به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از عصرایران ، رجب طیب اردوغان در مراسمی که با عنوان رونمایی از اولین خودروی ملی ترکیه در گبزه برگزار شد به معرفی "توگ" پرداخت. محصولی که ادعا می شود نخستین خودرویی است که بطور کامل ساخت داخل این کشور است.
اردوغان در مراسم مذکور ضمن اشاره به طرح های شکست خورده قبلی کشورش برای تولید یک خودروی کاملا داخلی، افزود: توگ تبدیل رویاهای 60 ساله ترکیه به واقعیت است و هنگامی که این محصول را به سراسر جهان صادر کنیم به تمامی اهداف خود دست یافته ایم.
پس از این سخنرانی بود که یک دستگاه کراس اوور قرمز رنگ و یک سدان طوسی به روی صحنه آورده شد تا "توگ" بطور رسمی پیش روی دوربین خبرنگاران قرار گیرد.
اما خودروهای این برند که در مراسم، رونمایی شدند چه ویژگی هایی دارند و آیا می توان آنرا یک خودروی کاملا داخلی برای ترکیه دانست؟
سابقه
ترکیه در حال حاضر یکی از صادرکنندگان بزرگ خودرو به بازارهای اروپایی است زیرا خطوط مونتاژی برندهایی مطرح مانند فورد، فیات، هیوندای و تویوتا در این کشور فعالیت دارند.
اردوغان اولین بار در سال 2017 از تلاش برای تولید خودروی ملی در ترکیه و طرحی که چشم انداز آن سال 2021 بود، خبر داد. از این رو یک پیمان اقتصادی متشکل از 5 گروه صنعتی با نام "گروه ابتکار اتومبیل ترکیه(Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu)" یا "توگ" در اواسط سال 2018 شکل گرفت تا تولید خودروهای مدنظر رئیس جمهور ترکیه را آغاز کند.
دولت ترکیه ضمن حمایت ویژه از این طرح شامل معافیت های مالیاتی و بسته های حمایتی، تضمین داده که تا سال 2035 برابر با 30 هزار دستگاه از خروجی کارخانه توگ را خریداری کند. محصولاتی که در 5 مدل و در بورسا(قطب خودرویی در شمالغربی ترکیه) تولید خواهند شد.
کراس اوور جمع و جوری که روی صحنه آمد در سال 2022 وارد بازار ترکیه خواهد شد. این محصول از پیشرانه تمام الکتریکی استفاده می کند که سیستم باتری آن تمام توسط مهندسین توگ توسعه یافته است. مشتریان می توانند در زمینه باتری دو انتخاب متفاوت داشته باشند. تریم اول پیمایش 300 کیلومتر را برای مشتری تضمین می کند و در مدل با باتری بزرگ تر، این مسافت به 500 کیلومتر با هر بار شارژ افزایش می یابد.
فناوری شارژ سریع(با شارژر 150 کیلوواتی) می تواند باتری کراس اوور توگ را طی 30 دقیقه تا 80 درصد شارژ کرد. توگ همچنین ضمانت 8 ساله برای باتری را با این محصول ارائه می دهد.
هرچند اطلاعات دقیقی از فناوری موتور این خودرو موجود نیست اما به نظر می رسد در مدل های پایه از یک موتور الکتریکی که روی محور عقب فعال می شود، استفاده و خروجی این نمونه برابر با 200 اسب بخار باشد.
در مدل های گرانتر از 2 موتور الکتریکی که شامل افزوده شدن یک موتور مستقل به محور جلو نیز می شود، با خروجی 400 اسب بخار استفاده خواهد شد.
اطلاعاتی در رابطه با میزان گشتاور مجموعه های مورد اشاره، در دست نیست.
اما مسئولان توگ اعلام کرده اند که مدل تک موتوره طی 7.6 ثانیه از حالت توقف به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رسد و مدل دو موتوره این رکورد را طی 4.8 ثانیه ثبت می کند.
در طراحی بافت گریل و رینگ های محصولات معرفی شده با برند توگ به ریشه های فرهنگی در کشور ترکیه و طرح هایی که روی ظروف چینی سنتی این کشور مشاهده می شود، توجه ویژه ای وجود داشته است.
داخل کابین شاسی بلند توگ یک محیط کاملا فناورانه را پیش روی مخاطب قرار می دهد که تمامی بخش ها شامل نشانگر آمپر و نمایشگر سیستم سرگرمی خودرو دیجیتال هستند. همچنین یک نمایشگر هم برای سرنشین در نظر گرفته شده است که بی شباهت به آنچه که در پورشه تایکان دیده ایم، نیست!
تنظیمات سیستم تهویه خودرو نیز از طریق یک نمایشگر لمسی انجام می شود و اینجا خبری از دکمه و کنترل آنالوگ نیست. نوع طراحی خاص تعویض کننده دنده و ترمز پارک الکترونیکی به زیباتر شدن فضای داخلی کابین کمک زیادی کرده است.
سیستم تعلیق مستقل مک فرسون روی محور جلو اثر مهمی در افزایش کیفیت رانندگی با شاسی بلند توگ دارد و البته سیستم تعلیق چند میله ای روی محور عقب نیز خصوصیات یک خودروی اسپرت و هندلینگ دقیق را برای آن فراهم کرده است.
از امکانات هوشمند نیز می توان به دستیار رانندگی هوشمند و کروز کنترل تطبیقی فعال در سرعت کم را نام برد که مجموعا سطح 2 رانندگی خودران را در این محصول ایجاد کرده است. تمامی سیستم های هوشمند خودرو براحتی همانند یک تلفن هوشمند و با اتصال به اینترنت پیوسته بروزرسانی خواهند شد.
همچنین در این خودرو از فناوری پروژکتور(هرم) سه بعدی هولوگرافیک استفاده شده که به عنوان نمایه ای از آینده نگر بودن کابین این خودرو نصب شده است. در واقع یک دستیار مجازی است که با کنترل صوتی مدیریت شده و می تواند برای تغییرات در تنظیمات سیستم تهویه و یا یافتن آهنگ مورد علاقه در آلبوم موسیقی مورد استفاده قرار گیرد. بدین ترتیب بدون آنکه نگاه راننده از جاده و مسیر منحرف شود می تواند به تنظیمات مورد نظر خود بپردازد.
تولید داخلی با نگاهی به پینین فارینا !
پس از انتشار اخبار و تصاویر مربوط به شاسی بلند توگ و تاکید بر داخلی بودن آن(برای ترکیه)، رسانه های خودرویی در مطالب خود به شباهت های غیر قابل انکار این محصول با مدل مفهومی پینین فارینا کی350 پرداختند.
جالب تر آنکه پنین فارینا نیز کی350 را به عنوان یک الکتریکی 400 اسب بخاری معرفی کرده بود!
سدان معرفی شده که البته در مراسم رونمایی کمتر بدان پرداخته شد نیز یک کپی از مفهومی اچ600 پنین فارینا است.
اچ 600 پینین فارینا
از بحث فنی این محصولات که صرف نظر کنیم در رابطه با طراحی قطعا نمی توان آنرا یک طراحی بومی برای ترکیه دانست زیرا همانطور که اشاره شد اکثر وب سایت های سطح یک خودرو در جهان به الگوبرداری از مفهومی های پینین فارینا توسط توگ اشاره کرده اند.