به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، سید حسین میرشفیع معاون شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور با اعلام اتمام دومین مهلت تمدید شده پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهها برای آن دسته از مالکان خودرویی که از تاریخ 28 اسفند ماه سال گذشته اقدام به پرداخت عوارض خود نکرده بودند، اظهار کرد: این مهلت در دو بازه زمانی تا 24 فروردین و 10 اردیبهشت ماه سال جاری تمدید شد و از بامداد امروز (چهارشنبه) با آن دسته از مالکان خودرویی که ظرف مدت 48 ساعت عوارض الکترونیکی خود را پرداخت نکنند بر اساس قوانین در نظر گرفته شده رفتار میشود.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه برای آن دسته از مالکان خودرو که به آنها پیامک اخطار ارسال شده است، مشکلی ایجاد نشود، در ابتدای امر بازبینی دقیقی صورت میگیرد تا این اطمینان حاصل شود که عوارض اعلامی درست و قانونی بوده است و در مرحله دوم اطمینان حاصل میکنیم که پیامهای اخطار به مالکان خودرو رسیده باشد و در این صورت است که جریمههای مربوطه اعمال میشود.
معاون شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه پس از اعلام لیست مربوطه به پلیس جریمهها به تدریج و بر اساس تاریخ عبور اعمال خواهد شد، گفت: برای اینکه در حق کسی اجحاف نشود، جریمههای اعمال شده بر اساس تاریخ عبور و به صورت تدریجی اعمال میشود و در همین برهه زمانی نیز مالکان خودرو فرصت دارند تا هر چه سریعتر عوارض خود را پرداخت کنند تا مشمول جریمه نشوند.
میرشفیع با اشاره به اینکه هر فردی میتواند نظر خود را در ارتباط با روش پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهها از طریق سامانه پیامکی "100001531" به صورت متن ارسال کند، خاطر نشان کرد: تمامی نظرات مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت تا هر گونه اشکال و خطا در مورد شیوههای الکترونیکی عوارض برطرف شود.
به گزارش ایسنا، با توجه به آغاز به کار چهار سامانه دریافت عوارض الکترونیکی آزادراهها از بامداد 28 اسفندماه سال جاری جهت اخذ مبالغ مربوط که شامل آزادراههای تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین و تهران–قم میشود صاحبان خودرو میتوانند از طریق اپلیکیشن های تاپ، کیپاد، اوتول یار، سایت nspay.ir و بانک پارسیان و دستگاههای پوز پاسارگاد محدوده آزادراهها عوارض خود را پرداخت کنند و افرادی که با چنین نرمافزارهایی آشنایی ندارند دستگاههای کارتخوان (POS) در مجتمعهای خدماتی در نظر گرفته شده تا از این طریق عوارض خود را پرداخت کنند. این در حالی است که دستگاههای مربوطه در محل عوارضیها استقرار نیافته تا از این طریق ترافیکی در محل عوارضیها ایجاد نشود. اگر شماره تلفن مالک خودرویی در سامانه پلیس ثبت و یا بروز نشده باشد از طریق اپلیکیشنهای مربوطه میتواند بدهی خود را استعلام و پرداخت کند و علاوه بر این کیف پول خود را شارژ نمایند.
مکانیزم اخذ عوارض الکترونیک آزادراهها به گونهای است که با عبور هر خودرو از آزادراههای کشور، پلاک ماشین ثبت خواهد شد و امکان پرداخت از طریق درگاههای الکترونیک و یا کیف پول الکترونیک به صورت خودکار فراهم خواهد بود. علاوه بر این در صورت پرداخت نشدن عوارض، پیامکی به صاحب پلاک ارسال و در صورت شارژ کیف پول الکترونیکی در مهلت مقرر این رقم کسر میشود. همچنین فرد 48 ساعت فرصت دارد تا این مبلغ را با استفاده از درگاههای الکترونیکی شبکه شتاب با روش و مکانیزمهای تعریف شده پرداخت کند و در صورتی که 72 ساعت از زمان عبور از جایگاه اخذ عوارض بگذرد و شخص اقدامی برای پرداخت نکند درصدی به مبلغ اصلی عوارض افزوده خواهد شد.
تمامی افراد میتوانند با مراجعه به سایت aaniro.ir نسبت به چگونگی پرداخت عوارض الکترونیکی آزادراهها کسب اطلاع کنند. علاوه بر این از این پس برای پرداخت عوارض آزادراهها نیاز به خرید تگ از بانک مسکن نیست و با توجه به روشهای اعلامی کلیه صاحبان خودرو میتوانند عوارض الکترونیکی آزادراهها را پرداخت کنند.