به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، اخذ عوارض در تمام آزادراههای کشور تا پایان امسال باید الکترونیکی شود، این قانون که در بودجه سال 1402 آمده عیناً در قانون بودجه سالهای 99 تا 1401 هم آمده بود، اما روند الحاق آزادراههایی که اخذ عوارض در آن به صورت دستی انجام میشود به شبکه ETC (پرداخت الکترونیکی عوارض) به کندی انجام گرفته است.
در همین راستا «عباس بیات سرمدی» درباره آخرین وضعیت الکترونیکی شدن عوارضی آزادراهها، گفت: مجموعاً 28 آزادراه در حال بهرهبرداری در کشور وجود دارد که 5 آزادراه در اختیار دولت است و شامل آزادراههای تهران- قم، تهران ساوه، آزادراه کرج - قزوین، قزوین - زنجان و بندرعباس- بندر شهید رجایی است.
وی توضیح داد: از 23 آزادراه دیگر که غالباً با سرمایهگذاری غیر دولتی نگهداری شده است تاکنون حدود 12 آزادراه الکترونیکی شدهاند و بخشی از آزادراه قزوین - رشت در محدوده قزوین پیش از سال نو به شبکه ETC متصل شده است اما از آنجایی که کل مسیر متصل نیست در حساب نمیآوریم.
بیات سرمدی افزود: 16 پروژه آزادراهی نیز باقی میماند که البته بار اصلی تردد در همان آزادراههای منتهی به تهران است که مجهز به ETC شده وهمان 12 آزادراه اعلام شده است.
وی گفت: پیشبینی میکنیم آزادراه قم- کاشان، ساوه- همدان و زنجان- تبریز که هماکنون عملیات ETC در آنها در حال انجام است تا پایان بهار به شبکه آزادراههای الکترونیکی اضافه شود. آزادراه قزوین- رشت نیز چهارمین پروژه است که تا پایان بهار به طور کامل به شبکه متصل میشود.
بر اساس این گزارش، پروژه اخذ عوارض به صورت الکترونیکی از 28 اسفند 97 آغاز شد و در گام اول چهار آزادراه تهران-قم، تهران-ساوه، کرج-قزوین و قزوین-زنجان به سامانه ETC (پرداخت الکترونیکی عوارض) مجهز شدند پس از آن 3 آزادراه دیگر به این سامانه تجهیز شدند و در حال حاضر 12 آزادراه کشور به سامانه اخذ الکترونیک عوارض مجهز هستند که بهزودی به تعداد 16 آزاد میرسد.