخی خدمات، تثبیت قیمت خودرو در سال جاری کار بسیار دشواری است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از موج، کاظم محمدی نیکخواه دبیر اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو، با بیان این مطلب گفت: «تنها چند روز از آغاز کار سال جاری نگذشته که قیمت برخی کالاها و خدمات افزایش یافته است. به عنوان نمونه با افزایش ۲۰ درصدی تعرفه های بیمه شخص ثالث، قیمت خودروهای صفر کیلومتر داخلی افزایش یافته است.»
وی با اشاره به اینکه چنانچه یارانه ها قطع شود و یا نشود، باز هم بسیاری از خدمات که در ارتباط با صنف خودرو است افزایش می یابد، اظهار داشت: «بنابراین هزینه عوامل تولید در سال جاری نه تنها کاهش نمی یابد بلکه احتمال افزایش آنها نیز زیاد است.»
محمدی نیکخواه در پاسخ به اینکه کاهش تعرفه واردات خودرو چه تاثیری بر قیمت خودروهای خارجی خواهد گذاشت، تاکید کرد: «چنانچه کاهش ۲۰ درصدی تعرفه گمرکی خودروهای وارداتی تحقق یابد فقط در کل قیمت خودروهای خارجی ۱۰ درصد اثر گذار است و این درصد نیز به دلیل افزایش دیگر عوامل خدمات واردات اثر چندانی نخواهد داشت.»
وی اضافه کرد: «به عنوان نمونه هزینه حمل خودروهای وارداتی و دیگر عوامل واردات در سال جاری رو به افزایش است، بنابراین فرضیه کاهش قیمت خودروهای وارداتی همزمان با کاهش ۲۰ درصدی تعرفه واردات خودرو مردود است.»
دبیر اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو، تعداد ورود خودروهای خارجی در سال گذشته را حدود ۴۰ هزار دستگاه عنوان کرد و یادآور شد: «فرآیند خرید خودرو وارداتی و ترخیص آن زمان گیر و کاری دشوار است و از طرفی سود آن برای سرمایه گذاران این بخش بالا نیست، بنابراین تعداد محدودی از افراد حاضرند با این وضع دشوار خودرو خارجی وارد کنند.»
وی در پاسخ به اینکه آیا خودروهای خارجی دست دوم در کشور می توانند بر بازار خودروهای ساخت داخل صفر کیلومتر تاثیرگذار باشد، گفت: «چنانچه فرض کنیم که قیمت دست دوم خودروهای لوکس وارداتی مدل پائین به خودروهای صفر کیلومتر داخلی نزدیک شود در آن زمان بحث خدمات پس از فروش مطرح می شود؛ چراکه خودروهای مستهلک خارجی به خدمات پس از فروش نیاز بیشتری دارد.»
محمدی نیکخواه ادامه داد: «همچنین از ابتدای واردات خودرو تاکنون حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو خارجی به کشور وارد شده است، بنابراین تعداد اندکی خودرو دست دوم وارداتی در کشور وجود دارد که از لحاظ فنی و بدنه سالم است.»
دبیر اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو، با بیان اینکه اکنون خودروهای داخلی با توجه به امکانات رفاهی و ایمنی رقبای جدی برای خودروهای وارداتی محسوب می شود، اظهار کرد: «ارزان ترین خودرو وارداتی دست دوم که در حد سلامت باشد بیش از ۲۲۰ میلیون ریال قیمت دارد بنابراین کمتر کسی راضی می شود که خودروهای لوکس تولید داخلی را در این رده قیمتی رها کند و سراغ خودرو دست دوم وارداتی برود.»
وی بیان کرد: «خودروهای دست دوم وارداتی با توجه به دوره استهلاک آن، در خدمات پس از فروش پر هزینه است واز طرفی قطعات یدکی آن در برخی اوقات باید از کشورهای اطراف وارد شود که تا زمان خرید قطعه، خودرو در تعمیرگاه متوقف خواهد بود.»
محمدی نیکخواه در پایان خاطرنشان کرد: «مردم ما به دنبال خودرویی هستند که خدمات پس از فروش آن ضمن آنکه ارزان و بومی است در نزدیکی محل سکونت آنها قرار داشته باشد نه آنکه قطعات یدکی آن در دبی، کره و یا ژاپن واقع شده باشد.»

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.

این فرم توسط reCAPTCHA محافظت می‌شود. حریم خصوصی و شرایط استفاده گوگل اعمال می‌شود.