به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، شماری از مردم شهر کنگاور از پارک شدن خودروها در پیاده روها و گذرگاه های پیاده به عنوان نقض حقوق شهروندی یاد کرده و با ابراز گله و ناراحتی از این اقدام، اظهار داشتند: پیاده روها محل پارک خودروها نیست و ماموران راهنمایی و رانندگی باید با اتخاذ تدابیر جدی تر جلوی این کار ناخوشایند که نقض قوانین و مقررات محسوب می شود را بگیرند.
یک شهروند کنگاوری در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: صاحبان خودروها یقین بدانند که پارک کردن خودرو به عنوان یک اقدام بسیار ناپسند، موجب مزاحمت و تضییع حقوق عابران پیاده است و باید این عادت و رفتار غلط تغییر کند.
رضا سوسنی بیان کرد: وقتی عابران با خودروهای پارک شده در پیاده روها مواجه می شود به ناچار از سواره رو تردد خواهند کرد که این نیز ممکن است خطر برخورد با وسایط نقلیه عبوری را به همراه داشته باشد.
یک فعال جتماعی کنگاوری معتقد است؛ پارک وسایط نقلیه در معابر در مجموع خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی است و افرادی که خودروهای خود را در پیاده روها پارک می کنند باید مشمول جریمه شوند تا فرهنگ 'پیاده روها محل پارک خودرو نیست' جا بیفتد.
محمد حسین شجاعی اظهار کرد: برخی صاحبان وسایط نقلیه تنها به فکر آرامش و آسایش خود هستند و برای اینکه هدایت خودرو در اختیار به داخل پارکینگ ساختمان های محل سکونت کمی زمانبر است بنابراین بهتر می بینند در پیاده روها پارک کنند که متاسفانه این مشکل رفته رفته به عادت و فرهنگ غلط مبدل می شود.
یک ورزشکار کنگاوری هم در این راستا گفت: صاحبان خودروهای پارک شده در پیاده روها باید به آرامش و آسایش دیگران نیز توجه کنند چرا که این رفتار غلط ممکن است عواقب تلخ و ناگواری را برای عابرین به دنبال داشته باشد.
حسن اسماعیلی معتقد است: اینکه عده ای با این عمل ناپسند حقوق شهروندی را نادیده بگیرند به هیچ وجه کار صحیحی نیست و ماموران راهنمایی و رانندگی بهتر است ساده از کنار این موضوع رد نشده و حداقل برای ایجاد نظم و انضباط تذکری به صاحب خودرو بدهند تا شاید از این تخلف حذر کند.
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه چند پیش در گفت و گویی با انتقاد از برخی نمایشگاههای خودرو در خصوص اشغال پیاده روها اظهار کرد: به صورت ویژه در کرمانشاه طرح توقیف خودروهایی که در پیاده رو پارک کرده اند، به مرحله اجرا گذاشته میشود.
به گفته سرهنگ فضل الله شیری؛ تعرض به پیاده رو و معابر عمومی از سوی مغازه داران و نمایشگاههای اتومبیل تخلف محسوب شده و روان سازی ترافیک در محدوده این نمایشگاهها و همچنین پاکسازی پیاده روها و برگرداندن به عموم عابران و جلب رضایت شهروندان عزیز از جمله اهداف این طرح است که انتظار میرود عموم نمایشگاه داران عزیز و رانندگانی که اقدام به پارک خودرو در پیاده روها میکنند، ضمن آمر به معروف بودن خود در این زمینه، اجازه چنین تخلفاتی را به سایرین ندهند.
**با خودروهای متخلف بطور جدی برخورد می شود
رئیس پلیس راهور شهرستان کنگاور نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، برخورد جدی با خودروهای متخلفی که حقوق عابران پیاده رو نقض می کنند را از وظایف راهور می داند و می گوید: براساس بند پ ماده 161 آیین نامه راهنمایی و رانندگی، بند الف و ذ ماده 163 آیین نامه و ماده 12 قانون جدید راهور، پارک خودرو در داخل پیاده رو و حریم گذرگاه عابر پیاده ممنوع بوده و با رانندگان این دسته از خودروها به طور جدی برخورد میشود و ضمن اعمال قانون برای جلوگیری از سد معبر، به پارکینگ منتقل میشوند.
رضا زرانی به مکاتبات خود با دیگر نهادها اشاره کرد و افزود: در دی ماه سال جاری وجود خودروهای مزاحم در پیاده روها را به صورت مکتوب به شهرداری کنگاور اعلام کردیم و شورای ترافیک و دادستانی شهرستان هم در جریان این موضوع قرار گرفتند.
به گفته ی وی؛ ضمن اینکه برخورد و اعمال قانون با متخلفان بصورت روزانه در دستور کار پلیس راهور شهرستان کنگاور است، طرح های پاکسازی هم بصورت موقتی و هفتگی توسط استان ابلاغ می شود که تحت نظارت فرماندهی انتظامی شهرستان اجرا شده و نتیجه طرح به اطلاع فرماندهی استان می رسد و به نوعی فرماندهی استان نظارت مستقیم بر اجرای طرح ها دارند.
وی معتقد است؛ مشاغلی مزاحم همچون تعمیرگاههای خودرو، صافکاری ها، آپاراتی، تعویض روغنی ها و همچنین وجود نمایشگاههای خرید و فروش خودرو در سطح شهر پیاده روها را تسخیر کرده و باعث تضییع حقوق شهروندی به عنوان حق الناس می شود.
زرانی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری برای برای حل این معضل پیشنهاد می کنید، گفت: احداث پارکینگ در محدوده بازار و نقاطی که پزشکان متمرکز هستند و همچنین ساماندهی و نظارت بیشتر بر مشاغل مزاحم توسط شهرداری می تواند تا حدودی این رفتار غلط و ناپسند که باعث سلب آسایش شهروندان و عابران می شود، بهبود بخشد.