به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، سردار تقی مهری روز دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این محدودیت ها در دستور العمل و آیین نامه جدید برای کسانی است که گواهی نامه پایه سوم را دریافت می کنند.
وی ادامه داد: ازماه آینده این دستورالعمل جدید اجرایی می کنیم از جمله اینکه رانندگانی که به تازگی گواهی نامه گرفته اند تا سه ماه حق رانندگی به تنهایی ندارند و باید یک نفر که دارای گواهینامه پایه دوم یا سوم است در کنار آنان بنشیند و یا باید بیش از یک سال از پایان گواهی نامه او گذشته باشد.
به گفته وی این افراد از ساعت 12 شب تا پنج صبح حق رانندگی ندارند ؛ ضمن اینکه تا یک سال هم حق رانندگی در خارج از شهر ندارند مگر اینکه مسافت طی شده تا 25 کیلومتر دربزرگراهای شهرها باشد.
وی ادامه داد: باید علامت اخطاری راننده مبتدی در سمت راست جلوی خودرو و در سمت چپ شیشه عقب خودرو نصب شود.
مهری ادامه داد: اگر راننده مبتدی دچار تصادف رانندگی حادثه ساز شود یا در تصادفات مقصر شناخته شود گواهی نامه اش، ضبط و به محل سکونت راننده یاد شده ظرف یک هفته ارسال می شود. راننده نیز موظف است تا یک ماه به محل ارسال گواهی نامه مراجعه و توسط پلیس به آموزشگاه های رانندگی معرفی شود .
وی اضافه کرد: این افراد باید 40 ساعت یعنی 24 ساعت عملی و 16 ساعت تئوری را طی و گواهی را دریافت کنند تا گواهی نامه به آنان تحویل شود.
این مقام انتظامی تمام این اقدامات را برای جلوگیری از تصادفات فوتی و جرحی بیان کرد.
رئیس پلیس راهور در مورد کسانی که موتورسیکلت جدید دریافت می کنند هم اظهارکرد: این افراد حق ندارند ازموتور بیش از125 سی سی استفاده کنند و از 10 شب تا پنج صبح هم حق رانندگی ندارند ؛ ضمن اینکه تنها می توانند در درون شهر رفت و آمد یا حداکثر تا 25 کیلومتر از خارج از شهر مجاز هستند که رانندگی کنند.
وی اضافه کرد: این طرح به مدت یک سال که از ماه آینده اجرا می شود و نیازمند دستورالعمل اجرایی است و باید به آموزشگاه ها و مراکز راهنمایی و رانندگی ابلاغ شود.
**ممنوعیت تردد خودرو فرسوده در کلان شهرها
وی در مورد خودروهای فرسوده هم چنین اظهار کرد: اخیرا هیات دولت مصوب کرده است که در کلان شهرها تردد خودروهای با سن فرسودگی ممنوع باشد و درصورت رویت چنین خودروهایی ، 500 هزار ریال جریمه صادر می شود.
مهری گفت: این کلان شهرها شامل تهران، کرج، تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز ، اهواز و اراک است ؛ ضمن اینکه سن فرسودگی خودروها در غیر کلان شهر ها متفاوت است.
رئیس پلیس راهور همچنین تاکید کرد که خودروی فرسوده در صورت مشاهده در هر 24 ساعت یک بار جریمه خواهند شد.
وی ادامه داد:به دنبال اجرایی شدن این طرح در داخل شهرها از طریق سامانه جدید هستیم که خودروهای فرسوده توسط دوربین های ثبت تخلف اعمال قانون می شوند اما این اعمال قانون در زمان حاضر توسط همکاران ما به صورت دستی انجام می شود که البته اجرای آن آغاز شده استو اقدامات فنی مکانیزه این جریمه ها در حال انجام است.
براساس این مصوبه سن سواری شخصی 20 سال، وانت 15 سال، تاکسی، 10 سال، مینی بوس و میدل باس ، 12 سال ،اتوبوس شهری، هشت سال، اتوبوس بیرون شهری، 12 سال ،کامیون و کشنده، 20 سال و موتورسیکلت هشت سال است.
وی ادامه داد: در سطح کشور یک میلیون و 350 هزار خودرو داریم که در سن فرسودگی است و از سن فرسودگی عبور کرده است و سه میلیون تا چهار میلیون هم در سن فرسودگی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: بحث خودروهای فرسوده در راستای تصمیمات دولت برای کاهش الودگی هوا به ویژه در کلان شهرها اجرا می شود؛ این درحالی است که 48 درصد اتوبوس های تهران فرسوده است.