به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، محسن هرمزی درمورد آخرین وضعیت تصویب و زمان اجرای طرح ترافیک جدید شهر تهران توضیح داد: واقعیت این است که اجرای 2 طرح کنونی ترافیک و کاهش آلودگی هوا منجر به شب مردگی در مناطق مرکزی تهران شده و از سوی دیگر منطقه مرکزی پایتخت را شبیه شهر ارواح و خالی از سکنه کرده است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه وقوع این پدیده به دلیل برخوردی بوده که ما با این منطقه طی سالیان متوالی داشته ایم، گفت: بیشتر شرکت ها و مراکز اداری پایتخت در این قسمت و بیشتر در ساعات اداری روز فعال هستند اما تغییر در گستره طرح های ترافیکی الزامی است.
هرمزی لازمه اجرای طرح ترافیک جدید را برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی و خودروهای شخصی دانست و تاکید کرد: تا سال آینده حتما برقی سازی انجام می شود و البته سنگ اندازی زیادی در این راه شده است.
معاون حمل و نقل شهرداری تهران با بیان اینکه مدل خودروهای برقی وارداتی را انتخاب و قرارداد را با چینی ها نهایی کرده ایم، گفت: خرید 2 هزار دستگاه اتوبوس برقی 12 متری، 10 هزار تاکسی، 10 هزار ون و 100 هزار موتور سیکلت برقی با چینی ها نهایی شده و امیدواریم که تا شب عید، یک رقم قابل توجهی از آنها را در خیابان های شهر داشته باشیم.
«شب مُردگی» مناطق مرکزی پایتخت و طرح ترافیک جدید
وی یادآور شد: با این سرعت برقی سازی، یکی از الزامات ما تغییر طرح ترافیک است و باید مثل پاریس و پکن در حلقه محدوده طرح ترافیک، خودروهای برقی تردد کنند و خودروهای عادی نیز با یک ضریب پرداخت مضاعفی اجازه تردد داشته باشند.
مختصات طرح جدید ترافیک از زبان معاون شهردار تهران
هرمزی این را هم گفت که در طرح ترافیک جدید، طرح های ترافیک اصلی و کاهش آلودگی هوا در هم ادغام می شود و ممکن است وسعت آن کاهش یابد چرا که هر چه گستره این طرح را توسعه دهیم باعث شب مردگی و خالی شدن بیشتر مرکز تهران از سکنه می شود.
وی افزود: البته طرح ترافیک جدید فعلا درحد یک طرح کارشناسی است؛ ما در منطقه هفت تهران طرح پایلوت تی. او. دی به صورت هوشمند را در حال اجرا داریم که نتایج و برداشت آمار ترافیکی آن برای ما مهم است اما از یاد نبریم که مهمترین شاخصه طرح ترافیک جدید، برقی سازی خودروها است.
معاون شهردار تهران از پکن به عنوان نمونه ای موفق در برقی سازی یاد کرد و گفت: پکن همیشه جزو شهرهای آلوده دنیا بود اما با برقی سازی حمل و نقل عمومی امروز فاصله معناداری با شهرهای آلوده پیدا کرده است؛ جالب است بدانید که به گفته شهردار این شهر، 38درصد خودروهای شخصی پکن هم برقی هستند.
وی درمورد پتانسیل و زیرساخت های تهران برای ورود خودروهای برقی هم یادآور شد: درحال حاضر 15 ایستگاه جای شارژ برق ایجاد شده و درمجموع 74 نقطه جای شارژ داریم؛ قراردادی با مپنا امضا کردهایم که تا پایان سال آینده پنج هزار جایگاه دیگر در یک هزار و 700 نقطه ایجاد کنیم.
هرمزی درمورد قیمت خودروهای برقی وارداتی و به صرفه بودن آن نیز اضافه کرد: قیمت خودروهای برقی 15 تا 20 هزار دلار است و خوشبختانه دولت نیز عوارضی برای واردات آنها درنظر نگرفته است و فکر می کنم در نهایت قیمتی حدود یک میلیارد تومان در بازار ایران داشته باشد.