به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «عصر خودرو» به نقل از موج ، سید عبدالرزاق تفرشی مدیرعامل یک واحد تولیدی روکش تایر، با بیان این مطلب گفت: واحدهای فعال فعلی صنعت روکش تایر با کمتر از نصف ظرفیت واقعی خود فعالیت می کنند و باید بگویم آنهایی که باقیمانده اند یا آلوده این صنعت شده و مفری برای رهایی ندارند، یا عاشق آن با تمام معضلات و گرفتاری هایش شده اند.
وی کمبود نقدینگی، منجید، ضعف تشکیلاتی و مدیریتی، و تورم را به عنوان مهمترین موانع رشد و توسعه صنعت روکش تایر در ایران بر شمرد و اظهار داشت: خرید مدت دار مواد و فروش زیر قیمت، به دلیل ضعف نقدینگی، موجب شده است تا صرفه اقتصادی این صنعت به شدت به مخاطره افتد.
این فعال صنعتی با بیان اینکه ضعف نقدینگی موجب شده است تا نتوان از تمام ظرفیت موجود کارخانه های صنعت روکش تایر استفاده کرد، اضافه کرد: برای ارتقاء تکنولوژی ۲۰سال پیش و زنده کردن موجودی مرده به نام منجید و تبدیل آن به تایر باید نیروی انسانی مورد نیاز را تأمین، آموزش داد و بازآموزی کرد. همچنین تکنولوژی موجود را ارتقاء داد و ابزارهای مورد نیاز در این زمینه را تأمین کرد، و تجهیزات آزمون منجید، تایر، و مواد شیمیایی را تأمین نمود که ضعف نقدینگی منجر به عدم اجرای موارد فوق و نرسیدن به سطح کمی و کیفی مطلوب شده است.
وی در ادامه کمبود منجید را معضلی دانست که گریبان ریز و درشت فعالان صنعت روکش تایر را گرفته است و افزود: ما، به عنوان صاحبان این صنعت، نتوانستیم به بازارفعلی منجید راه پیدا کنیم، چراکه نه نقدینگی آن را داریم و نه تجربه اش را، لذا آن را تا دو برابر بهای واقعی خریداری می کنیم.
تفرشی همچنین پائین بودن کیفیت منجید را منجر به کاهش کیفیت تایر روکش شده دانست چراکه ۸۰ درصد کیفیت تایر روکشی به کیفیت منجید بر می گردد و گفت: دلایل پائین بودن کیفیت بیشتر منجید های جمع آوری شده در بازار شامل عدم وجود قوانین در کنترل عمق آج، مشکلات اقتصادی مصرف کنندگان و عدم آگاهی و یا بی توجهی مصرف کنندگان در نحوه استفاده از تایر است.
وی تاکید کرد: چنانچه تایر به موقع و قبل از نخ نما شدن و ترکیدن از زیر خودرو خارج شود، منجید بیشتری برای روکش به بازار عرضه می شود و واحدهای روکش تایر به ظرفیت واقعی خود نزدیک خواهند شد.
این تولیدکننده روکش تایر با بیان اینکه تجربه ثابت کرده واحدهای تولیدی، موجودی جان دار و دارای احساس بوده و هر گونه ضعف و یا سوء مدیریت، در روند عملکرد و خروجی آن ها تأثیر منفی می گذارد، از ضعف مدیریتی در این صنعت خبر داد و گفت: متاسفانه نگاه به صنعت روکش تایر بیشتر کارگاهی بوده است تا مهندسی، یعنی نگرش سیستمی ما در این زمینه ضعیف می باشد. و نگاهی متوازن به تمام عناصر تولید(۴m) نداشته است بطوریکه بیشتر سخت افزارنگر بوده ایم و کمتر نرم افزار نگر.
به گفته وی، برای رفع ضعف های مدیریتی در صنعت روکش تایر ابتدا باید نگاهمان به تولید و صنعت را تغییر دهیم، سپس برنامه تحول را تدوین، آن گاه با تأمین منابع آن را اجرا، پایش و بهینه کنیم.
تفرشی در پایان خاطرنشان کرد: هرگاه واحدهای روکش تایر توانستند برای سازمان های خویش طرح تجاری و یا برنامه حداقل سه ساله قابل قبولی را، به ویژه در حوزه های اجرایی، کیفی و منابع انسانی ارائه دهند، می توان آینده روشنی را برای این صنعت تصویر کرد، در غیر این صورت در بهترین حالت درجا خواهیم زد.
یک فعال صنعت روکش تایر:
کمتر از ۱۰ درصد کارخانه های روکش تایر کشور فعالند
: با توجه به اینکه فعالیت حدود ۹۰ کارخانه روکش تایر در کشور ثبت شده است هم اکنون کمتر از ۱۰ درصد این واحدها فعال هستند.
ارسال نظر
پس از بررسی تحریریه منتشر میشود.