به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، محمدحسن زدا درباره سرانجام پوشش بیمهای کسب و کارهای نوین اینترنتی بویژه تاکسیهای آنلاین اظهار کرد: مذاکرات ما با شرکتهای مربوط ادامه دارد و تصور میکنم بهزودی به نتیجه برسیم و شرایط را اعلام کنیم.
وی افزود: سه جلسه در هفتههای اخیر با مسئولان شورای فضای مجازی، دکتر ستاری معاون علمی ریاست جمهوری و دکتر آذری جهرمی وزیر ارتباطات داشتهایم و موضوع بیمه کسب و کارهای نوین اینترنتی در دستور کار است. همین که جلساتی در این خصوص برگزار میشود حاکی از عزم جدی برای حل مسئله است.
معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی درباره شمار مشمولان گفت: آمار تعداد شرکت ها را در اختیار داریم، اما هنوز تعداد پرسنل را در دست نداریم و هنوز به آن ورود نکردیم. هرچند همکاران ما در دستگاههای دیگر معتقدند کار در تاکسی آنلاین و سایر کسب و کارهای اینترنتی برای بسیاری از این افراد شغل دوم محسوب میشود و از محل شغل اول بیمه هستند که البته این موضوع نیاز به راستایی آزمایی است و باید مورد بررسی قرار بگیرد.
زدا پیش از این از شناسایی 11 استارت آپ و کسب و کار نوین برای پوشش بیمهای پرسنل خبر داده و گفته بود که تحت هر شرایطی شاغلین مجازی بیمه خواهند شد اما اگر با کارفرمایان توافق حاصل شود، کارمان بهتر پیش میرود.
وی افزود: نوع رابطه این کارفرمایان با افراد خود، یک رابطه جدید است. به عنوان مثال در شرکتهای تاکسی آنلاین چون اسنپ و تپسی، راننده پرسنل آنجا نیست ولی ارتباط ارگانیک هم دارد؛ حقوق بگیر نیست ولی پورسانتی هم دریافت میکند. این نوع از رابطه باعث میشود به سمت شکل جدیدی از کار برویم، با این حال تحت هر شرایطی شاغلین مجازی بیمه خواهند شد و اگر از طریق توافق به نتیجه نرسیم ناچار هستیم از طریق قانون بیمه اجباری وارد شویم و چاره دیگری برایمان نمیماند و نتیجه آن میشود که موسسه حسابرسی ما حسب دستور به این واحدها مراجعه کرده و از طریق بررسی اسناد و دفاتر مالی و نرم افزارها، افراد مرتبط را شناسایی و برای بیمهشان اقدام میکند.