به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، پژو با کانسپت اولوژان به سبکی مدرن، و به زیبایی توانسته تناسبات نمادین و کلاسیک 504 کوپه را در قالب کوپه ای که از آینده نهچندان دور آمده، پیاده کند اما الگوبرداری از گذشته، در همین جا پایان مییابد چراکه اولوژان قرار است نمودی باشد یک آیندهای بهدور از روزمرگی! و از همین رو، تمام آنچه که از آینده نزدیک رانندگی و خودرو ها انتظار میرود در آن تجسم شده؛ از فناوری خودران بگیرید تا گستره ای از نمایشگر ها به جای کنترلگر های فیزیکی و همچنین، یک پیشرانه قدرتمند تمامالکتریکی. نیروبخش اولوژان، یک پیشرانه الکتریکی با 456 اسببخار قدرت و 800 نیوتنمتر گشتاور است که بین دو محور توزیع شده، شتاب صفر تا صد کمتر از 4 ثانیه به این کوپه 2+2 سرنشین میدهد. البته با وجود این پیکربندی قدرتمند، بیشینه سرعت به تنها 220 کیلومتر در ساعت محدود شده تا تضمینی باشد برای بُرد پیمایش بیشتر. پژو مدعی است پکیج باتری های 100 کیلوواتساعت، بُرد پیمایشی بالغ بر 600 کیلومتر در چرخه WLTP خواهد داد و در هنگام خالی شدن باتری ها نیز تامین شارژ کافی برای طی مسافتی بالغ بر 500 کیلومتر، در تنها 25 دقیقه امکانپذیر خواهد بود.
همانطور که اشاره شد، برای اولوژان قابلیت رانندگی خودران در نظر گرفته و آنچه که حس آیندهنگرانه کابین را تقویت میکند، مخفی شدن مجموعه فرمان در دل داشبورد در هنگام رانندگی خودران است. در ضمن، داشبورد نیز در قالب یک نمایشگر مقعر 49 اینچ تجسم شده که در ترکیب با نمایشگر های 29 اینچ تعبیه شده در دل رودری ها، نمایشگر های 12 اینچ کار شده در قالب آفتابگیر های روی سقف، پانل کنترلگر لمسی روی کنسول میانی و ...، فضای داخلی اولوژان را به مجموعه ای تکنولوژیک از 16 نمایشگر در ابعاد مختلف تبدیل میکند!
در کنار اینها، بد نیست اشاره ای هم به فناوری تشخیص فرامین صوتی بهکار رفته در اولوژان داشته باشیم که تقریبا در کنترل تمامی کاربری های خودرو، از باز یا بسته کردن در ها و انتخاب موزیک دلخواه گرفته تا سیستم خودران، همیار راننده خواهد بود. این فناوری توسط SoundHound، شرکت آمریکایی پیشرو در فناوری های هوش مصنوعی توسعه یافته و کیوان مهاجر، بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت معتقد است تا دو سال آینده، شاهد بهکار گیری نسخه ای از آن در تولیدات پژو خواهیم بود.
*مجید رقیبی