به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران در جلسه شورای مدیران معاونت حمل و نقل و ترافیک اظهار کرد: طبق برنامه سوم توسعه که تصویب آن در شورای شهر تهران به پایان رسیده، بعد از این عوارض طرح ترافیک و موارد مشابه آن صرفا برای توسعه حمل و نقل عمومی و پاک یا برنامههای کاهش آلودگی هوا هزینه خواهد شد.
وی افزود: بر اساس احکامی که با پیشنهاد این معاونت و تصویب شورای شهر در برنامه سوم توسعه شهر تهران قرار گرفته است، عوارض مربوط به طرح ترافیک، آلودگی هوا و موارد مشابه آن پس از این صرفا باید به توسعه حمل و نقل همگانی و پاک اختصاص یابد.
گفتنی است تا سال 1396 نیمی از درآمدهای طرح ترافیک (پس از کسر سهم 20 درصد حمل و نقل ریلی) به عنوان بودجه جاری در اختیار شهرداری قرار میگرفت و صرف پرداخت حقوق یا سایر هزینههای جاری میشد، اما از ابتدای سال 97 و در طرح ترافیک جدید، تصویب شد که مازاد درآمد طرح نسبت به سال گذشته، منحصرا در حمل و نقل عمومی هزینه شود.
اکنون با مصوباتی جدیدی که از شورای اسلامی شهر تهران اخذ شده، از سال 98 نیمهی دیگر درآمدهای حاصل از طرح ترافیک نیز باید به عنوان کمکهای فنی و اعتباری در حوزه کاهش آلودگی هوا، نوسازی ناوگان حمل و نقل همگانی و توسعه حمل و نقل پاک هزینه شود.
پورسیدآقایی در جمع مدیران حوزه حمل و نقل شهرداری، همچنین خبر داد که با تشکیل صندوق توسعه حمل و نقل همگانی و محیط زیست در سال اول یا دوم اجرای برنامه سوم توسعه، این موضوع که عوارض دریافتی از شهروندان صرفا باید برای توسعه حمل و نقل عمومی و پاک هزینه شود، تثبیت خواهد شد.
به گفته معاون حمل و نقل شهرداری تهران، ایجاد زیرساختهای هوشمند برای اینکه هزینه خدمات مترو، اتوبوس، تاکسی، دوچرخه و پارکینگ توسط یک کارت شهروندی انجام شود، از دیگر احکامی است که با پیشنهاد این معاونت در برنامه سوم توسعه شهرداری گنجانده شد.
بازنگری سالانه برنامه معاینه فنی، کنترل آلایندههای ناشی از وسایل نقلیه و تعریف شاخصهای کنترلی جدید زیستمحیطی در آزمونها، بررسی وضع محدوده بدون آلاینده حمل و نقلی، کنترل آلایندگی خودروها در پایانههای اتوبوسرانی و ترمینالها از دیگر الزامات برنامه سوم به نفع سیاستهای کنترل آلودگی هوا است.