به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم ، طرح ترافیک جدید شهر تهران از امروز رسماً آغاز شد و شهروندان تهرانی بعد از 14 سال با طرح زوج یا فرد خداحافظی کردند زیرا مسئولان شهری به این نتیجه رسیدند که طرح مذکور کارایی خود را از دست داده و با توجه به حجم خودروهایی که وارد محدوده زوج و فرد میشدند، تأثیر چندانی در کاهش آلودگی هوا نداشت.
در طرح جدید که محدوده کنترل آلودگی هوا نام گرفته است، همه صاحبان وسایل نقلیه باید در سامانه «تهران من» ثبتنام کنند؛ هر خودرو فارغ از اینکه دارای پلاک زوج یا فرد است میتواند 20 روز در فصل را بهصورت رایگان در این محدوده تردد داشته باشد؛ البته این ویژگی شامل حال خودروهای پلاک تهران است و خودروهای پلاک شهرستان تنها 15 روز مجاز به تردد رایگان در این محدوده هستند.
چنانچه هر شهروندی بخواهد بیش از مدت تعیین شده در این محدوده حضور داشته باشد باید نصف عوارض طرح ترافیک را بپردازد که این رقم حداقل 7 و حداکثر 20 زهرا تومان است اما این روند برای افرادی که در استارتآپهایی مانند تپسی و اسنپ فعالیت دارند یا به عنوان مسافر برشخصی امرار معاش میکنند، گلایههایی به همراه داشته است.
آنها معتقد هستند که به شیوه کنونی باید هزینه زیادی برای ورود بیش از 20 روز در فصل به محدود کنترل آلودگی هوا بپردازند و این در شرایط سخت اقتصادی فعلی که بسیاری به دلیل نداشتن شغل و عده دیگری برای تأمین مخارج به عنوان شغل دوم و حتی سوم مشغول به جابه جایی مسافر هستند، با مشکل رو به رو خواهند شد.
راننده میانسالی که خود را حسین.م معرفی میکند به خبرنگار تسنیم میگوید: با طرح جدید شهرداری، هزینه دیگری بر هزینههای زندگی ما افزوده میشود؛ بنده با داشتن پلاک زوج روزهای بیشتری میتوانستم در محدوده سابق مسافرکشی کنم.
وی میگوید: بنده یک کارگر بازنشسته هستم که برای تأمین مخارج زندگی در یکی از تاکسیهای اینترنتی فعالیت میکنم امیدوار بودم برای افرادی مانند من فکری کنند اما اتفاقی نیفتاد و افراد زیادی مانند من زانوی غم بغل گرفتهاند که حالا در ماه چقدر باید هزینه بیشتری بپردازند.
این موضوع که دغدغه شهروندان دیگری هم بود را با محسن پورسیدآقایی؛ معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران در میان گذاشتیم؛ وی خبر خوشی برای این دسته از رانندگان داد و گفت: بهترین فکری که میتوان برای این افراد کرد، این است که شرکتهای آنها با شهرداری وارد مذاکره شوند و قراردادی منعقد شود که تحت نظارت و ضوابط شهرداری قرار بگیرند تا بتوانیم به تعدادی از آنها مانند آژانسها مجوز تردد تخقیفدار بدهیم.
وی ادامه داد: بنابراین رانندگان تاکسیهای اینترنتی باید به شرکتهای خود مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند اما مسافربران شخصی یا باید عوارض را بپردازند یا خارج از محدوده مرکزی شهر فعالیت کنند.
معاون شهردار تهران تصریح کرد: نمیتوانیم هوای شهر را آلوده و ترافیک ایجاد کنیم به دلیل اینکه عدهای میخواهند مسافرکشی کنند البته مسافرکشهای شخصی همانطور که فعالیتشان غیرقانونی است، نرخی که تعیین میکنند نیز تابع هیچ کنترل و نظارتی نیست بنابراین هزینه خود را از مسافران دریافت میکنند.