به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، مهرداد سیجانی با اشاره به فعالیت سرویسهای حملونقل اینترنتی اظهار کرد: این سرویسها مجوز فعالیت اتحادیههای متبوع به خود را ندارند، زیرا فعالیت آنها ذاتا ربطی به اتحادیهها ندارد. شرکتی که کار حمل و نقل اینترنتی میکند یک سرویس واسط برای شناسایی و معرفی راننده به مسافر و درواقع یک شرکت فناوری اطلاعات است و باید از سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر) و فضای مجازی مجوز داشته باشد.
وی با بیان اینکه تمام تجارت این شرکتها، تجارت IT است و آنها از بستر IT استفاده میکند، گفت: ماهیت این شرکتها فناوری اطلاعات است. شرکتهای تجارت الکترونیک و اپراتورها نیز در عضویت سازمان نظام صنفی رایانهای قرار دارند، این شرکتهای حملو نقل هم در آن ردهاند که با استفاده از بستر فضای مجازی کسبوکار میکنند و اینکه خود کسبوکار چه ماهیتی دارد، از جمله حمل و نقل، در اولویت دوم است.
مسوول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران همچنین با اشاره به لزوم دریافت نماد اعتماد تجارت الکترونیک برای ادامه فعالیت سرویسهای حملونقل اینترنتی اظهار کرد: ضوابطی در بحث نماد اعتماد تجارت الکترونیک دیده شده و اصولا به افرادی که نماد اعتماد داده میشود که حائز شرایط مناسب باشند، ما نیز میتوانیم برای ساماندهی این موضوع به شرکتها کمک کنیم تا مجوز دریافت کنند.
سیجانی با اشاره به اعتراض به نداشتن مجوز سرویسهای حملونقل از سازمانهای متبوع بیان کرد: برخی میگویند این شرکتها به این دلیل که از ما مجوز ندارند، پس امنیت هم ندارند. بنابراین ما از کسانی که مجوز فعالیت ندارند دعوت میکنیم اولا به عنوان فعال تجارت الکترونیک و فعال فضای مجازی به عضویت سازمان نظام صنفی رایانهای دربیایند که قاعدتا هم باید عضو هم باشند. ما نیز کمک میکنیم مسیر قانونی و حقوقی گرفتن مجوزهای لازم طی شود به شکلی که این خدمات بتواند تامین امنیت خاطر مردم را هم داشته باشد.
وی ادامه داد: نکته دوم اینکه اگر فردی در اتحادیه تاکسیرانی یا اتحادیه موسسات اتومبیل کرایه بگوید ما به تاکسیها اجازه کار نمیدهیم، حق دارند در چارچوب خود با اعضایشان رفتار کنند، اما این سرویسهای حملونقل اینترنتی راننده های آزاد را میگیرند. گرچه راننده های آزاد هم باید قاعدهمند شوند، اما با توجه به حجم کار و نوع عملیات، پیشنهاد کلی من این است که این افراد در سازمان نصر فعال شوند و ما در کمیسیون فضای مجازی میتوانیم حقوق آنها را تعریف و حقوق مخاطب را هم در حوزه SLAها و موافقتنامهها لحاظ کنیم.
مسوول کمیسیون فضای مجازی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران با بیان اینکه به لحاظ خامی و استارتاپ بودن این موضوعها، شرکتها رافع تمام مسوولیتها شدند، افزود: در حال حاضر مسوولیت مسافران به عهده خودشان است که البته این خوب نیست و شرکت به لحاظ رفع مسوولیت این کار را کرده است، البته از طرفی از رانندگان تصویر ماشین و سوءپیشینه نیز گرفته میشود. در هر صورت ما میتوانیم به شرکتها کمک کرده و روابطی برقرار کنیم که بتوانند از ماشینها و روشهای دیگر نیز استفاده کنند.