به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس ، همزمان با تشدید آلودگی هوا قبل از بارش نخستین برف در پایتخت اختلاف بر سر طرح جدید ترافیک بالا گرفت. نفس بسیاری از تهرانیها به دلیل ناسالم شدن هوا به شمارش افتاد و اجرای برنامههای شهری برای مقابله با این معضل چارهساز نبود.
حناچی، شهردار تهران گفت؛ باید دعا کنیم باد بوزد و باران ببرد تا آلودگی هوا از تهران برود هرچند دعای شهردار خیلی زود مستجاب شد ولی حواشی برف هم دامن شهرداری را گرفت و قصور و کوتاهی در برف روبی صدای شورای شهریها را در آورد تا آنجا که خواستار عزل مدیران خاطی شدند. درخواست شورای شهریها محقق شد و سرانجام دو شهردار ناحیه منطقه یک تهران برکنار شدند.
مدیران شهرداری اعلام کرده بودند که اجرای طرح جدید ترافیک چاره همه مشکلات است ولی منتقدان طرح جدید ترافیک از جمله پلیس اعلام کردند طرح کاهش آلودگی هوا نه تنها موثر نبوده بلکه نتیجه معکوس داشته است.باران و برف آمد و هوا سالم و حتی یک روز پاک شد ولی این شرایط ادامه نیافت و دوباره آلودگی به سراغ تهران آمد. به نظر میرسد آلودگی هوا بنای رفتن از تهران حتی با وجود بارندگیها را ندارد چرا که آذر به عنوان سومین ماه پاییز هم با آلودگی هوا آغاز شد.
درخواست پلیس برای کاهش ساعات طرح ترافیک
سردار محمدرضا مهماندار رئیس پلیس راهور تهران بزرگ به عنوان یکی از این منتقدان 21 روز پیش درخصوص عمده اشکالاتی که پلیس به طرح ترافیک وارد دانسته است، اعلام کرد: اولین خواسته پلیس کاهش زمان اجرای طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی است؛ با توجه به آنکه در نیمه دوم سال بوده و هوا زودتر تاریک میشود تعداد زیادی از افراد و شهروندان برای خرید مایحتاج به معابر مراجعه میکنند؛ تعدادی نیز درصددند تا با تاریک شدن هوا زودتر به منزل برسند؛ برای اینکه فشار را از معابر پیرامونی برداشت و مردم بتوانند سریعتر کارهای خود را انجام داده و به منزل برسند به نظر میرسد که باید زمان اجرای طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی کاهش یابد.
وی گفت: علت عمده بعدی بحث ممنوعیتی است که این محدوده دارد؛ بر طبق قانون وقتی که شورای ترافیک تصویب میکند که این محدوده ممنوع است فقط تا یک سقفی شهرداری میتواند ظرفیتی را برای کارهای ضروری اختصاص داده و اجازه تردد دهد ولی در حال حاضر این محدوده سقف ندارد.
سردار مهماندار تصریح کرد: به نظر میرسد باید یک سقف مشخصی را برای این محدوده مشخص کرد؛ درست مثل محدوده طرح ترافیک که ورود به محدوده طرح ترافیک اصلی ممنوع بوده و فقط 103 هزار مجوز سالیانه واگذار میشود که 40 هزار مجوز روزانه است؛ نهایتا باید از این روش استفاده کرد و ممنوعیت را به طور مطلق اجرا کرد در حالی که هم اکنون ممنوعیت مطلقی وجود ندارد.
وی افزود: هم اکنون رانندگان میتوانند هفتهای یک و نیم روز به صورت رایگان وارد محدوده کاهش آلودگی شده و باقی روزهای هفته را خریداری کرده و تردد کنند و این دیگر معنای ممنوعیت ندارد؛ چرا که اگر بخواهیم براساس ماده 18 قانون رسیدگی به تخلفات عمل کنیم، با توجه به اینکه شورای ترافیک تهران مجوزش را از ماده 18 گرفته، باید محدودیت و ممنوعیت اعمال شود و فقط باید برای کارهای ضروری سقفی تعیین شود که این سقف هم اینک تشکیل و تعیین نشده است.
رئیس پلیس راهور تهران بزرگ خاطرنشان کرد: عدم ممنوعیت مطلق تردد در منطقه کاهش آلودگی و کاهش زمان طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی از جمله عمده مسائل مطرح شده پلیس راهور درخصوص طرح ترافیک پایتخت است.
درخواست پلیس به هیچعنوان به صلاح نیست
اما جواب شهرداری به پلیس به 24 ساعت هم نکشید و در موضعی مشخص شهرداری اعلام کرد؛ کاهش ساعات طرح ترافیک مطلبوب ما نیست. یوسف حجت مدیرعامل سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران گفت: این موضوع اجرای آن به هیچ عنوان به صلاح نیست چرا که اگر ساعات طرح کاهش یابد و ساعت 17 به اتمام برسد بسیاری از شهروندان تمایل بیشتری برای استفاده از خودروی شخصی خواهند داشت را که منتظر میمانند طرح به اتمام برسد و پس از آن از محل کار با خودروی شخصی خارج شوند. بنابراین حجم زیادی از تردد خودروهای شخصی را در شهر شاهد خواهیم بود.
مخالفت با تغییر طبیعی است
وی با اشاره به اینکه نظر ما به این درخواست مثبت نیست، بیان داشت:در حال حاضر طرح ترافیک ساعت 19 به اتمام میرسد و این مسئله سبب میشود کسی تمایل به استفاده از خودروی شخصی نداشته باشد. بنابراین کاهش ساعات ترافیک به هیچ عنوان مطلوب ما نیست. البته ما میتوانیم در شورای عالی ترافیک این موضوع را بحث کنیم و ادله خود را مطرح سازیم.
مدیرعامل سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران خاطرنشان کرد:مخالفتهایی با طرح ترافیک جدید وجود دارد از نوع مخالفت مقابل تغییر است که طبیعی محسوب میشود. البته به تدریج نسبت به 5 ماه پیش حجم مخالفتها کاهش یافته است و البته به نظر مسئولان شهر این طرح موفق بوده و به اهداف خود از جمله کاهش آلودگی و کاهش ترافیک دست یافته است.
اختلاف آنقدر بالا گرفت که سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی پایتخت مدتی پیش آب پاکی را بر روی دست شهرداری ریخت و اعلام کرد؛ دستگاه قضائی به موضوع ترافیک ورود کند.
وی بیان داشت:در جلسه شورای ترافیک تهران تأکید بر همافزایی، همراهی و همدلی بود، اما متأسفانه کمتر تحرک میبینیم که کسی بخواهد به وضعیت ترافیک رسیدگی کند؛ همچنین کمتر عمل میبینم که به وضعیت آلودگی توجه کنند. متأسفانه جلسات بیهوده و تکراری است و باید دستگاههای ذیربط به مسئولیت خود عمل کنند.
وی گفت: ترافیک معضلی است در تهران که با اعاب و روان مردم بازی میکند و جلسات سمبولیک باید به کارشناسی تبدیل شود و دستگاههای ذیربط پاسخ دهند که در راستای مسئولیت خود چه اقداماتی تاکنون انجام دادهاند.
فرمانده انتظامی پایتخت افزود: متأسفانه هیچکس به این حرفها فکر نمیکند، بنابراین انگار راهی نمانده تا از مسئولان قضایی درخواست کنیم که وارد جریان ترافیک تهران شوند و دستگاههای کمکار و آنهایی را که همراه نیستند پای کار بیاورند.
شهرداری بلاخره عقب نشینی کرد
بلاخره پس از 21 روز اختلاف شهرداری امروز عقب نشینی کرد و معاونت حمل و نقل و ترافیک در اطلاعیهای اعلام کرد: از ابتدای آذر تا پایان سال جاری، زمان اجرای طرحهای ترافیکی از ساعت 19 به ساعت 18 تغییر مییابد. کاهش یکساعته زمان اجرای طرح شامل هر دو محدوده طرح ترافیک و محدوده کنترل آلودگی هوا میشود.
در این اطلاعیه آمده بود؛ تصمیم با توجه به کوتاه شدن طول روز و به جهت تخلیه سریعتر ترافیک بزرگراههای شهر در ساعات شبانگاهی، برابر اختیارات قانونی شهرداری تهران و بر اساس هماهنگی صورتگرفته با پلیس راهور تهران اتخاذ شده است.
افزایش قیمت بنزین شرایط ترافیک را متعادل میکند
درباره تغییر ساعت طرح و کوتاه آمدن شهرداری از مواضعش بر سر طرح ترافیک یوسف حجت مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: با توجه به گران شدن بنزین شرایط متفاوت از قبل است و با کاهش ساعات طرح، ترافیک بیشتر نمیشود؛ این موضوع به درخواست پلیس صورت گرفته و به نظرم اکنون تصمیم مناسبی است.
وی خاطرنشان کرد: با افزایش قیمت سوخت تردد خودروهای شخصی کاهش مییابد و کمتر شدن ساعت طرح ترافیک دیگر به معنای افزایش تردد خودروها نخواهد بود.
همچنین عمار سعیدیانفر مدیر واحد ساماندهی محدودهها و طرحهای ترافیکی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در مورد این تصمیم اظهار داشت: درخواست پلیس مبنی بر اینکه در 6 ماهه دوم سال روزها کوتاهتر شده و ترافیک بیشتر میشود دلیل کاهش ساعت طرح ترافیک بوده است.
وی افزود: طی توافقی که با پلیس انجام شده کاهش ساعت طرح ترافیک پیرامونی محدوده طرح را نیز کمتر میکند و برنامهای برای کمتر شدن بیشتر ساعات نداریم.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح جدید ترافیک موفق بوده و نتایج موثری را به همراه داشته است. ما همیشه از نظرات کارشناسی استفاده میکنیم و پیشنهادات در این زمینه مورد ارزیابی قرار میگیرد.
حالا باید دید که با تدابیر اتخاذ شده معضل ترافیک و آلودگی هوا به اتمام میرسد یا همچنان این مشکل در صدر دغدغه شهروندان تهرانی است.