به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، روزهای سرد اسفند به سرعت در حال سپری شدن هستند و به بهار 1396 نزدیک می شویم ولی همچنان طرح ترافیک سال آینده تهران در رفت و برگشت های شهرداری، پلیس، فرمانداری و شورای شهر پنجم بلاتکلیف مانده است.
پس از عبور طرح جدید ترافیک از ایستگاه پلیس راهنمایی و رانندگی، فرمانداری تهران از 9 بند این طرح با 6 بندش مخالفت کرد و آن را به شورای شهر بازپس داد تا اصلاح شود. فرمانداری تهران معتقد بود که این طرح دارای مفادی است که باعث اجحاف در حق شهروندان می شود.
بازگشت طرح به میز کار اعضای شورای شهر برای رفع ایرادت همراه شد با رای کمیسیون حمل و نقل شورای شهر به خبرنگارانی که برای تهیه اخبار وارد محدوده می شوند تخفیف 90 درصدی در نظر گرفته شد.
محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران شورای شهر درباره طرح جدید ترافیک و یرادات فرمانداری گفت: یکی از اصلی ترین ایراداتی که طرح جدید ترافیک داشت عدم در نظر گرفتن سهمیه اقشار خاص از جمله جانبازان بود. موضوعی که پورسیدآقایی معتقد بود که نباید برای هیچ قشری سهمیه در نظر گرفت چرا که ایجاد رانت می کند! این ادله در فرمانداری با مخالفت شدیدی روبه رو شد و یکی از دلایل برگشت طرح جدید ترافیک نیز دقیقا همین موضوع بوده است.
علیخانی درباره تعیین تکلیف طرح خبرنگاران که سال های متمادی است از سهمیه در طرح ترافیک برخوردارند عنوان کرده است: «فرمانداری تهران در مورد خبرنگاران اشکال نگرفته بود که شورای شهر تهران مقرر شد در این خصوص نیز اصلاحاتی داشته باشد و خبرنگاران کف قیمت ورود به طرح ترافیک را پرداخت کنند البته آقای پورسیدآقایی معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با این موضوع مخالف بود.»
به گفته علیخانی خبرنگاران تنها سه درصد از مجوزهای ورود به محدوده طرح ترافیک را مشمول میشوند ولی مشخص نیست چرا معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تخفیف برای خبرنگاران همچنان مخالفت می کند.
پورسیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک جدید شهرداری تهران، کسی بود که به عنوان وکیل مدافع سرسخت طرح های جدید ترافیکی در مقابل دوربین ها و تریبون ها قرار می گرفت و پذیرای هیچ نقدی نیز در این زمینه نبود.
علی رغم انتقادات بسیار از سوی کارشناسان، گوش شنوایی برای اصلاح یا ارائه طرحی مبتنی بر واقعیت وجود نداشت. هرچند در این میان اظهاراتی مبنی بر مخالفت پلیس با طرح جدید ترافیک صورت می گرفت، ولی اصرار شهرداری بر اجرای آن باعث شد تا پلیس نیز نهایتا به صورت تلویحی در ابتدای امر با آن موافقت کند. در نهایت این طرح در ایستگاه فرمانداری با مخالفت هایی روبه رو شد تا پورسید آقایی ملزم به اصلاح طرح جدید ترافیک شود.
هرچند از یکسو پورسیدآقایی و اعضای کمیسیون حمل و نقل شورای شهر اعلام می کردند این طرح برای درآمدزایی نیست ولی از سوی دیگر اعلام می کنند که درآمدهای ناشی از ان را قصد دارند در مترو و حمل و نقل عمومی هزینه کنند. در کنار این چگونگی تعیین ورود و خروج خودروها و محاسبه تعداد خودروها با توجه به زیرساخت های موجود تقرییا غیرعملی است.
با وجود انتقادات بسیار جدی به طرح جدید ترافیک، به نظر می رسد معاون شهردار تهران قصد ندارد از مواضع قبلی خود کوتاه بیاید و خبرنگاران را در میان اقشاری قرار می دهد که ارائه تخفیف یا سهمیه طرح جدید ترافیک برای آنها رانت ایجاد می کند. وی در آخرین اظهارنظر در این باب گفته است: « در بخشهای مختلف از جمله طرح ترافیک وانتبارها، خبرنگاران و بیماران خاص در صورتی که سهم پرداختی آنها کاهش پیدا کند رانت ارائه این طرحها بیشتر میشود چرا که ما نمیتوانیم به تمامی این موارد خاص طرح بدهیم. به عنوان مثال به یک یا 2 هزار نفر از بیماران خاص میتوانیم براساس سهمیه سال جدید طرح ارائه دهیم.»
عدم درک شرایط خاص برای معاون شهردار تهران چنان سخت است که نمی تواند پذیرای واقعیت لزوم تردد اقشار خاص در محدود طرح ترافیک باشد که اکثر آنها درآمد چندانی برای خرید طرح پرهزینه ترافیک ندارند. اما مخالفت پورسیدآقایی با خبرنگاران بسیار قابل تامل است. با وجود تخفیف 90 درصدی در اصلاحیه طرح شورا وی همچنان مصر به عدم ارائه تخفیف به خبرنگاران است.
دلیل این موضوع را شاید بتوان در گذشته و تقابل وی با خبرنگاران جستجو کرد. پورسیدآقایی مدیرعامل مستعفی راه آهن کشور در پی حادثه ریلی سمنان- دامغان در هفت خوان بود که منجر به کشته شدن 46 تن از هم وطنانمان در آن حادثه شد. مدیرعامل راه آهن در آن زمان به خاطر ضعف نظارت در سیستم های هوشمند مورد انتقادات بسیاری قرار گرفت و در نهایت نیز مجبور به استعفا شد.
هرچند عنوان شد که وی سپر بلای عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی شده بود. گزارش های انتقادی رسانه ها از پورسید آقایی حتی تا زمان تصدی پست معاونت شهرداری تهران ادامه داشت؛ چرا که عملا کسی در سمت مهم و استراتژیک معاونت حمل و نقل و ترافیک تهران قرار گرفته بود که کارنامه درخشانی در حوزه ریلی نداشت و گفته شد که یکی از دلایل اصلی فاجعه ایستگاه هفت خوان بود.
این تقابل میان رسانه ها و محسن پورسید آقایی را شاید بتوان یکی از دلایل عمده دلخوری وی نسبت به خبرنگاران دانست که در موضوع طرح جدید ترافیک همچنان مخالف ارائه سهمیه به خبرنگاران علی رغم موافقت شورای شهر و فرمانداری است.
به هر حال کارنامه این معاون شهردار تهران در 6 ماه اخیر نقاط مبهم زیادی دارد. علاوه بر طرح جدید ترافیک که وی مسئول اصلی آن است و شکست آن بسیار محتمل می نماید، یکی از اصلی ترین مخالفان ادامه سرویس دهی خط 7 مترو تهران نیز پورسید آقایی بود که در این زمینه هم ممارست خاصی از خود نشان داد و حتی شهردار سابق تهران را به مناظره فراخواند! عدم تکمیل خط 6 متروی تهران و توقف بسیاری از پروژه های حیاتی درحوزه حمل و نقل عمومی تهران از ثمرات این مدیر است.
انتهای پیام/