به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران، مصطفی تنها سخنگوی انجمن صنعت تایر در خصوص مشکلات سامانه جامع تجارت، گفت: تولید کنندگان تایر کشور تمام اطلاعات عملیاتی را عموما در سامانه جامع تجارت ثبت می کنند. در گذشته مشکلاتی با این سامانه داشتیم که در تعامل با مسئولان تعدادی از آنها رفع شد اما برخی مسائل همچنان باقی مانده است، باید این مشکلات به تدریج رفع شود و مسئولان به فکر حل مسئله باشند.
او گفت: یکی از اصلی ترین مسائلی که باقیمانده، مسئله خرید تایر ارگان ها و نهادهاست، آنها از ما تایر می خواهند اما با سامانه مشکل دارند، با توجه به اینکه فصل سرما آغاز شد و عملا در برخی جاده ها بارندگی و برف داریم، شهرداری ها می خواهند وسائل نقلیه خود را تجهیز کنند، در نتیجه به این سامانه مراجعه می کنند و به دلیل اینکه خرید از سامانه نیاز به ثبت آگهی در روزنامه رسمی دارد، با مشکل مواجه می شوند.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ادامه داد: نهادها و سازمان ها برای خرید تایر به سامانه جامع تجارت مراجعه میکنند، در حالی که آگهی در روزنامه رسمی ندارند به همین دلیل نمی توانند ثبت نام کنند و ما هم عملا نمی توانیم به آنها تایر بدهیم، زیرا اطلاعات سامانه درست در نمی آید، این موضوع یکی از مشکلات اصلی است که در سامانه وجود دارد و باید چاره اندیشی برای آن انجام داد، در همین رابطه با مسئولان مربوطه در تعامل هستیم تا این موارد را برطرف کنند.
او گفت:موضوع دیگر، بحث رزرو است، در سامانه پیش بینی شده افراد می توانند بدون پرداخت پول، تایر رزرو کنند،در این شرایط فرد تایر را بدون پرداخت وجه رزرو میکند و ممکن است اصلا برای دریافت آن مراجعه نکند، یعنی آن را نخرد اما نماینده سامانه موظف است تایر را برای فرد نگه دارد. کالا بدون دریافت وجه انبار می شود و تا یک ماه این رزرو اعتبار دارد، ولی باید کالا یک ماه در انبار باقی بماند در این شرایط برای خرید کالای جدید، مشکل نقدینگی به وجود می آید.
سخنگوی انجمن صنعت تایر بیان کرد: فرد به دلیل انبار کردن تایر باید برای خرید مجدد صبر کند تا تایرهای قبلی فروخته شود. این موضوع در روند جاری امور برای تولید کنندگان، فروشندگان و نمایندگان مشکل ایجاد کرده است و بایستی این مشکل رفع شود.
او گفت:مسئله دیگر این است که وقتی تایر را به نمایندگان می دهیم،آنها باید گواهی دریافت را در سامانه ثبت کنند، برخی نمایندگان و خرده فروشان با سیستم آشنایی ندارند و این روند مشکلاتی ایجاد می کند.
تنها گفت: نکته دیگر این است که بایستی اطلاعات را در سامانه جامع تجارت، سامانه سازمان حمایت، سامانه بهین یاب، سامانه مربوط به انبار کالاها و سامانه 124 ثبت شود که این روند طولانی است. یک سامانه جامع باید طراحی و همه اطلاعات در آن ثبت شود و تمام ادارات و نهادهای نظارتی بتوانند به آن لینک شوند.