به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از مهر، فرهاد صالحیان مدیر کل دفتر ترافیک و ایمنی حمل و نقل سازمان راهداری در مراسم گرامیداشت جانباختگان سوانح جاده ای با بیان اینکه هر روز شاهد تصادفات ناگواری در کشور هستیم، گفت: سازمان راهداری در 10 سال گذشته با اعتبار 135 میلیارد تومانی اقدام به کارهای فرهنگی و آموزشی در زمینه کاهش تصادفات جاده ای کرده بود. که این آموزش بیشتر به کاربران آسیب پذیر جاده ها شامل دانش آموزان، عابران پیاده و موتورسواران اختصاص داشت.
وی افزود: در این 10 سال از فوت دو هزار و 490 عابر پیاده با این آموزش ها پیشگیری شد و فوتی های عابرپیاده از 15 به 12 درصد کاهش یافت. همچنین از جان باختن سه هزا رو 959 موتورسوار پیشگیری شد که از 22 به 16 درصد آمار فوتی های موتورسواران کاهش یافته است. تعداد فوتی های دانش آموزان نیز از 9 به 6 درصد رسید. به طور کلی شش هزار و 600 نفر در 10 سال اخیر از جان باختن در جاده ها کم شده است.
صالحیان تصریح کرد: سهم اتوبوس های برون شهری و ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای از فوتی های تصادفات جاده ای 0.7 درصد است.
مدیر کل دفتر ترافیک و ایمنی حمل و نقل سازمان راهداری با بیان اینکه 62 درصد فوتی های تصادفات جاده ای به خاطر سرعت غیرمجاز اتفاق می افتد، گفت: باید سهم عامل انسانی از تصادفات را کاهش دهیم. در حال حاضر 28 درصد فوتی های کشور عابران و موتورسواران هستند که حدود یک سوم جانباختگان سوانح می شود.
وی با بیان اینکه هزینه نصب هر متر حفاظ در جاده ها از دو به 16 میلیون تومان افزایش یافته است، تأکید کرد: سهم کامیون ها از تصادفات 14 درصد است.
به گفته این مقام مسئول، 10 درصد ترددهایی که در کشور انجام می شود سرعت غیرمجاز و 16 درصد فاصله غیرمجاز دارند.
صالحیان گفت: 90 درصد دوربین های جاده ها کار می کنند. تا چند سال پیش پلیس در جاده ها کمین می کردند. اعتراض کردیم چرا کمین می زنیم گفتند می خواهیم راننده دلهره داشته باشد تا قوانین را رعایت کنند.
مدیر کل دفتر ترافیک و ایمنی حمل و نقل سازمان راهداری تأکید کرد: برای نصب دو هزار و 100 دوربین جدید در جاده ها فراخوان داده ایم. بر روی سه هزار و 353 کامیون سامانه سپهتن (سامانه کنترل ترددهای ناوگان حمل و نقل عمومی جاده ای) نصب کرده ایم.