به گزارش پایگاه خبری« عصرخودرو » ، بسیاری از جادهها در تمام کشورهای دنیا با آسفالت پوشانده میشوند. این ماده یک حسن و یک ضعف دارد. حسن آن اینست که جاذب سر و صدا است و ضعفش هم اینست که سریع در آن چاله و گودال ایجاد میشود.
اریک چالنگن کارشناس مواد از دانشگاه دلفت هلند در حال کار روی آسفالت جدیدی است. وی الیافهای فولادی را با آسفالت معمولی ترکیب کرده تا یک ماده رسانا ایجاد شود. زمانیکه یک ماشین خودالقایی بزرگ از روی این آسفالت عبور میکند گرما کمک میکند تمامی شکافها و ترکها از بین بروند. با توجه به اینکه برای ترمیم این آسفالت به این ماشین احتیاج است بنابراین این آسفالت به طور کامل خودترمیم شونده نیست ولی راحت تر ترمیم میشود.
این آسفالت خودترمیم شونده در 12 جاده هلند تست شده است. یکی از این جاده ها از سال 2010 افتتاح شده و هم اکنون در وضعیت عالی به سر میبرد. آسفالتهای معمولی حدود هفت تا 10 سال در شرایط مطلوب هستند و چالنگن میگوید که در سالهای آتی تفاوت ایجاد شده مشهود تر خواهد بود. آسفالت ابداعی جدید حدود 25 درصد گرانتر از آسفالتهای معمولی است اما دوام آن دو برابر است. دولت هلند با این آسفالت جدید میتواند سالانه 90 میلیون یورو در هزینه هایش صرفه جویی کند.