به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از تسنیم ، نشست هماندیشی نقد و بررسی طرح ترافیک خبرنگاران در سال 97 با حضور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، جمعی از مدیران رسانهها و نمایندگان تشکلهای صنفی برگزار شد.
محمد سلطانیفر، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست با اشاره به مسائل مالی و هزینههای بسیاری که امروزه مدیران رسانهها با آنها مواجهاند، خواستار احیای سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران از سوی شهرداری تهران شد و گفت: اکثر خبرنگاران تهرانی با سیاستهای اتخاذ شده از سوی شهرداری تهران در خصوص سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران مخالف بوده و لازم است تدابیر دیگری در این باره اندیشیده شود.
وی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آمادگی کامل دارد از تمام ظرفیت خود برای رفع نگرانی و دغدغه خبرنگاران و اصحاب رسانه در این موضوع و کمک به مدیریت شهری در راستای کاهش معضلات و مشکلات موجود، استفاده کند
محسن پورسیدآقایی؛ معاون شهردار و رئیس سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرداری تنها مجری برنامههای مصوب است، مرجع تصمیمگیرنده در این زمینه را شورای اسلامی شهر تهران و شورای ترافیک شهر تهران عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه شهرداری تهران مطابق اختیارات خود لایحهای درباره طرح ترافیک تدوین و در اختیار شورای عالی ترافیک و شورای شهر قرار داده است، خاطرنشان کرد: لایحه تدوین شده در شورای عالی ترافیک و شورای اسلامی شهر تهران به اتفاق آراء تصویب شده است.
رئیس سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه روزانه 105 هزار نفر از خودروی شخصی برای عبور و مرور خود در تهران استفاده میکنند، استفاده افراد از خودروی شخصی در مرکز شهر را یک رفتار لوکس دانست و افزود: با بررسی نحوه مدیریت ترافیک در کشورهای مختلف، به یک الگوی منطقی و اقتصادی رسیدیم؛ معتقدیم کسی که در مرکز شهر از خودروی شخصی استفاده میکند برای دیگر شهروندان تولید عارضه میکند و شهرداری تهران با اخذ عوارض، درآمد ناشی از اجرای این طرح را صرف افزایش کیفیت حمل و نقل عمومی میکند.
پورسیدآقایی به تفصیل درباره شائبهها و نقدهای وارد شده از سوی اصحاب رسانهها درباره طرح ترافیک جدید پاسخ داد و از فعالان مطبوعاتی خواست تا کمک کنند که تلاش مدیران شهرداری در دوره جدید برای عادلانه شدن سیستم توزیع مجوزهای طرح ترافیک به عنوان یک الگوی مدیریتی جدید در جمهوری اسلامی و معطوف به حقوق آحاد مردم، با موفقیت به ثمر برسد.
«لزوم ایجاد بسترها و زیرساختهای لازم برای اجرای طرح، لزوم توجه بیشتر به معیشت خبرنگاران و ضرورت تغییر نگاه مدیران شهرداری تهران به رسانه و خبرنگاران، حمایت از رسانهها با هدف فرهنگسازی در حوزه های مختلف شهری، یافتن راههایی جامعالاطراف برای پرداخت هزینه طرح ترافیک توسط صاحبان رسانهها و درخواست افزایش سهمیه در نظر گرفته شده برای خبرنگاران» از محورهای اصلی سخنان مدیران رسانهها و نمایندگان تشکلهای صنفی در این جلسه بود.
در پایان این نشست معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران از معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست افرادی را به نمایندگی از این وزارتخانه و نیز تشکلهای صنفی رسانهای معرفی کند تا به کارگروهی که به تعیین شاخصها و تدوین آییننامه اجرایی نحوه اعطای مجوز طرح ترافیک به خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان خبری خواهند پرداخت، کمک کنند.
بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، شهرداری تهران اجازه دارد حداکثر سه درصد از کل مجوزهای ورود به محدوده طرح ترافیک را با تخفیف 50 درصد اعطا کند که خبرنگاران، روزنامهنگاران و عکاسان خبری نیز از جمله مشمولان این تخفیف تعیین شدهاند.